Deze individuele reis neemt u mee naar de mooie Gouden Driekhoek van Thailand en laat u kennismaken met de kleurrijke bergstammen in dit gebied. De reis wordt afgesloten met een aantal dagen zon, zee en strand op het tropische eiland Koh Phi Pihi.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Een mooie combinatie van natuur, cultuur en strand
 • Ontdekken van de bruisende stad Bangkok
 • Tocht per bamboevlot door het Soppong gebied
 • Ontmoetingen met stammen in de omgeving van Mae Hong Son
 • Het bereiden van traditionele en smakelijke Thaise gerechten tijdens een kookles in Chiang Mai
 • Ontspannen op het tropische Koh Phi Phi

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Bangkok, waar u wordt ontvangen door de chauffeur – welkom in Thailand! Transfer naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Bangkok is één van 's werelds grootste steden. Een stad waar indrukwekkende koninklijke paleizen, heilige tempels en diepgewortelde tradities zich vermengen met luxe accommodaties, winkels van bekende designers en uitstekende restaurants. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad neemt u de lift naar de 61e verdieping van de Vertigo and Moon Bar. Blijft u liever met beide benen op de grond dan kunt u gaan eten op de avondmarkt Sukhumvit Soi 38. U overnacht in Nouvo City Hotel.

Dag 2

Een mooie ochtend in de stad, waarbij u een wandeling maakt langs culinaire hotspots. Een bijzondere manier om kennis te maken met heerlijke lokale gerechten in hartje Bangkok. U begint om 09:30 uur bij het BTS Saphan Taksin station aan de Chao Praya rivier. Uw gids geeft een korte introductie voordat u aan de wandeltocht begint door de historische Bang Rak wijk (dorp der liefde). U stopt bij een aantal van de oudste en meest favoriete eetgelegenheden van de buurt en proeft kleine hapjes. Daarnaast ontdekt u ook hoe afwisselend het straatbeeld is in Bangkok. Tussen de wolkenkrabbers door, komt u namelijk ook regelmatig een prachtige tempel tegen. Aan het begin van de middag bent u weer terug bij het startpunt. De rest van de dag is ter vrije besteding in Bangkok. Bezoek bijvoorbeeld de Wat Po. In het hoofdgebouw van dit tempelcomplex is een liggende Boeddha te bewonderen. De Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en is bedekt met bladgoud. Op het terrein van de Wat Po vindt u ook vele andere mooie tempeltjes en stoepa's (torens waarin relikwieën worden bewaard). Overnachting in het Nouvo City Hotel.
Ontbijt & snacks inbegrepen

Dag 3

Een actieve ochtend in Bangkok op de fiets! Om 08.30 uur wordt u verwacht bij het beginpunt (transfer op eigen gelegenheid). Nadat de fietsen zijn uitgezocht rijdt u onder leiding van een ervaren Thaise gids eerst een stukje door het altijd zo levendige Chinatown met zijn kleurrijke mengelmoes van mensen en producten. U steekt de rivier Chao Praya over en fietst verder naar de wijk Thonburi. Dit deel van de stad heeft een wat rustigere ontwikkeling meegemaakt en heeft nog veel groen. Er wordt onder andere een stop gemaakt bij de tempel Wat Kalayanamit, hier bevindt zich het grootste Boeddha beeld van Bangkok. U komt aan bij een klein kanaal Ban Luang, waar u in een klein restaurantje gaat lunchen. Hier in de buurt bezoekt u een theater waar een traditionele poppenshow wordt uitgevoerd. Aansluitend volgt een korte tocht door de kanalen van Bangkok, de fietsen gaan tevens mee op de boot. De longtail boot is het volgende vervoersmiddel en geeft een unieke indruk van het leven op en aan het water. In de loop van de middag bent u terug bij het startpunt. Overnachting in Nouvo City Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Chiang Rai. Na aankomst transfer naar uw hotel. De groene provincie Chiang Rai ligt ongeveer 150 km ten noorden van Chiang Mai, ingesloten tussen Laos en Myanmar in het hartje van de legendarische Gouden Driehoek. Het is een aangename en rustige stad die in de 13de eeuw werd gesticht aan de oevers van de Mae Kok rivier. Deze streek met haar beboste heuvels en valleien is de ideale uitvalsbasis om op ontdekkingstocht te gaan naar etnische minderheden die hun eeuwenoude tradities bewaard hebben. U overnacht in Laluna Hotel & Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U gaat vandaag op pad en maakt een reis door de Gouden Driehoek. Geniet vandaag van mooie vergezichten op groene theeplantages. U brengt een bezoek aan Baan Dam, ook wel bekend als de Zwarte Tempel en aan de tempel Wat Chedi Luang in de oude stad Chiang Sean. Aan het einde van de middag bent u terug bij uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. In de avond is het leuk om over de nachtmarkt te struinen. Overnachting in Laluna Hotel & Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een leuke dag in het noorden. U brengt een bezoek aan de beroemde Witte Tempel Wat Rong Khun. Deze tempel is werkelijk uniek in Thailand, omdat de buitenkant geheel wit is. Vervolgens rijdt u naar de berg Doi Mae Salong. Hier is zich vroeger een afdeling van het Chinese Kuomintang leger naar toe gevlucht. Nog steeds wonen er mensen van deze etnische minderheid in de dorpjes op de berg. Maar ook vindt u hier de volkeren Yao en Akha, temidden van theeplantages. Dan vervolgt u de reis naar de provincie Thaton, gelegen tegen de Birmese grens. Het is mogelijk om onderweg een aantal stops te maken in kleine dorpjes. Tevens een bezoek waard is de Wat Thaton. U overnacht in Maekok River Village Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Tijd om verder te reizen naar Pai, een dorpje in de bergen. Het staat bekend om zijn mooie natuur en biedt huis aan diverse bergstammen zoals de Shan en de Karen. Onderweg bezoekt u ook de Mork Fah waterval en de warmwaterbronnen van Pong Deuad (entree dient u ter plaatse te voldoen). Aan het einde van de middag komt u aan in Pai. De middag is ter vrije besteding in Pai. U overnacht in Pai Village Boutique Resort & farm.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Een gehele dag ter vrije besteding in Pai. Er zijn diverse mogelijkheden om erop uit te trekken. Te voet, per fiets of motorfiets. Het hotel kan een wandeltocht door Pai organiseren met bezoeken aan de lokale markt en de leukste winkeltjes en restaurants. Kayakken over de rivier behoort ook tot de mogelijkheden of ontspan in de natuurlijke heetwater bronnen en geniet van een Thaise massage. Overnachting in Pai Village.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag maakt u een rit van ruim 100 kilometer met prachtige uitzichten over de omgeving. De weg gaat over een bergrug van 1500 meter en is best spectaculair te noemen. Bij Paang Ma Pha gaat u van de weg af om Tham Lod, de vissengrot, te bezoeken. Het gebied Soppong bevat meer dan 200 grotten, waarvan de meesten zelden worden bezocht. Lopend en varend op een bamboevlot bezoekt u enkele van de grotten. Hierna brengt u nog een bezoek aan kleine dorpjes zoals Bo Khrai en Lahu. Aan het einde van de middag arriveert u in Mae Hong Son. U overnacht in Fern Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Wat Doi Kong Mu. Deze tempel staat op een heuvel en biedt geweldig uitzicht over de omgeving. Vervolgens gaat u per longtailboot naar een van de dorpen van de Padaung Bevolking, ook wel bekend als de "Long Necks". Oorspronkelijk komen zij uit de Kerreni Provincie in Myanmar. De vrouwen dragen bronzen ringen om hun nek. Zij dragen deze ringen van jongs af aan en zonder zouden zij niet kunnen leven, want hun nekspieren zijn geheel verslapt. Wandel rustig door het kamp en praat met de bevolking. Zij spreken goed Engels en praten graag over hun situatie. Na dit indrukwekkende bezoek rijdt u terug naar Mae Hong Son. Overnachting in het Fern Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De ochtend is nog ter vrije besteding in Mae Hong Son. In de middag volgt de transfer naar het noordelijk gelegen Chiang Mai. De op een na grootste stad van Thailand, is veel meer dan alleen een toegangspoort tot jungletrekkings en bergstammen. De stad heeft levendige markten, uitstekende accommodaties en heerlijk eten, van kraampjes op straat tot zeer goede restaurants. De oude stad is een gebied met fascinerende tempels, koffietentjes en 's avonds de plek waar de nachtmarkt plaatsvindt. U overnacht in Rimping Village.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

