Een korte rondreis langs de hoogtepunten van dit bijzondere land. De manier om kennis te maken met Bhutan in combinatie met Nepal of India.

Hoogtepunten van Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

 • U begint de reis met een kort bezoek aan Kathmandu
 • Bezoek aan de Changangkha Lhakhang in Thimpu
 • Punakha, de winterhoofdstad van Bhutan
 • Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivieren samensmelten
 • Trekking naar het Taktshang Klooster, ook wel bekend als Tijger's Nest
 • Eindig de reis in de Paro Vallei

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. Check-in is mogelijk vanaf 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. U overnacht in Exotic House.

Dag 2

Vandaag brengt u een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kathmandu. Een auto met chauffeur staat ter beschikking. Durbar Square is het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Bezoek ook het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Bijzonder is ook de museumstad Patan, ook wel 'de Stad der Schoonheid' genoemd. In deze koningsstad zijn de meeste tempels van Nepal per vierkante meter te vinden. Overnachting in Exotic House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden. Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. U brengt vandaag alvast een bezoek aan de Changangkha Lhakhang, de oudste tempel in de vallei. Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

studiereisverslag Bhutan

studiereisverslag Bhutan

"Bhutan is in een korte tijd van de middeleeuwen naar de 21ste eeuw gegaan. De eerste toeristen kwamen pas vanaf 1974 het land in. Het koninkrijk probeert een balans te vinden tussen de moderne ontwikkelingen enerzijds en het behoud van hun eigen cultuur en identiteit anderzijds. Deze unieke identiteit is datgene wat het land bijzonder en uniek maakt. Als het aan Bhutan ligt, blijft dit voorlopig zo. Tashi Delek!"

Lees hier het hele verslag van Jane's studiereis

Dag 4

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. U bezoekt onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Onderweg passeert u de Dochu-La Pass. Bij heldere dagen heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en ook deels de besneeuwde toppen. Hier bezoekt u onder andere de Druk Wangchal klooster, met de bijbehorende 108 Chortens. Tevens is het mogelijk om de meditatie grotten te bezoeken. Na aankomst in Punakha maakt u een stadstour en bezoekt u de Pho Chhu hangbrug en het nonnenklooster Wolakha. U overnacht in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

U brengt hier een bezoek aan de Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken. Vervolgens reist u naar Paro. Na aankomst brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van Paro. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. U bezoekt onder andere de Paro Dzong (Rinpung Dzong), Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. U overnacht in Tashi Namgay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 7

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. In de middag brengt u een bezoek aan de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw. Vraag uw gids om een bezoek te brengen aan een plek waar de lokale bevolking bezig is met hun favoriete sport boogschieten. Of probeer het zelf eens. Overnachting in Tashi Namgay of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Overnachting in Exotic House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Kathmandu – Paro met Drukair
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden in Bhutan voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Nepal
 • Visum Nepal (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€30,00 per persoon)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.