Bijzondere rondreis met een combinatie van cultuur, natuur & strand met verblijf in prachtige accommodaties!

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis

 • Stadstour door cultureel & historisch Beijing
 • Bezoek aan de Chinese Muur; een architectonisch meesterwerk
 • Aanschouw het wereldberoemde Terracotta Leger
 • Fietstocht door Lijiang en omliggende dorpjes
 • Geniet van zon, zee en strand op het tropische Hainan
 • Ontdek de bruisende metropool Hong Kong

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! U wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijke tuin uit de 11de eeuw en één van de mooiste en bekendste stadsparken van China. U kunt aan het meer heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen. , een modern design hotel met ruime studio's. De kamers zijn minimalistisch ingericht. De houten vloeren geven de kamers toch een warme uitstraling. De ligging is in Sanlitun; het internationale winkelhart van Beijing met vele restaurants en cafe's in de omgeving. U overnacht in The Emperor Tiananmen, een prachtig verblijf met designkamers in het historische centrum van de stad met een zwembad op het dak.

Dag 2

Samen met een Engelstalige privégids gaat u vandaag een aantal hoogtepunten van Beijing bezoeken. U begint bij de Temple of Heaven, misschien wel de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kunt u de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Daarna bezoekt u de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, de bekendste bezienswaardigheden van Beijing. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de 15de en 20ste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. U heeft voldoende tijd om alles te bezichtigen. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel. Overnachting in The Emperor Tiananmen.
Ontbijt inbegrepen

Kunstzinnig Beijing

Kunstzinnig Beijing

Beijing wordt steeds meer een walhalla voor kunstliefhebbers; er zijn minstens 200 veilinghuizen, hippe designhotels en kunstgalerieën. Zo is er het 798 District waar u kunst kunt bewonderen of kopen en in één van de vele kleine cafeetjes kunt genieten van een goede kop koffie. Ook The Opposite House Hotel waar u tijdens deze rondreis door China overnacht heeft een eigen kunstgalerie.

Lees verder op ons weblog voor meer kunstzinnige plekken

Dag 3

Ook vandaag staat er een hoogtepunt op het programma, een bezoek aan de Chinese Muur! Het is een waar architectonisch meesterwerk. Met de gids rijdt u naar Mutianyu, één van de best bewaarde stukken van de muur. Maak hier een mooie wandeling over de Chinese Muur en zie dit enorme bouwwerk door het Chinese landschap kronkelen. Wanneer de klim te stijl is, kunt u ook gebruik maken van de kleine kabelbaan. In de middag rijdt u terug naar Beijing waar de rest van de middag ter vrije besteding is. Ontdek op eigen gelegenheid ook zeker het hedendaagse Beijing, zoals bijvoorbeeld in het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein gelegen aan de rand van de stad dat is uitgegroeid tot een district voor de moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galerijen met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriële karakter van het complex wordt tevens behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galerijen en zijn her en daar nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen. Of breng een bezoek aan het Olympisch Park. Vooral het Vogelnest en de Waterkubus, speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 2008, zijn indrukwekkende staaltjes architectuur. Overnachting in The Emperor Tiananmen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Een vrije dag in Beijing. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Zomerpaleis. Het is een prachtig paleis uit de achttiende eeuw. Het complex ligt rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers, wanneer het in de zomer in de Verboden Stad te warm werd. Overnachting in The Emperor Tiananmen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xi'an (09.43 – 15.38). Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel waar u halverwege de middag aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Xi'an, gelegen in de vallei van de Wei River, is lange tijd de hoofdstad van China geweest. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tangdynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de stadsmuur uit de 14de eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. Een bezoek aan de Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is de moeite waard. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de pagode aan zijn overleden moeder. U verblijft in Sofitel Legend People's Grand Hotel, een historisch & elegant verblijf in art deco stijl.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt begint u de dag vandaag met een fietstocht van 15 kilometer over de stadsmuur van Xi'an. Het is de langste en best onderhouden stadsmuur van China. U kunt tijdens de fietstour stoppen waar u wilt voor de mooiste foto's. Een geheel ander beeld van Xi'an krijgt u vervolgens tijdens een bezoek aan de Da Qingzhen Si, een moskee in de zeer sfeervolle wijk van de lokale, islamitische Hui gemeenschap. Deze islamitische invloeden vloeien voort uit de periode waarin Xi'an het eindpunt van de Zijderoute was. Geniet hier ook van alle kraampjes met een breed scala aan streetfood en souvenirs. Halverwege de middag bent u terug in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Eten & drinken: Vanavond woont u een Tang Dynasty Show bij in het Tang Palace, een kleurrijke dansshow! Tijdens de show wordt een uitgebreid diner geserveerd. Overnachting in Sofitel Legend People's Grand Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Terracotta Leger, één van de hoogtepunten van China. Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Vandaag zult u alleen het Terracotta Leger bezoeken, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar helaas zijn ze door de openstelling aan de open lucht zwart gekleurd. Aan het einde van de dag een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Lijiang. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft in Pullman Lijiang Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 8