In de ochtend neem u deel aan een kookles. Tijdens de Baan Thai kookles zal men u meenemen in de geheimen van de Noord-Thaise keuken. In een traditionele en vriendelijke sfeer zult u Thaise gerechten bereiden en kunt u genieten van de vakkundigheid van de Thai als het aankomt op het bereiden en de smaak van de gerechten. De middag is ter vrije besteding in Chiang Mai. Voor liefhebbers van orchideën is een bezoek aan de Royal Botanical Gardens, met zijn collecties van zowel bekende kamerplanten als enkele van de meest zeldzame flora in Zuidoost-Azië, een aanrader. Overnachtingen in Rimping Village.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Een gehele dag ter vrije besteding in Chiang Mai. Slechts 16 km ten westen van de stad is een bezoek aan Doi Suthep een must. Gelegen op de top van een heuvel is dit de belangrijkste tempel van de regio en de plek biedt een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Ook zijn er avontuurlijke activiteiten mogelijk zoals raften, mountainbiken en zipplijnen. Overnachting in Rimping Village.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Chiang Mai voor de vlucht naar Phuket. Bij aankomst volgt de transfer naar de pier. U maakt per gedeelde speedboat de oversteek naar Koh Phi Phi. Dit bestaat uit de twee eilanden, Phi Phi Don en Phi Phi Lee. Een azuurblauwe zee gemengd met hagelwitte zandstranden en omzoomd door wuivende palmbomen vormde in 2000 het decor voor de wereldberoemde film 'The Beach'. U overnacht in Phi Phi The Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie dagen ter vrije besteding op Kho Phi Phi. Ga lekker zwemmen, snorkelen of kayakken. Ook kunt u gaan rotsklimmen en de prachtige ongerepte natuur ontdekken. Overnachtingen in Phi Phi The Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Alweer uw laatste dag in Koh Phi Phi. Vandaag volgt de transfer per ferry naar Phuket. Na aankomst transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.640,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid en tariefswijzigingen van hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Bangkok – Chiang Rai met Thai Smile / Air Asia
 • Vlucht Chiang Mai – Phuket met Thai Smile / Air Asia
 • Transfers op dag 5 t/m 11 per gedeelde minibus met chauffeur
 • Overige transfers per airconditioned auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in accommodaties zoals genoemd in een 2-persoonskamer
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Overige maaltijden zoals genoemd
 • Begeleiding van Engelssprekende gids tijdens vervoer en excursies
 • Stadstours en excursies zoals beschreven in het programma (incl. entree)
 • Foodtour in Bangkok (halve dag, join-in)
 • Fiets & boottocht in Bangkok (halve dag, join-in)
 • Kookles in Chaing Mai (join-in, incl. transfers)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen & reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Thailand?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.