Voordelige rondreis door Cambodja per auto met privé-chauffeur, bus en boot. Tijdens deze rondreis bezoekt u de hoogtepunten van Cambodja, heeft u veel individuele vrijheid en verblijft u in leuke kleinschalige hotels.

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek Phnom Penh per tuktuk
 • Verblijf in een Nature Lodge op het platteland
 • Koloniaal Battambang
 • Boeddhistisch bedevaartsoort Phnom Sampeu
 • Alle tijd voor wereldwonder Angkor Wat
 • Fietsen naar het Tonle Sap meer
 • Logeren in sfeervolle hotels

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Phnom Penh waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië.De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. U overnacht in The Artist Guesthouse.

Dag 2

Vrij verblijf in Phnom Penh. Op loopafstand ligt het onafhankelijkheidsmonument. Binnen 5 minuten met de tuktuk zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw bewonderen. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument zijn de 8000 schedels stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot-regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vind u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren lekkere zoete hapjes. Overnachting in The Artist Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

cambodja-eten-1426894102.jpg'

Restauranttips in Phnom Penh

 • Romdeng, 74 Street 174, Cambodjaanse keuken €€
 • Chat 'n Chew, 54 Street 172, voor een gezonde salade of sandwich €€
 • Dosa Corner, 5E Street 51, voor een Indiase Dosa €
 • Ponlok, 319-323 Sisowath Quay, Khmer keuken €€
 • Le Royal van het Raffles Hotel, Khmer of modern Franse keuken €€€

Dag 3

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht in de stad en stapt u op de bus naar Sen Monorom in de provincie Mondulkiri. Mondulkiri betekent letterlijk 'Ontmoeting van de Heuvels', genesteld tegen de oostelijke grens met Vietnam. Mondulkiri biedt het "echte" Cambodja met een landschap en een klimaat dat afwijkt van de rest van het land. Mondulkiri is de grootste provincie van Cambodja, maar heeft slechts 40000 inwoners. Indien de tijd het toestaat wordt er in de middag nog een bezoek gebracht aan de Sen Monorom Waterval, net buiten het stadje. Accommodatie: Nature Lodge Sen Monorom (Bungalow).
Ontbijt inbegrepen

Dag 4 & 5

Sen Monorom is een charmant stadje dat midden tussen de groene heuvels ligt. Midden in het dorp liggen twee meren, voor een heerlijke wandeling. Sen Monorom wordt omgeven door allerlei dorpjes waar verschillende heuvelstammen wonen en er zijn veel watervallen in de buurt. U heeft twee dagen ter vrije besteding om het gebied te ontdekken, dit kan op verschillende manieren, fietsend, lopend of per olifant! Overnachtingen in Nature Lodge Sen Monorom.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag volgt de terugreis per lokale bus naar Phnom Penh. In de middag (afhankelijk van de reistijd) arriveert u in Phnom Penh, waar u kunt uitrusten of de stad nog beter kunt verkennen. Bezoek een van de grote markten in Phnom Penh, op de Russian markt zijn enorm veel goederen te krijgen en natuurlijk ook souvenirs. Overnachting in The Artist Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht in de stad en stapt u op de bus naar Battambang, een mooie rit van ongeveer vijf uur. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur arriveert u in Battambang. Na het inchecken in het Hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. Accommodatie: Battambang Resort (Garden Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U kunt deze dag naar eigen inzicht invullen. Een tour door de omgeving van Battambang is zeker de moeite waard. U kunt een bezoek brengen aan enkele dorpen langs de oevers van de rivier, die u een beeld geven hoe de lokale inwoners hun dagelijkse leven invullen. U zult al snel merken dat de rivier centraal staat. Hier werken de mensen, worden goederen af en aangevoerd en spelen kinderen in het water om af te koelen. Bezoek in de middag bijv. Phnom Sampeu, een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. De grotten hebben een onheilspellende reputatie, sinds de Khmer deze gebruikt hebben als zoveelste killing field. Overnachting in het Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 9

Vandaag reist u per lokale bus verder naar Siem Reap. Na aankomst transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provinciehoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. Accommodatie: La Niche d'Angkor (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 t/m 12

Drie gehele dagen ter vrije besteding in Siem Reap. Het hoogtepunt van Siem Reap is natuurlijk Angkor Wat, één van de wereldwonderen. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2. Maar bezoek ook de Grote Markt. Er is hier werkelijk van alles te koop. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatstelijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving ook aan te bevelen. Rondom de stad, achter de pagoden, bevinden zich de rijstvelden en de traditionele huizen van de Khmerboeren. Ten zuiden van de 'moderne stad', voorbij de krokodillenfarm, ligt het dorp Siem Reap. Volg de linkeroever van de rivier langs de weg richting het Tonle Sapmeer. Langs de weg staan honderden paalwoningen verborgen tussen de dichte begroeiing. Hier leven de boeren en vissers van Siem Reap. Overnachtingen in La Niche d'Angkor.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven Siem Reap voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 685,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer per auto met privé-chauffeur, gedeelde minivan of lokale bus
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Een reis door Cambodja maken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."