Afwisselende rondreis langs het Chinese gedeelte van de Zijderoute; rijk aan cultureel erfgoed & prachtige natuur.

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan het wereldberoemde Terracotta Leger & de zondagsmarkt in Kashgar
 • Wandel langs de indrukwekkende landvormen in het Yadan Geologisch Park, gelegen in de Gobi woestijn
 • Bewonder de boeddhistische beschilderingen in de Mogao grotten & de flaming mountains in Turpan

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Xi'an en transfer naar uw hotel. Welkom in China! De stad ligt in de vallei van de Wei River en was lange tijd de hoofdstad en tevens het oostelijke eindpunt van de voormalige Zijderoute. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. Xi'an heeft een grote Islamitische wijk, mede door de invloeden van de vroegere Zijderoute. U overnacht in het Xi'an Skytel Hotel.

Dag 2

Na het ontbijt neemt uw gids u mee voor een bezoek aan het Terracotta Leger, een bijzonder hoogtepunt van China! Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Tijdens deze excursie bezoekt u het Terracotta Leger, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar door blootstelling aan de buitenlucht zijn ze zwart gekleurd. In de middag bent u terug in Xi'an. Overnachting in het Xi'an Skytel Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding in Xi'an. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de stadsmuur uit de 14de eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. U kunt een fietstocht maken over de brede muur – een leuke ervaring! Bij de zuidpoort van de muur huurt u voor een paar euro een fiets. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is ook de moeite waard. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de pagode aan zijn overleden moeder. Aan het begin van de avond transfer naar het treinstation van Xi'an. Per nachttrein reist u verder naar Jiayuguan (20:28 – 14:20), gelegen in de provincie Gansu. Een lange rit, dus neem genoeg proviand mee voor onderweg. Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Bij aankomst bezoekt u een van de best bewaarde & grootste doorgangen van de Chinese Muur: de Jiayu Pass. Deze pas is gebouwd in 1372 en is de meest westelijke poort van de Chinese Muur. Erg indrukwekkend! Hierna volgt de transfer naar uw hotel. U verblijft in het Jiayuguan Hotel.

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Dunhuang (06:40 – 09:16). Dunhuang is een klein stadje met ongeveer 100.000 inwoners en staat vooral bekend om zijn Tibetaanse manuscripten in de zogenoemde Mogao grotten. Het is gelegen nabij een kruising van de zijderoute en in het westen van de provincie Gansu, tegen Xinjiang aan. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Vervolgens rijdt u naar het Crescent Lake en de omringende Singing Sand Mountains. Deze plek is echt een oase in de (Gobi) woestijn. Het crescent lake is een prachtig, schoon, zoetwatermeer tussen het zand. Geologisch gezien is het een wonder aangezien het regelmatig wordt getroffen door zandstormen. U verblijft in het Dunhuang Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag belooft een enerverende dag te worden. Allereerst rijdt u in westelijke richting voor een bezoek aan het Yadan Geologisch Park, behorende tot de Gobi woestijn. Het yadan park heeft indrukwekkende landvormen, vooral als u weet dat het miljoenen jaren een meer is geweest en door erosie geworden is tot wat het nu is. Op uw weg terug passeert u de Yumen Pass oftewel de Jadepoort. Samen met de zuidpoort die 5 km verderop staat vormde dit een stuk van de Chinese muur. Overnachting in Dunhuang Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag bezoekt u de Mogao grotten, midden in de woestijn gelegen, die vele bechilderingen en beelden bevatten van de boeddhistische kunst in China vanaf de 4e eeuw. In grot 96 vindt u een 30 meter hoog boeddha beeld, heel indrukwekkend. Vanmiddag volgt de transfer naar het treinstation van Liuyuan voor de trein naar Turpan (16:04 – 19:31). Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel. U verblijft in Silk Road Lodges – The Vines.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 8

