U maakt kennis met een van de populaire religieuze festivals; Paro Tshechu. Alles staat in teken van kleurrijke traditionele gemaskerde dansen die worden uitgevoerd. Families komen samen en u kunt dit festival samen met hen vieren. Een bijzondere ervaring!

Hoogtepunten van Bhutan

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek het authentieke Bhutan tijdens een festival
 • Bezoek de indrukwekkende Buddha Dordenma in Thimpu
 • Maak een wandeling door de mooie vallei van Phobjikha
 • Breng een bezoek aan de Punakha Dzong
 • Vier Paro Tsechu samen met de lokale bevolking
 • Maak een trekking naar Tiger's Nest

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Hij reist met u mee naar het hotel om u alle reisdocumenten te overhandigen en eventuele vragen te beantwoorden. U verblijft in Justa The Residence Greater Kailash.

Uw reis door Bhutan is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour met gids langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet. Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijvoorbeeld Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil'a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Justa The Residence Greater Kailash.
Onbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur. Bij aankomst volgt de transfer naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Diner inbegrepen

Dag 4

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Changangkha Lhakhang. Dit is de oudste tempel in de vallei. Daarna maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Choeten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt prachtige Bhutanese souvenirs kopen in het National Emporium. Bent u in het weekend in Thimphu? Van vrijdagmiddag t/m zondag is er weekendmarkt en komen er Bhutanezen vanuit het hele land naar Thimphu om hun spullen te verkopen! Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

U rijdt vandaag door naar de vallei van Phobjikha aan de grens van het Black Mountains National Park. Gedurende de harde winters in Tibet vliegen de zeldzame zwarthalskraanvogels naar dit gebied om te overwinteren en te broeden. Onderweg brengt u een bezoek aan Gangtey, het grootste en enige klooster van Nyingmapa in het westen. U kunt ook een bezoek brengen aan het Black Necked Crane visitor centre, waar u meer te weten komt over deze bijzondere zwarthalskraanvogels. Liefhebbers kunnen in de avond bijvoorbeeld genieten van een 'hot stone'-bad, waarbij de stenen geneeskrachtige eigenschappen hebben. Overnachting in Hotel Dewachen of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de mooie vallei van Phobjikha. Daarna rijdt u door naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. Bij aankomst in Punakha kunt u een mooie wandeling in de omgeving maken. Wandel door de rijstvelden en breng bijvoorbeeld een bezoek aan Chime Lhakhang. U overnacht in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

In de ochtend kunt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimpu te vestigen. Nu wonen er monniken. Overnachting in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag reist u verder naar Paro. Na aankomst bezoekt u de highlights van Paro, waaronder het nationale museum en de Dzong van Paro. U kunt ook een wandeling maken over de oudste houten brug die nog steeds gebruikt wordt. U verblijft in Paro tijdens Paro Tsechu. Het is een van de populairste festivals in Bhutan. Bhutanese families komen samen om dit festival te vieren. Ze hopen op goed geluk, een lang leven en succes in hun leven. Het is een goede manier om de oude cultuur van Bhutan te ervaren. Tijdens het festival worden gemaskerde dansen en kleurrijke traditionele Bhutanese dansen uitgevoerd. Het is een bijzondere ervaring om het festival bij te wonen! Houd er wel rekening mee dat bepaalde bezienswaardigheden gesloten kunnen zijn tijdens het festival. De festivals in Bhutan staan in teken van Guru Rinpoche, de heilige die het boeddhisme naar Bhutan heeft gebracht. Naast de gemaskerde dansen wordt op de laatste dag van het festival een hele grote Thangka schilderij uitgerold, een religieus tafereel. Overnachting in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Vroeg in de ochtend maakt u een trekking naar het Taktsang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. Hierna bezoekt u de Kichu Tempel en is de rest van de dag ter vrije besteding in Paro. U kunt vandaag wederom een bezoek brengen aan het Paro Tsechu festival. Overnachting in Tashi Namgay Resort of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Delhi. Let op dat u een multiple entry visum aanvraagt voor India! Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de kamer tot uw beschikking tot aan vertrek naar de luchthaven. De middag is ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor ter beschikking. Laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Overnachting in IBIS Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Aankomst in Amsterdam.

Reissom vanaf € 3.255,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Deze reis is gebaseerd op een vlucht van Lufthansa vanaf Amsterdam, maar u bent niet gebonden aan deze maatschappij. Per vertrekdatum kunnen wij kijken wat de meest voordelige vlucht is.

Het Paro Tsechu vindt jaarlijks plaats op een wisselende datum tussen eind februari en half april. In 2020 is Paro Tsechu van 4 t/m 8 april (onder voorbehoud). Wij raden de laatste drie dagen aan voor de beste ervaring.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi met Lufthansa (overstap in Frankfurt)
 • Retourvlucht Delhi – Paro met Drukair
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per per airconditioned privé-auto met chauffeur en Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants) in Bhutan
 • Stadstour Delhi met gids
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt in Bhutan
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Eventuele vroege check-in bij aankomst & late check-out bij vertrek
 • Overige entreegelden India
 • Overige maaltijden
 • Visum India (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.

Ook naar Bhutan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.