Ontdek China per trein! De transfers, treintickets en hotelovernachtingen voor deze reis regelen wij, de rest regelt u in alle vrijheid zelf.

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis

 • Beleef de bruisende wereldstad Beijing
 • Snuif de authentieke Chinese cultuur op
 • Dwaal rond in traditionele courtyards in het kleine stadje Pingyao
 • Shop till you drop in de bruisende metropool Shanghai

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! U wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijk tuin uit de 11de eeuw en een van de mooiste en bekendste stadsparken van China. Hier kunt u heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Huur een roeibootje en peddel rond op het meer in het park. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen. U overnacht in Chang Yuan Courtyard Hotel.

Dag 2 & 3

U heeft twee dagen ter vrije besteding in Beijing. Er is meer dan genoeg te zien en te beleven! De bekendste bezienswaardigheden van Beijing zijn de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de vijftiende en twintigste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. Een ander architectonisch hoogtepunt is de Temple of Heaven, door velen gezien als de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kunt u de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Het Zomerpaleis hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Het is een prachtig paleis uit de achttiende eeuw. Het complex ligt rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers, wanneer het in de zomer in de Verboden Stad te warm werd. Het is ook leuk om het hedendaagse Beijing te bekijken, bijvoorbeeld in het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein aan de rand van de stad, dat is uitgegroeid tot een district voor moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galerieën met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriële karakter van het complex is ook behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galerieën en zijn er nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen. Of breng een bezoek aan het Olympisch Park. Vooral het Vogelnest en de Waterkubus, speciaal gebouwd voor de Olympische Spelen in 2008, zijn indrukwekkende staaltjes architectuur. Overnachtingen in Chang Yuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht voor de trein naar Pingyao (08:05 – 11:59). Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag kunt u zelf indelen. Pingyao is een klein stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de vele historische gebouwen uit de Ming- en Qing-dynastie. De zes kilometer lange stadsmuur is hier een goed voorbeeld van. Entreegelden voor het oude stadscentrum zijn inbegrepen. U overnacht in Yide Pingyao Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag kunt u zelf bepalen wat u in Pingyao gaat doen. U kunt dit voor Chinese begrippen kleine stadje het beste te voet verkennen. Maak een mooie stadswandeling door alle kleine steegjes en bekijk de traditionele courtyards. Een wandeling over de oude stadsmuur, die nog volledig intact is, is zeker de moeite waard. Overnachting in Yide Pingyao Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

InIn de ochtend heeft u een transfer naar het treinstation van Pingyao voor de trein naar Xi'an. (10:08 – 13:01). Wanneer u begin van de middag aankomt, staat de chauffeur op u te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Xi'an, gelegen in de vallei van de Wei River, is lange tijd de hoofdstad geweest. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is een toonbeeld van de lange geschiedenis van Xi'an als hoofdstad. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de Dayan Ta aan zijn overleden moeder. U overnacht in Xi'an Ci'en Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Deze dag in Xi'an kunt u zelf indelen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is de stadsmuur uit de veertiende eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. U kunt een fietstocht maken over de brede muur – een leuke ervaring! Bij de zuidpoort van de muur huurt u voor een paar euro een fiets. Een geheel ander beeld van Xi'an krijgt u tijdens een bezoek aan de Da Qingzhen Si, een moskee in de gezellige wijk van de lokale, islamitische Hui gemeenschap. In de winkeltjes in deze wijk kunt u mooie souvenirs kopen. Overnachting in Xi'an Ci'en Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Het grootste gedeelte van de dag is nog ter vrije besteding in Xi'an. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Stele Forest, een museum waar u meer dan 3000 prachtig bewerkte pilaren, tabletten en stenen beelden kunt vinden. Of leer de kunst van Chinese kalligrafie in een lokale kunstacademie. Aan het eind van de middag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Shanghai (20.23 – 06.26). Wij reserveren slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine in de softsleeperklasse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U arriveert vandaag op de eindbestemming van uw reis, Shanghai. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Hier kunt u genieten van een lekker ontbijt. De check-in tijd is 14.00 uur, maar u kunt wel alvast uw bagage in het hotel stallen. U heeft de rest van de dag de tijd om de stad te ontdekken. Shanghai is een bruisende metropool en heeft een gezellige sfeer. De Huangpu River deelt de stad in twee delen, aan de ene kant het toeristische centrum en aan de andere kant de moderne wijk Pudong. Breng ter kennismaking bijvoorbeeld een bezoek aan het Shanghai World Financial Center in Pudong, de hoogste wolkenkrabber van de stad. Vanaf het panorama dek heeft u een mooi uitzicht over de stad. U overnacht in The Bund Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 & 11

Twee dagen om op eigen gelegenheid Shanghai te ontdekken. De Mandarijntuinen (Yuyuan Garden) zijn zeker een bezoek waard. U kunt op uw gemak rondlopen tussen de traditionele winkeltjes in de lokale Bazaar. Het is ook leuk om een kopje thee drinken in een van de bekendere theehuizen van Shanghai, zoals Huxinting Chashi. Nadat u uw voeten de nodige rust heeft gegeven, kunt u verder voor een bezoek aan Yufuo Si, de Jaden Boeddhatempel. Het pronkstuk van deze tempel is de Zittende Boeddha uit Myanmar, die geheel van jade gemaakt is. De overige Boeddhabeelden in de tempel zijn van goud. U krijgt een goed beeld van de Chinese geschiedenis tijdens een bezoek aan het Shanghai Museum. Dit museum heeft zo'n 120.000 historische stukken, waarvan sommigen al meer dan 2.000 jaar oud. Een wandeling door de voormalige France Concessie is ook een aanrader, een mooi overblijfsel uit de koloniale tijd. U waant zich hier in het vroegere Parijs, met brede boulevards, herenhuizen en groene platanen. Ook is hier de voormalige villa van Sun Yat-sen als museum te bezichtigen. In het Franse Fuxing Park is het 's ochtends druk met dansende Shanghainezen, ook leuk om te zien! Tot slot kunt u nog een stop maken bij een van de antiekmarkten van Shanghai. Overnachtingen in The Bund Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Uw laatste dag in China aangebroken. Transfer naar de luchthaven van Shanghai.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 895,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Transfers in Beijing per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Treinticket Beijing – Pingyao (2e klas zitplaatsen)
 • Treinticket Pingyao – Xi'an (2e klas zitplaatsen)
 • Treinticket Xi'an – Shanghai (slaapplaatsen in een gedeelde softsleeper vierpersoonscabine)
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Ontbijt bij aankomst in Shanghai
 • Entree voor oude stad Pinyao
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Beijing / Shanghai
 • Vroege check-ins en late check-outs
 • Excursies en overige entreegelden
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook een reis naar China maken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!