Cambodja is voornamelijk bekend vanwege Angkor Wat, maar het land is zoveel meer dan dit tempelcomplex! Allereerst is er de vriendelijke en optimistische bevolking, ondanks de recente pijnlijke geschiedenis. De natuur is overweldigend mooi met jungle, heuvels, bergen met grotten en rivieren. Op het uitgestrekte platteland ziet u dorpjes, de rijstvelden, palmbomen en fruit- en groenteplantages. En aan de lange kustlijn vindt u stranden en gemoedelijke plaatsjes. Dit alles maakt Cambodja tot een prachtige, afwisselende en intrigerende reisbestemming!

Hoogtepunten

Hoogtepunten:

  • Op de fiets naar de imposante tempels van Angkor
  • Wandelen door het Phnom Kulen NP
  • Bekijk op het gemak de stad Phnom Penh
  • Bezoek en verblijf bij het bijzondere project van Farmhouse Smiling Gecko
  • Grotten, peperplantages en zoutvelden
  • Proeven van verse krab en ontspannen in het gemoedelijke Kep

Boutique stijl

De accommodaties in deze reis zijn met zorg uitgezocht: sfeervol, met ruimte, rust en groen. Start de dagen goed met heerlijk vers ontbijt, tussendoor luieren aan het zwembad & een boek lezen en foto's uitzoeken in een van de fijne zitjes in de tuin. Ervaar het ontspannen paradijs dat ze hebben gecreëerd op de boerderij, te midden van rijstvelden. En aan de kust kunt u genieten van prachtig uitzicht over de zee vanaf het terras en het zwembad.

Angkor en nog veel meer!

De eerste uitvalsbasis van de reis is Siem Reap, een levendige provinciestad met tal van leuke cafés, restaurantjes en winkels. Samen met de lokale gids gaat u per fiets een aantal van de sites uit het Angkor tijdperk verkennen. Zo bezoekt u het mysterieuze complex van Ta Prom, dat overwoekerd wordt door de jungle, en Angkor Thom, met 54 indrukwekkende torens met gebeeldhouwde gezichten. Ook maakt u dagtochten naar andere tempels en mooie plekken in de natuur. Zo ontdekt u de tempels van de Roluos Group en het tempelcomplex Banteay Srey, vaart u vanuit 'floating village' Kampong Khleang over het meer Tonle Sap en wandelt u op de meest heilige berg Phom Kulen naar de waterval voor een verfrissende duik.

Geschiedenis & support local life

Tijdens het verblijf in Phnom Penh ontdekt u de contrasten van Cambodja. De hoofdstad is een charmante stad met leuke bezienswaardigheden en gezellige straten. Maar het laat ook de gruwelijkheden zien die het land recent heeft moeten doorstaan. Verken ook het platteland, al fietsend, langs plantages met fruit en groente, rijstvelden en kleine gemeenschappen. U maakt nog een leuke uitstap met een overnachting op de boerderij van de Smiling Gecko. Dit duurzame hulpproject heeft als doel te zorgen voor een beter leven voor de lokale gezinnen, door middel van landbouw, scholing en werkgelegenheid.

Sluit de reis laidback af

Als laatste is Kep aan de beurt, een kleurrijke kustplaats in het zuiden. Hier vindt u heuvels met bos en jungle, kleine boulevards met markten, barretjes en eettentjes aan zee en een klein strand. Kep staat bekend om de visspecialiteiten, met name krab. Op het programma staat nog een leuke uitstap naar grotten, een peperplantage, het sfeervolle Kampot en de rapids van Teuk Chhou. Verder kunt u hier heerlijk 'niets doen' of nog even actief zijn tijdens een mooie hike door het Kep National Park.

Reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 1.980,00 p.p. Dit is inclusief vervoer per auto met privé-chauffeur, diverse tours en excursies, overnachtingen in unieke middenklasse accommodaties met ontbijt en een uitgebreid informatiepakket. De reissom is afhankelijk van de periode waarin u reist en is gebaseerd op twee personen.

Klik hier voor de volledige dag tot dag omschrijving van Cambodja, low touch!

Ook altijd al naar Cambodja gewild?

U kunt iedere dag vertrekken en de reis helemaal aan uw tempo en reiswensen aanpassen.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."