Vandaag belooft een mooie dag te worden! U gaat per fiets naar Lijiang en maakt hier een wandeling door het oude centrum van Lijiang. Dit gedeelte staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Slenter rustig rond in dit sfeervolle gedeelte van de stad. Veel van de traditionele gebouwen hebben hun oorspronkelijke vorm behouden en dit biedt een mooi perspectief op de leefgewoontes van de Naxi. Achter het straatbeeld van Lijiang doemt de Yulongxue Shan (Jade Dragon Snow Mountain) op. Hoewel Lijiang al op een hoger plateau is gelegen, torent de Yulongxue Shan met zijn 5.596 meter er met gemak bovenuit. Vele mythen en legendes van de lokale Naxi minderheid zijn ontleend aan deze berg. Vervolgens een bezoek aan de Black Dragon Pool. Dit meer biedt mooie vergezichten op Jade Dragon Snow Mountain en heeft een pittoresk bruggetje, paviljoens en enkele tempels. Ook brengt u een bezoek aan het Dongba Culture Museum, waar u meer kunt leren over de Dongba cultuur van de Naxi, waarvan voornamelijk de taal & literatuur erg bijzonder is. Hierna stapt u weer op de fiets en rijdt u verder naar Baisha Village, iets buiten de stad gelegen. Dit was ooit de hoofdstad van het oude Naxi koninkrijk. Het dorpje staat bekend om haar 600 jaar oude muurschilderingen die religieuze voorstellingen uit het Boeddhisme en Taoïsme voorstellen. Helaas is door de culturele revolutie een deel van de schilderingen verloren gegaan. Aan het einde van een enerverende dag bent u weer terug in uw hotel. Overnachting in Pullman Lijiang Resort & Spa.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Deze dag is ter vrije besteding in Lijiang. Het is mogelijk een dagtocht te maken naar de Tiger Leaping Gorge, een nauwe vallei tussen de Haba Mountains en de Jade Dragon Snow Mountain. De kloof heeft zijn naam te danken aan de oude legende. Volgens de legende sprong een tijger door het smalste stuk van de kloof over een gat ter grootte van zo'n 30 meter om te ontsnappen aan een jager. U kunt ook lekker uitrusten bij uw hotel en genieten van een massage in de spa van het hotel. Overnachting in Pullman Lijiang Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Uw reis vervolgt zich naar Dali, een lange maar mooie rit. Onderweg maakt u een stop in het minder bekende maar karakteristieke marktdorpje Shaxi, een historisch Bai dorpje met een authentiek dorpsplein. Voorheen een belangrijk punt op de Thee-Paardenroute (de zuidelijke zijderoute), nu nog een idyllische plek in een schilderachtige omgeving. Bij aankomst in Dali in de middag volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Dali is op 2 kilometer hoogte gelegen op een plateau en op vroegere handelsroutes naar Myanmar en India. De Bai is de belangrijkste bevolkingsgroep. U overnacht in The Dali Linden Centre, een rustig gelegen accommodatie op 18 kilometer afstand van Dali in Xizhou. Het hotel is een mix van Westerse gemakken en traditionele Bai stijl inrichting. Geniet van een heerlijk kopje thee op uw balkonnetje of maak een mooie wandeling door de omgeving.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vanochtend kunt u in Xizhou op de markt rondkijken. Hierna maakt u een mooie boottocht over Er Hai, het op een na grootste meer van Yunnan. Het meer dankt zijn naam aan zijn vorm van een oor. U gaat aan wal op het luoquan peninsula voor een bezoek aan het Tianjingge Pavillion. Ook maakt u nog een interessante wandeling door Dali's oude centrum. Het kleine centrum van Dali is erg sfeervol en authentiek. De kleine huisjes en de stadsmuren stammen nog uit de Mingdynastie. Dali is het thuis van de Bai minderheid. Bai betekent wit en dit is dan ook terug te zien in de mooie architectuur van de huizen. Dali is van oudsher een florerende plaats, omdat hier tweeduizend jaar geleden al de belangrijkste handelsroute van China naar Myanmar en India liep. Een bezoekje aan de bijzondere Santa Si, de Drie Pagoda's, komt ook aan bod. Halverwege de middag bent u weer terug in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet hier van de rust en van het uitzicht. Overnachting in The Dali Linden Centre.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een transfer naar de luchthaven van Dali voor uw vlucht (via Kunming of Chongqing) naar het tropische eiland Hainan. U komt aan op de luchthaven van Sanya, vanwaar u naar uw hotel wordt gebracht. U kunt de komende dagen heerlijk ontspannen en de mooiste momenten van uw reis de revue laten passeren. U overnacht in Mandarin Oriental, een idyllisch verblijf met een warme uitstraling.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 t/m 15

