Genoeg vrijheid en toch het echte Maleisië beleven, dat is waar deze reis voor staat. U reist per huurauto alle mooie plekjes van het schiereiland af. Ga terug naar de koloniale tijd, trek de jungle & hooglanden in en geniet van de tropische eilanden.

Hoogtepunten van West-Maleisië

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek historisch Melaka & bruisend Kuala Lumpur
 • Avontuurlijke canopy walk in het Taman Negara N.P.
 • Ontmoet de Orang Oetan van dichtbij in Bukit Merah
 • Op zoek naar de Rafflesia in Belum (foto)
 • Huur fietsen tijdens uw homestay aan de kleurrijke Oostkust en ontdek het platteland
 • Ontspannen aan de witte stranden van Pangkor & Redang

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Selamat Datang, welkom in Maleisië! Hierna volgt de transfer naar Melaka, een historische stad waar ook de Nederlandse geschiedenis te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. U logeert in Courtyard @ Heeren.

Leuk om te weten! Courtyard @ Heeren is een kleinschalig boutique hotel in het hart van Melaka. Het hotel is gesitueerd in het oude gedeelte van de stad dat door UNESCO uitgeroepen is tot World Heritage City

Let op: op dinsdag zijn veel restaurants, winkels en musea gesloten in Melaka en is er minder te beleven. Wij raden aan om Melaka niet op een dinsdag te bezoeken.

Dag 2

Deze dag is ter vrije besteding in Melaka. Bezoek op eigen gelegenheid de historische hoogtepunten van de stad, waarbij de Nederlandse historie uiteraard niet mag worden overgeslagen. Bezoek bijvoorbeeld het Stadthuys en Christ Church. In Melaka bevinden de meeste bezienswaardigheden zich op loopafstand. Elke vrijdag & zaterdag vindt er een kleurrijke avondmarkt plaats. Overnachting in Courtyard @ Heeren.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Om 10.00 staat uw huurauto bij het hotel klaar. U rijdt vandaag naar het Taman Negara N.P. Onderweg kunt u de Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken (niet inbegrepen). Dit park is een opvangcentrum voor olifanten die ergens in Maleisië schade toebrachten aan dorpen of gewassen. Het centrum vangt ze op om ze later te herplaatsen in een natuurpark. U heeft hier de mogelijkheid de olifanten van dichtbij te bewonderen. Aan het eind van de middag arriveert u in Kuala Tahan, vanwaar u een kleine bootrit (niet inbegrepen, kosten ca. RM 1 per persoon) bent verwijderd van uw hotel in de Taman Negara. Het Taman Negara National Park is het oudste en grootste nationale park in Maleisië en bedekt 4343 km2. Het park behoort tot de oudste regenwouden ter wereld en bestaat ongeveer 130 miljoen jaar. U logeert in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

Een wandeling naar Bukit Teresek brengt u vandaag naar een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Op de terugweg doet u de Canopy Walk, een tocht over touwbruggen door de toppen van het regenwoud. De canopy is met 510 meter de langste ter wereld en brengt u soms wel op 40 meter boven de grond. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

De Canopy Walk is gesloten op vrijdag.

Dag 5

U verruilt de jungle voor de koele berglandschappen van de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De hoogvlakte staat bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! In de middag komt u aan in uw hotel in Tanah Rata, waar u de rest van de dag kunt genieten van een prachtig uitzicht over de hooglanden van Maleisië. U logeert in het Strawberry Park Resort, een sfeervol kleinschalig resort op een werkelijk prachtige locatie. Geniet hier van de rust!
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands (let op: op maandag zijn alle theefabrieken gesloten!). In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Ga ook langs The Smoke House voor een kopje thee en huisgemaakte scones. Overnachting in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U rijdt door richting het bruisende Penang, een tropisch eiland in de Straat van Melaka. In 1786 richtten de Britten hier reeds hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. De pogingen van de Britten om op Penang diverse gewassen te verbouwen, mislukte. Maar al gauw werd het eiland een belangrijke handelspost voor het verruilen van thee, specerijen en kleding. Georgetown, de hoofdstad van het eiland, is tegenwoordig een gemoedelijke mix van Oosterse en Westerse culturen die tezamen een unieke cultuur vormen. U overnacht in Hotel Yeng Keng.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 & 9

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Penang. Op dit eiland hoeft u zich geen moment te vervelen. Breng in de ochtend een bezoek aan Penang Hill, het hoogste punt (830m) van het eiland voor een mooi panoramazicht over Penang. Een kleine tandradtrein bespaart u de lange klim. In het plaatsje waar het treintje vertrekt, staat ook de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië, de Kek Lok Si. Deze imposante tempel bestaat uit verschillende gebedshallen, pagodes, en klokkentorens met allemaal een eigen bouwstijl. Tevens is in een andere boeddhistische tempel, de Chayamangkalaram, een 32 meter lange Boeddha te bewonderen. De bruisende hoofdstad Georgetown biedt ook voldoende historie en cultuur met diverse tempels, moskeeën en uiteraard de drukke markten in het centrum van de stad. Voor een mooie strandwandeling moet u bij Battu Ferringhi zijn. Batu Ferringhi is de populairste badplaats van Penang en biedt naast witte zandstranden ook diverse activiteiten op zee. Overnachtingen in Yeng Keng.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U reist verder naar Pulau Banding waar u het Belum Rainforest vindt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het park Bukit Merah. Enkele Orang Oetans leven hier op een klein eilandje*. Hier heeft u de kans om deze bijzondere mensapen van dichtbij te bewonderen. Belum is een tropisch regenwoud van meer dan 130 miljoen jaar oud! U vindt er een grote diversiteit aan bijzondere flora en fauna. Zelfs de Maleisische tijger en olifant komen hier voor! De kans dat u deze dieren ziet is echter erg klein, ze komen er maar in een klein aantal voor en het gebied is maar liefst 300.000 hectare in beslag. U logeert in het Belum Rainforest Resort
Ontbijt inbegrepen

