Levensgenieters opgelet! Ontdek het prachtige en authentieke Bhutan, terwijl u van alle gemakken bent voorzien. Tijdens de reis bezoekt u de mooiste plekjes van het land van de donderdraak en verblijft u in bijzondere, luxe accommodaties.

Hoogtepunten

Hoogtepunten tijdens deze reis

 • Maak kennis met de mooiste plekjes van Bhutan
 • Overnacht in luxe accommodaties
 • Doe mee aan een workshop boogschieten

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de reisdocumenten en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. U overnacht in The Claridges.

Dag 2

U maakt vandaag een stadstour met gids langs de hoogtepunten van Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rode zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Ook Humayuns Tomb, wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal, is een bezoek waard. Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een magische sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in The Claridges.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden.Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. U brengt een bezoek aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Indien er nog tijd is, overlegt u met uw gids wat u deze middag nog kunt zien. U overnacht in Hotel Taj Tashi of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. U bezoekt onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien.Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Hotel Taj Tashi of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Onderweg passeert u de Dochu-la Pass. Bij heldere dagen heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en ook deels de besneeuwde toppen. Hier bezoekt u onder andere Druk Wangchal, met de bijbehorende 108 stupa's. Tevens is het mogelijk om de meditatie grotten te bezoeken. Na aankomst in Punakha brengt u een bezoek aan vruchtbaarheidstempel Chime Lhakhang. Ook bezoekt u een professionele boogschutter. Hij geeft u een korte les, zodat u zelf ook een poging kunt wagen. Boogschieten is de koninklijke sport in Bhutan! u overnacht in Uma Punakha of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. In de middag bezoekt u het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken.Overnachting in Uma Punakha of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 7

Vandaag rijdt u door naar de Phobjikha Valleiaan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Na aankomst brengt u een bezoek het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Ook bezoekt u het Gangtey klooster, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. Vanaf het Gangtey klooster start de Gangtey Nature Trail, een wandeling van ca. 2 uur. Dit is een van de mooiste wandelingen in de omgeving en ook biedt het perfect uitzicht op de vlaktes waar de zwarthalskraanvogels broeden. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. U overnacht in Gangtey Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Na een heerlijk ontbijt rijdt u naar Paro. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. Als de tijd het toelaat kunt u vandaag alvast kennismaken met deze bijzondere stad. Bezoek bijvoorbeeld de de Paro Dzong. U overnacht in Uma Paro of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Vandaag rijdt u naar de Chelela pass. Vanaf hier heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. Hier maakt een wandeling van ongeveer een uur waarbij u uitzicht heeft op de Haa vallei. Wellicht ziet u nog bijzondere vogelsoorten onderweg. Als het helder is kunt u de Jomolhari berg zien. Hierna rijdt u weer terug naar Paro. Overnachting in Uma Paro of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Daarna brengt u een bezoek aan de highlights van Paro. U bezoekt onder andere de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw, Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. Ook kunt u een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt.Uma Paro of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Delhi. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de kamer tot uw beschikking tot aan vertrek naar de luchthaven. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. Laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven. U heeft een kam in The Roseate.
Ontbijt inbegrepen

Reissom op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Delhi – Paro met Drukair
 • Alle transfers in India & Bhutan
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in luxe hotels
 • Verblijf in India op basis van logies & ontbijt
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Stadstour in Delhi met gids
 • Workshop boogschieten in Punakha
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma in Bhutan bezoekt
 • Visum & permits Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi
 • Eventuele vroege check-in bij aankomst & late check-out bij vertrek
 • Entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook altijd al naar Bhutan gewild?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.