Een korte rondreis langs de hoogtepunten van dit bijzondere land. De manier om kennis te maken met Bhutan in combinatie met Nepal of India.

Hoogtepunten van Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

 • U begint de reis met een kort bezoek aan Kathmandu
 • Bezoek aan de Changangkha Lhakhang in Thimpu
 • Punakha, de winterhoofdstad van Bhutan
 • Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivieren samensmelten
 • Trekking naar het Taktshang Klooster, ook wel bekend als Tijger's Nest
 • Eindig de reis in de Paro Vallei

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Kathmandu.

Uw reis door Bhutan is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! U ontvangt de vouchers voor de reis en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna wordt u naar het hotel gebracht. Check-in is mogelijk vanaf 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U overnacht in een hotel in de wijk Thamel. Maak een wandeling door de straten en ontdek deze omgeving. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese of westerse keuken. Kies alvast een leuk restaurant uit voor het diner. U overnacht in Hotel Yukhang; een sfeervol guesthouse gelegen in Thamel.

Dag 3

Vandaag brengt u een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kathmandu. Een auto met chauffeur staat ter beschikking. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. Bezoek het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Bezoek ook Durbar Square, het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. Overnachting in Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. U kunt bij aankomst bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Ook kunt u prachtige Bhutanese souvenirs kopen in het National Emporium. Bent u in het weekend in Thimphu? Van vrijdagmiddag t/m zondag is er weekendmarkt en komen er Bhutanezen vanuit het hele land naar Thimphu om hun spullen te verkopen! U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

studiereisverslag Bhutan

studiereisverslag Bhutan

"Bhutan is in een korte tijd van de middeleeuwen naar de 21ste eeuw gegaan. De eerste toeristen kwamen pas vanaf 1974 het land in. Het koninkrijk probeert een balans te vinden tussen de moderne ontwikkelingen enerzijds en het behoud van hun eigen cultuur en identiteit anderzijds. Deze unieke identiteit is datgene wat het land bijzonder en uniek maakt. Als het aan Bhutan ligt, blijft dit voorlopig zo. Tashi Delek!"

Lees hier het hele verslag van Jane's studiereis

Dag 5

IIn de ochtend maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Choeten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Daarna reist u verder naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. U overnacht in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, tot dat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Na het bezoek van de hoogtepunten van Punakha rijdt u door naar Paro. In Paro kunt u het nationale museum bezoeken, de Dzong van Paro en kunt u een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt. Loop eens door het centrum van Paro. Waarschijnlijk komt u nog veel Bhutanezen tegen die oude ambachten beoefenen. Breng ook een bezoek aan de lokale winkeltjes. U overnacht in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Vroeg in de ochtend maakt u een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Kichu Tempel, een tempel uit de 7e eeuw. Vraag uw gids om een bezoek te brengen aan een plek waar de lokale bevolking bezig is met hun favoriete sport boogschieten. Of probeer het zelf eens. Geniet nog even de laatste avond in Paro. Overnachting in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Wilt u liever de rust opzoeken? Maak dan een wandeling door het Shivapuri Nagarjun National Park, dit ligt ten noorden van Kathmandu. Gelegen op de top van de heuvel, zo'n 2700 meter, vindt u het vrouwenklooster Nagi Gompa. Geniet van het uitzicht op de stad. Kies voor een mooie wandelroute naar beneden langs dorpjes en smalle paden door de mooie natuur. Ook interessant is het Kopan Monastery, een mannenklooster die is gelegen op een heuvel tussen de rijstvelden in de Kathmandu vallei. Of rust lekker uit bij het guesthouse en ga nog even shoppen in Thamel voor de laatste souvenirs. Overnachting in Hotel Yukhang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de vroege ochtend wordt u naar de luchthaven van Kathmandu gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.

Reissom: vanaf € 2.225,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Deze reis is gebaseerd op een vlucht van Turkish Airlines vanaf Amsterdam, maar u bent niet gebonden aan deze maatschappij. Per vertrekdatum kunnen wij kijken wat de meest voordelige vlucht is.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu met Turkish Airlines (overstap in Istanbul)
 • Retourvlucht Kathmandu – Paro met Drukair
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden in Bhutan voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Nepal
 • Visum Nepal (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.