U maakt kennis met een van de populaire religieuze festivals; Paro Tshechu. Alles staat in teken van kleurrijke traditionele gemaskerde dansen die worden uitgevoerd. Families komen samen en u kunt dit festival samen met hen vieren. Een bijzondere ervaring!

Hoogtepunten van Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek het authentieke Bhutan tijdens een festival
 • Bezoek de indrukwekkende Buddha Dordenma in Thimpu
 • Maak een wandeling door de mooie vallei van Phobjikha
 • Breng een bezoek aan de Punakha Dzong
 • Vier Paro Tsechu samen met de lokale bevolking
 • Maak een trekking naar Tiger's Nest

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de reisdocumenten en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. U wordt naar het hotel gebracht. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Transfer naar de luchthaven van Delhi, voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden. Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 3

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere Changangkha Lhakhang, het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 4

U rijdt vandaag door naar de Phobjikha vallei, via de Lawa La pas, aan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Na aankomst brengt u een bezoek aan Gangtey, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. Ook bezoekt u het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. U overnacht in Hotel Dewachen of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

In de ochtend maakt u een mooie wandeling in de prachtige vallei van Phobjikha. Vanaf het Gangtey klooster start de Gangtey Nature Trail, een wandeling van ca. 2 uur. Dit is een van de mooiste wandelingen in de omgeving en ook biedt het perfect uitzicht op de vlaktes waar de zwarthalskraanvogels broeden. Daarna reist u verder naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Na aankomst brengt u een bezoek aan vruchtbaarheidstempel Chime Lhakhang. U overnacht in Hotel Lobesa.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. In de middag brengt u een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken. Overnachting in Hotel Lobesa.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag volgt de transfer naar Paro. Na check-in in uw hotel, brengt u alvast een bezoek aan de hoogtepunten van Paro. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. U bezoekt onder andere de Paro Dzong (Rinpung Dzong), Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. U overnacht in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

*Paro Tshechu* U verblijft in Paro tijdens Paro Tshechu. Het is een van de populairste festivals in Bhutan. Bhutanese families komen samen om dit festival te vieren. Ze hopen op goed geluk, een lang leven en succes in hun leven. Het is een goede manier om de oude cultuur van Bhutan te ervaren. Tijdens het festival worden gemaskerde dansen en kleurrijke traditionele Bhutanese dansen uitgevoerd. Het is een bijzondere ervaring om het festival bij te wonen! Houd er wel rekening mee dat bepaalde bezienswaardigheden gesloten kunnen zijn tijdens het festival.

Dag 8

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. In de middag brengt u een bezoek aan de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Geniet van het bijzondere Paro Tsechu! Overnachting in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Delhi. Let op dat u een multiple entry visum aanvraagt voor India! Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de kamer tot uw beschikking tot aan vertrek naar de luchthaven. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. Laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven. U overnacht in IBIS Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Het Paro Tsechu vindt jaarlijks plaats op een wisselende datum tussen eind februari en half april. Wij raden de laatste drie dagen aan voor de beste ervaring.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Delhi – Paro met Drukair
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned privé-auto met chauffeur en Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants) in Bhutan
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt in Bhutan
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi
 • Eventuele vroege check-in bij aankomst & late check-out bij vertrek
 • Overige entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€30,00)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.