*De waterstand moet hoog genoeg zijn om het eiland te kunnen bezoeken

Dag 11

Vandaag gaat u op avontuur in het Belum Rainforest! U start met een boottocht maar legt ook een deel te voet af. U gaat vandaag in elk geval op zoek naar de Rafflesia. De Rafflesia is de grootste bloem ter wereld die wel tot een meter in diameter kan worden! Het is erg bijzonder om er één tegen te komen, de bloem groeit in 6-9 maanden tot die grootte om vervolgens 4-7 dagen vol in bloei te zijn. Om de Rafflesia te bezoeken legt u ook een deel te voet af. U brengt ook een bezoek aan de Che Wong Orang Asli Village, een dorp waar een traditionele stam van de Orang Asli woont, de oorspronkelijke bewoners van het land. De Che Wong-stam is één van de kleinste inheemse stammen in heel Maleisië. Het dorp bestaat uit ongeveer 25 huizen, die zijn gebouwd op palen en onderdak biedt aan gezinnen en hele families. De stam maakt fascinerende houtwerken voor versiering, maar ook voor gebruik in het dagelijkse leven. Lunchen doet u tijdens een picknick bij Sungai Enam Base Camp Waterfalls. De middag is ter vrije besteding. Huur een kano of rust wat uit aan het mooie zwembad. Overnachting in het Belum Rainforest Resort.
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt rijdt u naar Kota Bharu gelegen aan de kleurrijke Oostkust. Hier verblijft u de komende twee dagen in de typisch Maleise Kampung in het dorpje Banggol niet ver van Kota Bharu. U logeert in Pasir Belanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Deze dag is ter vrije besteding in Banggol. Huur bijvoorbeeld een fiets om de omgeving te verkennen. Het is een uitstekende plek om een beeld te krijgen van het traditionele Maleise plattelandsleven. Lokale ambachten worden er nog volop beoefend. Zo vindt u er bijzondere houtsnijwerken, vliegers en batikstoffen. Overnachting in Pasir Belanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U rijdt naar de jetty bij Shahbandar voor de boot richting het mooie Pulau Redang. Hier levert u de huurauto weer in. Dit moet voor 14:00, de laatste boot vertrekt om 15:00. Dit eiland biedt waar elke reiziger van droomt; perfecte witte zandstranden begroeid met kokospalmen en een prachtige zee met een puur, kleurrijk en divers onderwaterleven. Het verblijf op dit eiland is zonder meer een hoogtepunt van uw reis. U logeert in Coral Redang, een sfeervol middenklasse resort met klein zwembad aan het mooie Long Beach. Sfeervolle kamers, lekker eten en een prachtig wit strand voor de deur zorgen voor een onvergetelijk verblijf!
Ontbijt inbegrepen

Coral Rendang is gesloten van 1 november t/m 28 februari vanwege de moesson.

Dag 15 t/m 17

Drie dagen ter vrije besteding op het tropische Pulau Redang. Geniet van zon, zee en strand! Het resort organiseert dagelijks snorkeltrips. Overnachtingen in Coral Redang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Transfer per boot en auto naar Kuala Terrenganu voor de vlucht naar Kuala Lumpur. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De hoofdstad bruist van energie! Moderne architectuur wordt afgewisseld met authentieke wijken en historische gebouwen. Ga uit eten in één van de vele trendy restaurants en geniet van een cocktail in één van de skybars. U overnacht in The Kuala Lumpur Journal.
Ontbijt Inbegrepen

Dag 19

Een dag ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Deze gigantische metropool heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vanaf de de 42ste verdieping van de imposante Petronas Twin Towers* heeft u een verbluffend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari's, sjalen en CD's in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachting in The Kuala Lumpur Journal.
Ontbijt inbegrepen

* Via www.petronastwintowers.com.my bestelt u tickets voor de skybridge en het observatiedek.

Dag 20

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.695,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Huurauto van dag 3 t/m dag 14 inclusief GPS*
 • Op overige dagen transfers per auto met afwisselende privé-chauffeur/gids
 • Boottransfers waar genoemd
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Excursie in Taman Negara N.P. (in groepsverband)
 • Excursie in Belum Rainforest (in groepsverband)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

* Voorwaarden zijn apart bijgevoegd.

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Kuala Lumpur/Kuala Terrenganu
 • Vroege check-in en late check-out
 • Benzinekosten, parkeer- en eventuele tolgelden
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij uitchecken)
 • Redang conservation fee (30 RM)
 • Eventuele stadsbelastingen
 • Overige maaltijden
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd al eens door Maleisië willen reizen?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.