Relaxte rondreis per auto met privé-chauffeur en verblijf in luxe accommodaties. Combinatie van stad, platteland en strand!

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontspannen in de Bodia Spa
 • Wereldwonder Angkor Wat
 • Kennis maken met de bewoners van Kampong Phluk
 • Koloniaal en landelijk Battambang
 • Boeddhistisch bedevaartsoort Phnom Sampeu
 • Tempels, kunst en lunchen voor 't goede doel in Phnom Penh
 • Zon, zee en strand in Kep

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Siem Reap, waar u wordt ontvangen door de gids, welkom in Cambodja! Dan volgt de transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie rustige provincie-hoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. U logeert in Shinta Mani Angkor.

Dag 2

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel. Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Na de lunch vervolgt u de dag met een bezoek aan Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. Uw bezoek wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende gids. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw 'herontdekt'. Aan het eind van de middag een bezoek aan Phnom Bakheng en wellicht een mooie zonsondergang. Overnachting in Shinta Mani Angkor.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Vandaag brengt u een bezoek aan Beng Melea, een nog niet gerestaureerde tempel in Angkor stijl. Er komen bijna geen toeristen, wat een bezoek heel bijzonder maakt. Trek wel stevige schoenen aan, want het is een beetje klimmen hier en daar. De tempel ligt op ongeveer twee uur rijden van Siem Reap. Ook brengt u vandaag een bezoek aan Koh Ker. Dit was vroeger voor een tijd de hoofdstad van het Khmer imperium. De middag is ter vrije besteding in Siem Reap. Bezoek onder meer de Grote Markt. Er is hier werkelijk van alles te koop. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatstelijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving ook aan te bevelen. Overnachting in Shinta Mani Angkor.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt maakt u een excursie naar Kampong Kleang. Hoewel het de grootste 'floating village' van Tonle Sap is komen er nog niet zo veel toeristen. Tijdens het droge seizoen is het prachtig om te zien dat de huizen tot 10 meter boven de weg reiken. U loopt rond om het dagelijkse leven te aanschouwen. In de regentijd reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen. U ziet onderweg veel traditionele vissershuizen. Tevens is het mogelijk om de lokale school te bezoeken en hoe de vis wordt gerookt. In de loop van de middag bent u weer terug in Siem Reap. Overnachting in Shinta Mani Angkor.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt reist u naar Battambang, een rit van ongeveer vier uur. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur zal u in Battambang arriveren. Na het inchecken in het hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. U logeert in La Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U maakt met de gids per elektrische tuk tuk een tour door de omgeving van Battambang. U bezoekt de Wat Ek Phnom, een 11e-eeuwse tempel iets ten noorden van Battambang. Onderweg zult u kennismaken met enkele culturele dorpjes in de omgeving van Battambang. U zult zien hoe men hier rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. Ook bezoekt u een weverij en een handwerkcentrum. 's Middags bezoekt u Phnom Sampeu, een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. De grotten hebben een onheilspellende reputatie sinds de Khmer deze gebruikt hebben als zoveelste killing field. Overnachting in La Villa.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

In de ochtend volgt de transfer verder naar Phnom Penh, een rit van ongeveer zes uur. Onderweg maakt u een stop bij Oudong, een bijzonder tempelcomplex. Verder passeert u vele landelijke dorpjes en pagodes. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen volgt de transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in White Mansion Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. In de middag vervolgt u de tour met een bezoek aan de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Aan het einde van de middag gaat u terug de stad in. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in White Mansion Boutique Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Knai Bang Chatt

Knai Bang Chatt

De mooiste accommodatie in Kep is het Knai Bang Chatt Resort. Vanwege de prachtige ligging, het interieur - minimalistisch maar warm - en kamers met uitzicht op zee. Maar ook omdat je in de Sailingclub - direct aan zee - niet alleen heerlijk kunt eten, maar ook kunt genieten van een prachtige zonsondergang. U laten ontspannen is hier tot kunst verheven; er is een infinity pool, Spa en dagelijkse yoga-meditatie sessies.

www.knaibangchatt.com

Dag 9

In de ochtend transfer naar de pier bij Sihanoukville. Hier stapt u op de boot voor de overtocht naar Koh Rong, een van de mooiste eilanden voor de kust van Cambodja. Het is een groen eiland met palmbomen en prachtige witte stranden. Een nog vrij onontdekt stukje paradijs met koraalriffen. Overnachting in Long Set Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 t/m 12

Drie dagen ter vrije besteding op Koh Rong. Een heerlijke plek om te ontkomen aan de drukte en lekker niets te doen. De wateren rondom het eiland zijn uitermate geschikt om de bijzondere onderwaterwereld te aanschouwen. Overnachtingen in Long Set Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vanochtend volgt de boot terug naar Sihanoukville, van waar u vervolgens per auto met chauffeur terug reist naar Phnom Penh. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven van Phnom Penh voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.075,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur & Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers volgens het programma per airconditioned auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in sfeervolle luxe accommodaties op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners zoals genoemd in programma
 • Stadstours & excursies zoals genoemd in programma onder begeleiding van Engelstalige lokale privégids
 • Volle dag bezoek aan Angkor Wat inclusief gids en entreegelden
 • Bezoek aan de jungle tempels Beng Melea en Koh Ker inclusief gids en entreegelden
 • Dagtocht rondom Battambang inclusief gids en entreegelden
 • Stadstour in Phnom Penh incl. begeleiding en entreegelden
 • Retour boottocht Sihanoukville – Koh Rong
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Wilt u ook een reis door Cambodja maken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos, Sri Lanka  & Vietnam

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."