Turpan is gelegen in de autonome provincie Xinjiang langs de Noordelijke Zijderoute. De provincie kenmerkt zich in eerste instantie door haar diversiteit aan bevolkingsgroepen. De oorspronkelijke bewoners van het gebied zijn de Oeigoeren, een turks volk dat cultureel en taalkundig tot Centraal Azië behoort. Het herbergt heden ten dage meer dan 40 (door China) erkende etnische minderheidsgroepen (van de 56) waaronder uiteraard de Oeigoeren zelf, de Kazachen en de Hui. Deze diversiteit beslaat 40% van de bevolking. De overige 60% bestaat uit de geïmmigreerde Han Chinezen. Sinds de jaren vijftig hebben zij zich hier gevestigd, door de politiek aangespoord. De etnische demografie van de provincie is dus in korte tijd sterk veranderd. De politiek hier is er één van sinificatie, ofwel verchinezing. In Turpan zelf is echter nog wel 90% van de inwoners Oeigoer en moslim. Het doet dan ook meer aan als Centraal Azië, met een andere (islamitische) cultuur en andere mentaliteit. Turpan is verder de heetste, droogste, laagst gelegen (30 meter onder zeeniveau) en zoetste stad van China. Er wordt zo'n 800.000 ton per jaar aan druiven geproduceerd en ze staan erom bekend erg zoet te zijn. De 'hemelse bergketen' scheidt de provincie Xinjiang in twee delen: Noord & Zuid. Als eerste bezoekt u vandaag de rode Flaming Mountains. In de loop der tijd zijn er barsten in ontstaan waardoor er rook uit lijkt te komen als het heet is. De benaming wordt ontleend aan de kleur en de vorm van de berg. Het is een prachtig zicht! Vanaf hier rijdt u naar de Turpan Grape Valley, een druivenvallei. U heeft een prachtig panoramisch uitzicht als u ernaar toe rijdt; een groene wolk van druiven met daarachter de vuurzee van de bergen. Ook bezoekt u de ruïnes van de oude archeologische stad Jiaohe. De archeologen denken dat de overgebleven boeddhistische stoepa ongeveer uit het jaar 610 stamt. Daarmee één van de oudste van heel China. Turpan is ook bekend om de ondergrondse kanalen, karez genoemd. U leert tijdens een bezoek hieraan meer over dit ingenieuze irrigatiesysteem. Ten slotte een bezoek aan de Emin Minaret, de hoogste van China, en het Tuyu Ancient Village. Overnachting in Silk Road Lodges – The Vines.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding. Pak een rustmoment in de tuin of op het terras van uw verblijf en geniet van de rust. Aan het einde van de dag volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Kashgar (19:12 – 10:38). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Aankomst in de oude karavaanstad Kashgar, de meest westelijke Chinese stad op de zijderoute. Van oudsher is het door de ligging van groot belang als handelsstad. Het merendeel van de bevolking is Oeigoer en de stad is daarmee overwegend islamitisch. Hier wordt echter ook een politiek van sinificatie gevoerd, dus de Han-Chinese bevolking neemt toe. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel voor het ontbijt. Vervolgens gaat u op pad voor een stadstour. Uiteraard staat de wekelijkse zondagsmarkt op het programma, waar boeren en handelaren van heinde en verre op af komen. Dieren, kruiden en etenswaren zijn de belangrijkste handelswaar. U brengt ook een bezoek aan de oude binnenstad. De grootse Id-Kah moskee is een toonbeeld van de stad, daterend uit 1442. Ten slotte een bezoek aan het kleurrijke Mausoleum van Abakh Hoja, vroeger een belangrijk religieus leider in de regio. Het is gebouwd in Perzische stijl en er liggen vijf generaties begraven. U verblijft in Jinjiang Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een vrije dag in Kashgar. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan het prachtige Karakul Lake, gelegen op een hoogte van 3600 meter. Het is 196 km ten westen van Kashgar gelegen en bereikbaar via de beroemde Karakoram Highway. Het meer is omgeven door bergen waarvan de toppen het gehele jaar met sneeuw zijn bedekt. Overnachting in Jinjiang Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Aan het einde van de ochtend volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein (14:00 – 07:40) naar Ürümqi. Het is een lange rit, dus neem genoeg proviand mee voor onderweg. Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Aankomst in Ürümqi en transfer naar uw hotel voor het ontbijt. Ürümqi is de hoofdstad van de provincie Xinjiang en de grootste stad in het westen van China. 57% van de bevolking bestaat inmiddels uit Han-Chinezen. Er is een moderne stad gebouwd op voormalig Mongools steppegebied. Vanmiddag bezoekt u het Museum, waar verschillende archelogische vondsten te zien zijn van de zijderoute en mummies. Ook brengt u een bezoek aan de lokale markt, een leuke plek om souvenirs in te slaan. U overnacht in Elit House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Het einde van een bijzondere reis is aangebroken. Transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.625,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

N.B. In verband met het extreme klimaat raden wij aan om deze reis in het voorjaar of in het najaar te doen.

Inbegrepen:

 • Treinticket Xi'an - Jiayuguan (zachte slaapplaats in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Treinticket Jiayuguan – Dunhuang (2e klas zitplaats)
 • Treinticket Liuyuan – Turpan (2e klas zitplaats)
 • Treinticket Turpan – Kashgar (zachte slaapplaats in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Treinticket Kashgar – Ürümqi (zachte slaapplaats in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Transfers in Kashgar & Ürümqi per auto met privéchauffeur
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies (muv het Yadan Geologisch Park – op gedeelde basis)
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Xi'an/Ürümqi
 • Gegarandeerde vroege check in en late check out
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering en inentingen

Ook naar China?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.