Korte privé-rondreis door Cambodja waarin stad en platteland worden gecombineerd. Met verblijf in kleinschalige en sfeervolle boutique hotels.

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Hoofdstad Phnom Penh met kleurrijke markten en tempels
 • Indrukwekkend; de Killing Fields
 • Koloniaal en landelijk Battambang
 • Met een lokale familie in een bootje over het Tonle Sap meer
 • Wereldwonder Angkor Wat
 • Overnachtingen in mooie boutique hotels

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Phnom Penh waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen volgt de transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Accommodatie: Patio Hotel (Superior Room).

Dag 2

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. In de middag vervolgt u de tour met een bezoek aan de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Aan het einde van de middag gaat u terug de stad in. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in Patio Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt reist u u per auto met chauffeur naar Battambang, een mooie rit van ongeveer vijf uur. Onderweg maakt u een stop in Udong, een bijzonder tempel complex. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur zullen we in Battambang arriveren. Na het inchecken in het Hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. Accommodatie: Battambang Resort (Garden Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U maakt met de gids een tour door de omgeving van Battambang. U bezoekt Phnom Sampeu, een belangrijk boeddhistisch bedevaartsoord. De grotten hebben een onheilspellende reputatie sinds de Khmer deze gebruikt hebben als zoveelste killing field. Vervolgens bezoekt u de Wat Ek Phnom, een 11e-eeuwse tempel iets ten noorden van Battambang. 's Middags zult u kennismaken met enkele culturele dorpjes in de omgeving van Battambang. U zult zien hoe men hier rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. Ook bezoekt u een weverij en een handwerkcentrum. Overnachting in Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag reist u per auto met chauffeur verder naar Siem Reap. Na aankomst transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provinciehoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. Accommodatie: Siddharta Boutique Hotel (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Het hoogtepunt van Siem Reap is natuurlijk Angkor Wat, één van de wereldwonderen. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken per tuk tuk. Uw bezoek wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende gids. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw 'herontdekt'. Er zijn diverse tempels te bewonderen, zoals de Bantaey Wat, de Phnom Bakheng en de Bantaey Kdei, die prachtig tussen de rijstvelden ligt. Daarnaast zijn tempels als Ta Prohm en Preah Khan zeer de moeite waard vanwege de min of meer oorspronkelijke staat waarin de Fransman Henri Mouhot ze in 1860 aantrof. Klimplanten, mossen en lianen overwoekeren de galerijen, torens en beelden. De wortels van eeuwenoude bomen grijpen als tentakels in fraai bewerkte muren en geven de zo overvloedig bewerkte tempelcomplexen een extra mysterieuze sfeer. Overnachting in Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt vertrekt u naar Kampong Khleang, hoewel het de grootste 'floating village' van Tonle Sap is komen er nog niet zo veel toeristen. Tijdens het droge seizoen is het prachtig om te zien dat de huizen tot 10 meter boven de weg reiken. U loopt rond om het dagelijkse leven te aanschouwen. In de regentijd reikt het water tot 1 of 2 meter onder de huizen. Een lokale familie neemt u mee in hun bootje om de schitterende omgeving en huizen te zien. Een taxi boot brengt u terug naar wal. Aan het begin van de middag bent u weer terug in Siem Reap. Overnachting in Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Dan is de laatste dag in Cambodja aangebroken. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven Siem Reap voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 880,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Stadstour in Phnom Penh (incl. gids en entreegelden)
 • Dagtour rondom Battambang (incl. gids en entreegelden)
 • Bezoek aan Angkor Wat (incl. gids en entreegelden)
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Cambodja?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."