Drie hele dagen ter vrije besteding in Sanya, rust heerlijk uit op het strand! Maar het eiland leent zich ook voor diverse activiteiten. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Jianfeng Ling Forest Reserve, een bergachtig gebied. Ook biedt Sanya een groot scala aan watersportactiviteiten, waaronder duiken, snorkelen en paragliden. Er zijn vele duikcentra op het eiland. Het hotel kan u assisteren in het boeken van deze excursies. Kortom, genoeg om u deze dagen te vermaken! Overnachtingen in Mandarin Oriental.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na een rustige ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Sanya voor de vlucht naar Hong Kong waar u de reis zult afsluiten. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. Midden in het centrum van Hong Kong ligt Victoria Harbour, de haven tussen het schiereiland Kowloon en Hong Kong Island. Een paar keer per uur kunt u deze haven oversteken met de historische Star Ferry en vanaf het water uitkijken over de wolkenkrabbers. U verblijft in Harbour Grand Kowloon Hotel, met prachtige zichten op de Victoria Harbour.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Hong Kong, een bruisende metropool! Hong Kong is opgedeeld in vier delen, waarvan Hong Kong Island en Kowloon de meest interessante gebieden zijn. Ga bijvoorbeeld winkelen op de beroemde Nathan Road of de levendige Temple Street Market. De Man Mo Tempel is ook een bezoek waard. Deze tempel is uitbundig gedecoreerd met rood met gouden versieringen en is een van de oudste tempels van Hong Kong. U kunt hier zien hoe boeddhisten en taoïsten bidden en offers brengen. Het Western District van Hong Kong Island, de kunstenaarsbuurt van Hong Kong, is tevens de moeite waard. Of woon een paardenrace bij in Happy Valley. Het is er een drukte van belang; een bijzondere belevenis! Overnachting in Harbour Grand Kowloon Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Uw laatste dag in Hong Kong is aangebroken. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 4.950,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Xi'an – Lijiang
 • Binnenlandse vlucht Dali – Sanya (overstap in Kunming of Chongqing)
 • Binnenlandse vlucht Sanya – Hong Kong
 • Treinticket Beijing - Xi'an (1e klas zitplaats)
 • Transfers in Hong Kong per auto met privéchauffeur
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeuren Engelssprekende privégids
 • Alle overnachtingen in luxe hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Beijing / Hong Kong
 • Vroege check-in en late check-out
 • Evt. hoogseizoentoeslagen voor het landarrangement tijdens feestdagen
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar China?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.