Afwisselende en luxe rondreis met verblijf in bijzondere accommodaties en met een rechtstreekse vlucht.

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis

 • Stadstour door cultureel & historisch Beijing
 • Aanschouw het wereldberoemde Terracotta Leger in Xi'an
 • Verblijf in een bijzondere accommodatie nabij de Chinese Muur
 • Vierdaagse cruise over de Yangtze River
 • Bezoek aan Tongli, een van de mooiste waterdorpjes in de Yangtze Delta

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! U wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijke tuin uit de 11de eeuw en één van de mooiste en bekendste stadsparken van China. U kunt aan het meer heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen. U overnacht in Shichahai Sandalwood Boutique Hotel.

Dag 2

Samen met een Engelstalige privégids gaat u vandaag een aantal hoogtepunten van Beijing bezoeken. U begint bij de Temple of Heaven, misschien wel de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kunt u de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Daarna bezoekt u de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, de bekendste bezienswaardigheden van Beijing. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de 15de en 20ste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. U heeft voldoende tijd om alles te bezichtigen. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel. Overnachting in Shichahai Sandalwood Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Kunstzinnig Beijing

Kunstzinnig Beijing

Beijing wordt steeds meer een walhalla voor kunstliefhebbers; er zijn minstens 200 veilinghuizen, hippe designhotels en kunstgalerieën. Zo is er het 798 District waar u kunst kunt bewonderen of kopen en in één van de vele kleine cafeetjes kunt genieten van een goede kop koffie. Ook The Opposite House Hotel waar u tijdens deze rondreis door China overnacht heeft een eigen kunstgalerie.

Lees verder op ons weblog voor meer kunstzinnige plekken

Dag 3

Na het ontbijt verlaat u de stad voor een bezoek aan de Chinese Muur, een architectonisch meesterwerk! U wordt naar Mutianyu, één van de best bewaarde stukken van de muur, gebracht. Maak een mooie wandeling over de Chinese Muur en zie dit enorme bouwwerk door het Chinese landschap kronkelen. Wanneer de klim te stijl is, kunt u ook gebruik maken van de kleine kabelbaan (niet inbegrepen). Na dit bezoek wordt u naar een bijzondere accommodatie nabij de Chinese Muur gebracht. U overnacht in Brickyard Eco Retreat, een duurzame accommodatie met uitzicht op de Chinese Muur bij Mutianyu gelegen in een mooie natuurlijke omgeving.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Halverwege de ochtend rijdt u terug naar Beijing. Hier brengt u een bezoek aan het Zomerpaleis, een prachtig paleis uit de 18de eeuw. Het complex is verspreid rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het complex diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers in de zomer wanneer het in de Verboden Stad te warm werd. Het Zomerpaleis staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Ontdek op eigen gelegenheid ook zeker het hedendaagse Beijing, zoals bijvoorbeeld in het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein gelegen aan de rand van de stad dat is uitgegroeid tot een district voor de moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galerijen met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriële karakter van het complex wordt tevens behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galerijen en zijn her en daar nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen. Of breng een bezoek aan het Olympisch Park. Vooral het Vogelnest en de Waterkubus, speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 2008, zijn indrukwekkende staaltjes architectuur. Overnachting in Shichahai Sandalwood Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xi'an (07:46 – 13:48). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Xi'an, gelegen in de vallei van de Wei River, is lange tijd de hoofdstad geweest. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tangdynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. U begint uw bezoek vanmiddag aan Xi'an met een fietstocht van 15 kilometer over de stadsmuur van Xi'an. Deze 12 meter dikke muur uit de 14de eeuw is nog grotendeels intact en is dan ook geschikt om over te fietsen. Het is de langste en best onderhouden stadsmuur van China. Hierna gaat u te voet en per auto verder naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Xi'an. Vanmiddag maken de Bell Tower en Drum Tower ook deel uit van uw programma. Een geheel ander beeld van Xi'an krijgt u tijdens een bezoek aan de Da Qingzhen Si, een moskee in de zeer sfeervolle wijk van de lokale, islamitische Hui gemeenschap. U overnacht in Tang Dynasty Art Garden Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Terracotta Leger, een van de hoogtepunten van China. Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Vandaag zult u alleen het Terracotta Leger bezoeken, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar helaas zijn ze door de openstelling aan de open lucht zwart gekleurd. In de middag bezoekt u de Dayan Ta. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is een toonbeeld van de lange geschiedenis van Xi'an als hoofdstad. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de Dayan Ta aan zijn overleden moeder. De rest van de dag is ter vrije besteding. Eten & drinken: Vanavond woont u een Tang Dynasty Show bij in het Tang Palace, een kleurrijke dansshow! Tijdens de show wordt een uitgebreid diner geserveerd. Overnachting in Tang Dynasty Art Garden Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Vanochtend de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Chongqing. Na aankomst maakt u een korte stadstour. Chongqing is gelegen op een steile helling aan de Yangztze River, waardoor de stad grote delen van de winterperiode in de mist gevangen is. Chongqing is in korte tijd ontzettend snel gegroeid en behoort inmiddels tot één van China's grootste steden. Dit brengt interessante ontwikkelingen met zich mee. Eten & drinken: Aan het begin van de avond wordt u naar een goed lokaal restaurant gebracht voor het diner. Halverwege de avond wordt u naar de haven gebracht waar u aan boord gaat van de luxe Golden Cruise voor de 4-daagse cruise over de Yangtze River.
Ontbijt & diner inbegrepen

