Een luxe reis waarbij u de hoogtepunten van Bhutan combineert met het bruisende Bangkok en een strandverblijf in Thailand.

Hoogtepunten Bhutan & Thailand

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de bruisende stad Bangkok
 • Bezoek Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië
 • Volg een korte les boogschieten, de nationale sport in Bhutan
 • Bewonder de indrukwekkende Punakha Dzong
 • Maak een trekking naar het Taktshang klooster in Paro
 • Ontspannen aan het strand van Hua Hin in Thailand


Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Bangkok.

Uw reis door Bhutan en Thailand is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Bij aankomst in Bangkok volgt de shuttle transfer naar uw hotel. Na aankomst op de luchthaven staat er iemand op u te wachten van het Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel. Hij zal u begeleiden naar de shuttle bus van het hotel. De transfer vertrekt tussen gate 4 en 5 in de aankomsthal en vertrekt iedere 5 minuten. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een kennismaking met Krung Thep, 'Stad van de Engelen' zoals de Thaise bevolking de stad liefkozend noemt. In elk geval een enorme stad vol bezienswaardigheden en schitterende tempels. Een ideaal vervoermiddel is de watertaxi – geen last van opstoppingen in het drukke verkeer! U overnacht in Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel.

Dag 3

Vroeg in de ochtend neemt u de shuttle transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! Bij aankomst transfer naar Thimpu, de hoofdstad vol charme en bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. U brengt een bezoek aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Indien er nog tijd is, overlegt u met uw gids wat u deze middag nog kunt zien. U verblijft in Hotel Taj Tashi of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. U overlegt met uw gids wat u graag wilt zien. Bezoek bijvoorbeeld een markt, de school voor Thanka schilderkunst of een museum. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Choeten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Bezoek ook het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Bent u in het weekend in Thimphu? Van vrijdagmiddag t/m zondag is er weekendmarkt en komen er Bhutanezen vanuit het hele land naar Thimphu om hun spullen te verkopen! Ook kunt u prachtige Bhutanese souvenirs kopen in het National Emporium. Overnachting in Hotel Taj Tashi of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Vandaag rijdt u door naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. In de middag kunt u een mooie wandeling in de omgeving van Punakha maken. Wandel door de rijstvelden en breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Chime Lhakhang. Daarna kunt u een bezoek brengen aan een professionele boogschutter. Hij geeft u een korte les, zodat u zelf ook een poging kunt wagen. Boogschieten is de koninklijke sport in Bhutan! U overnacht in Uma Punakha of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

In de ochtend kunt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Overnachting in Uma Punakha of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Na een heerlijk ontbijt rijdt u naar Paro. Na aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding. U kunt alvast kennismaken met deze bijzondere stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Kichu Tempel, een tempel uit de 7e eeuw. Bezoek ook het nationale museum, de Dzong van Paro en u kunt een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt. Tevens overnacht u weer in een prachtig hotel. Hier kunt u niet weggaan zonder een massage te hebben uitgeprobeerd! Absoluut de moeite waard. U overnacht in Uma Paro.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag rijdt u naar de Chelela pass. Vanaf hier heeft u bij helder weer prachtig uitzicht op het Himalaya gebergte. U maakt een wandeling van ongeveer een uur waarbij u uitzicht heeft op de Haa vallei. Wellicht ziet u nog bijzondere vogelsoorten onderweg. Als het helder is kunt u de Jomolhari berg zien. Daarna wordt u weer naar Paro gebracht. Overnachting in Uma Paro. Overnachting in Uma Paro of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Vroeg in de ochtend maakt u een trekking naar het Takthsang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding in Paro. Geniet nog even de laatste avond in Bhutan. Neem bijvoorbeeld nog een hotstone bad, wat kenmerkend is voor Bhutan. Overnachting in Uma Paro of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Vandaag reist u van Bhutan naar Thailand. Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Bangkok. Bij aankomst wordt u opgewacht door een medewerker van het lokale agentschap na de aankomsthal bij gate B of C aan uw linkerhand. Indien u niemand kunt vinden, dan kunt u naar the Association of Thai Travel Agents (ATTA) balie bij deur 6 of deur 10. Hierna wordt u naar het hotel gebracht. Overnachting in Ariyasom Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

In de ochtend volgt de transfer naar Hua Hin, de oudste koninklijke badplaats van Thailand, gelegen aan de westkant van de Golf van Thailand. Geliefd bij de Thaise bevolking maar minder bekend bij buitenlandse bezoekers. Deze streek is ideaal voor rustzoekers, u kunt er genieten van kilometers lange zandstranden, fraaie natuurparken en enkele bijzondere bergtempels en paleizen bezoeken. Ook zijn er fietsen te huur voor leuke tochtjes in de omgeving. U overnacht in Veranda Resort & Spa Hua Hin.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding in Hua Hin. Geniet van zon, zee en strand of maak uitstapjes in de omgeving. Overnachtingen in Veranda Resort & Spa Hua Hin.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 6.750,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Bangkok met KLM (rechtstreeks)
 • Retourvlucht Bangkok – Paro met Drukair
 • Luchthavenbelasting
 • Alle transfers in Bhutan en Thailand
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car in Bhutan & AC car in Thailand)
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in luxe hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Vervlijf in Thailand op basis van logies & ontbijt
 • Workshop boogschieten in Punakha
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma in Bhutan bezoekt
 • Visum & permits Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Vroege check-in en late check-out
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.