N.B. In de maanden november, december & maart varen de cruises niet dagelijks uit. In de maanden januari & februari kunnen de cruises in verband met het klimaat geen doorgang vinden.

Dag 8

Vandaag vervolgt u uw cruise over de Yangtze River. 's Ochtends vroeg kunt u meedoen aan een Tai Chi les op het dek. Na het ontbijt wordt er een korte voorlichting gegeven over de cruise, want deze dagen gaat u een aantal keer aan wal. Vandaag kunt u als eerste optioneel Shibaozhai bezoeken, een steile heuvel / klif aan de oevers van de Yangtze rivier waarop meerdere historische tempels en een pagoda zijn te bezichtigen. Ook kunt u vandaag Fengdu bezoeken, ook wel The City of Ghosts genoemd, omdat geesten en het leven na de dood een belangrijke rol spelen in de lokale cultuur. Vervolgens gaat u weer aan boord, waarna u rustig kunt genieten van het uitzicht. 's Avonds wordt u aan tafel verwacht voor een uitgebreid welkomstdiner. Overnachting aan Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Vanochtend vroeg kunt u weer meedoen aan een Tai Chi les op het dek. Na het ontbijt kunt u deelnemen aan een optionele excursie naar de White Emperor City, een oude stad met uitzicht op het westelijke deel van de Qutang kloof. Hierna vaart u langs de Qutang kloof, de kleinste van De Drie Kloven, maar ook zeker de meest spectaculaire. Houdt uw fototoestel bij de hand! Met een kleinere boot vaart u vervolgens door de aantrekkelijke Goddess Stream kloof. Vervolgens aan boord vaart u langs de Wu kloof en het westelijke gedeelte van de Xiling kloof. Overnachting aan boord.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Vanochtend gaat u aan land voor een bezoek aan de spectaculaire Drieklovendam, een van de grootste dammen ter wereld. De bouw is in 1994 begonnen en is in 2009 voltooid. Aan het einde van de ochtend eindigt u uw cruise in Yichang, waar u naar het vliegveld wordt gebracht voor de vlucht naar Shanghai. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de avond ter vrije besteding. Shanghai is een bruisende en moderne metropool met een prachtige skyline en is tevens de grootste havenstad ter wereld. Toch heeft de stad een gezellige sfeer. De Huangpu River deelt de stad in twee delen, aan de ene kant het toeristische centrum en aan de andere kant het zakelijke centrum Pudong. Breng ter kennismaking bijvoorbeeld een bezoek aan het Shanghai World Financial Center in Pudong, de hoogste wolkenkrabber van de stad. Vanaf het panorama dek heeft u een mooi uitzicht over de stad. U verblijft in Fairmont Peace Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag maakt u een stadstour door Shanghai. Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Yuyuan Garden (de Mandarijntuinen). U kunt op uw gemak rondlopen tussen de traditionele winkeltjes in de lokale Bazaar. Aan het eind van de ochtend drinkt u een kopje thee in een van de bekendere theehuizen van Shanghai, Huxinting Chashi. Nadat u uw voeten de nodige rust heeft gegeven, gaat u verder voor een bezoek aan Yufuo Si, de Jaden Boeddhatempel. Het pronkstuk van deze tempel is de Zittende Boeddha uit Myanmar welke geheel van jade gemaakt is. De overige Boeddhabeelden in de tempel zijn van goud. Tot slot maakt u een korte stop bij The Bund, een mooie historische straat vol koloniale gebouwen die heden ten dage nog grote bedrijven huisvesten. Hier zijn voornamelijk voormalige Europese en Amerikaanse handels- en bankgebouwen te vinden. Aan het einde van de middag bent u weer terug in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Fairmont Peace Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vanochtend rijdt u de stad uit naar de Jiangsu Provincie, een provincie waar vele zogenoemde 'Water Villages' te vinden zijn in de Yangtze River Delta. Deze dorpjes staan bekend om hun kanalen, bruggen en authentieke huizen. Vandaag bezoekt u Tongli, een van de mooiste waterdorpjes. Tongli is verspreid over zeven eilandjes met 15 kanalen en bijna 50 bruggen. In Tongli bezoekt u onder andere enkele bruggen die niet alleen het gemak bieden om van het ene eiland naar het andere te komen, maar ook door de lokale bevolking gebruikt worden om hun familieleden vrede, geluk en gezondheid toe te wensen. In de middag keert u terug naar Shanghai. Eten & drinken: Vanavond maakt u een dinercruise over de Huangpu River. U kunt de mooi verlichte skyline van Shanghai aanschouwen onder het genot van een diner. Overnachting in Fairmont Peace Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag is nog ter vrije besteding tot aan de transfer naar de luchthaven. Bent u een kunstliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan het Shanghai Museum. Hier krijgt u een goed beeld van de Chinese geschiedenis. Dit museum huist zo'n 120.000 historische kunstobjecten, waarvan sommigen al meer dan 2.000 jaar oud. Een wandeling door de voormalige France Concessie is ook een aanrader, een mooi overblijfsel uit de koloniale tijd. U waant zich hier in het vroegere Parijs, met brede boulevards, herenhuizen en groene platanen. Ook is hier de voormalige villa van Sun Yat-sen als museum te bezichtigen. In het Franse Fuxing Park is het 's ochtends druk met dansende Shanghainezen, ook leuk om te zien!
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 3.635,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Xi'an – Chongqing
 • Binnenlandse vlucht Yichang – Shanghai
 • Treinticket Beijing – Xi'an (1ste klas)
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Overnachtingen aan boord van de Golden Cruise op basis van volpension
 • Alle overige overnachtingen in sfeervolle, luxe hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privé-gids tijdens alle genoemde excursies (m.u.v. de excursies tijdens de 4-daagse cruise over de Yangtze River - ter plaatse te betalen)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Entreegelden voor de excursies tijdens de 4-daagse cruise over de Yangtze River (ter plaatse te betalen)
 • Service charge Golden Cruise (ter plaatse te betalen; ongeveer € 20,-)
 • Gegarandeerde vroege check ins & late check outs
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar China?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.