Naast de hoogtepunten - nog meer "beleving"; maak kennis met de volkeren in de Shan State tijdens wandelingen en boottochten, ontdek de minder bekende (maar prachtige!) sites rond Moniwa en maak een 2-daagse trekking met verblijf in een homestay.

Hoogtepunten van Beleef Myanmar

Hoogtepunten van deze reis

 • Uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda
 • De omgeving en inwoners van het sfeervolle Hsipaw
 • Per trein over het Gokteik Viaduct
 • Fietsen door het platteland bij Mandalay
 • Per e-scooter door de tempelvlakte van Bagan
 • 2-daagse trekking van hillstation Kalaw naar Inle Lake
 • Kookworkshop met bezoek aan de markt

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door de lokale gids, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Lodge Yangon Heritage.

Dag 2

In de ochtend wordt u door de gids meegenomen voor een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent. Van de Myanmarese Boeddhisten wordt verwacht dat ze in ieder geval één keer in hun leven een bezoek brengen aan de pagode. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Bezoek de werkplaatsen waar offers worden gemaakt, zoals poppen en dieren van papier-maché en bloemenslingers. En bezoek de astroloog die, aan de hand van uw geboortedag, voor u kan vaststellen welk dierenbeeld bij u hoort. Vervolgens gaat u naar de Shwedagon waar de gids vertelt over de invloed die het heeft op de lokale bevolking, en waar u op zoek gaat naar uw beeld. Hier kunt u de traditionele rituelen uitvoeren met het opgieten van water. Gezegend kunt u aan de rondreis beginnen! De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Ontdek bijvoorbeeld het oude deel van de stad. Met de Sule Pagoda, koloniale gebouwen en de haven. Overnachting in Lodge Yangon Heritage.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Lashio. Hier wordt u opgewacht door een lokale chauffeur. Vervolgens rijdt u in ca. 3 uur naar Hsipaw, een leuk en levendig plattelandsdorp gelegen aan een rivier. Er zijn veel winkeltjes en restaurants te vinden. U overnacht in Riverside Hsipaw.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

In de ochtend haalt de lokale gids u op voor een mooie wandeling door de omgeving van Hsipaw. Onderweg passeert u rijstterrassen, kleine rivieren, schooltjes en Shan dorpjes. Bekijk wat er op de plantages verbouwd wordt, zoals groenten en tabak. Ook kunt u een kijkje nemen bij werkplaatsen waar manden en sigaren worden gemaakt. De gids vertelt u over het lokale leven van de Shan en laat u zien hoe zij hun handwerken maken. Ook bezoekt u het graf van de eerste prins van Hsipaw en een houten klooster. Overnachting in Riverside Hsipaw Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag staat er een leuke boottocht over de Dokthawaddy River op het programma. U vaart ongeveer een uur stroomopwaarts, door een bebost gebied met fruitplantages. Dan maakt u een wandeling de heuvel op naar een 150 jaar oud Shan klooster. Onderweg kunt u zien hoe ananas, papaja en sinaasappels geteeld worden. Dan vaart u terug naar Hsipaw en is het mogelijk om te stoppen om te zwemmen en dorpjes te bezoeken. Overnachting in Riverside Hsipaw Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt transfer per trishaw naar het treinstation van Hsipaw. Hier stapt u op de trein naar Pyin Oo Lwin. De trein vertrekt volgens het schema om 09.40 uur, maar dit kan ook later zijn in verband met vertraging. Tijdens deze prachtige treinreis door de Shan bergen rijdt u over het Gokteik Viaduct, ooit de op een na hoogste spoorbrug ter wereld en gebouwd in 1901. Wanneer de trein stopt bij dorpjes zullen er koopmannen instappen die u wat te drinken, vers fruit en snacks proberen te verkopen. Rond 16.00 uur komt u aan in Pyin Oo Lwin. Dan volgt de transfer naar Mandalay, de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. Hier komt u in de avond aan. U overnacht in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Deze ochtend ontdekt u per fiets het rustige platteland ten noordoosten van Mandalay. Laat de drukke stad achter u en fiets langs de velden waar de boeren bezig zijn, de waterbuffels die hun weg zoeken naar de modder en de geiten die op zoek gaan naar iets te eten. Onderweg zijn er leuke stops te maken; bij een versmarkt en een werkplaats waar bamboe wordt vervaardigd. U kunt even afstappen om door een klein dorpje te wandelen. Op de terugweg is er een korte stop bij een theeshop, geniet van een vers kopje thee en heerlijke snack. De middag is ter vrije besteding. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en op de top vindt u een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Taste local life Myanmar

Taste local life

Het zijn toch vaak de ontmoetingen met de lokale bevolking die ons het meeste bijblijven van een reis. Tijdens onze reizen wordt u grotendeels begeleidt door lokale gidsen, maar sommige activiteiten door en met locals voegen net dat beetje extra toe aan uw reis. Daarnaast steunt u hiermee de lokale gemeenschap. Zoals de tour waarmee u een kijkje neemt in het echte leven op het platteland rondom Bagan of de kookworkshop van Tin Tin.

Lees verder op ons weblog

Dag 8

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay, het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Bezoek bijvoorbeeld de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. En verken de bijzondere historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U reist per auto met chauffeur, door een landschap van rijstvelden en palmbomen, naar Moniwa. Onderweg brengt u een bezoek aan Pho Win Hill, een berg met ongeveer 200 grotten. In deze grotten vindt u eeuwenoude kleurrijke muurschilderingen en beelden. Hier vlakbij is de Shwe Ba Taung, bijzondere gebouwen uit zandsteen gehakt met kleurrijke Boeddhabeelden. Ook bezoekt u vandaag de mooie pagoda's Thanboddhay en Aung Sakkya. Aan het eind van de middag komt u aan in Moniwa. In de avond is een wandeling door dit typisch Birmese stadje aan te raden; ontdek één van de vele theehuizen waar altijd wel een paar mensen te vinden zijn die een praatje willen maken. U overnacht in WIn Unity Resort.
Ontbijt inbegrepen.

Dag 10

De reis wordt per auto met chauffeur vervolgd naar Pakkoku. Hier vindt u veel monumenten en centra met handwerk. Bezoek bijvoorbeeld een slipper fabriekje, een werkplaats waar de mooie traditionele dekens worden gemaakt en de lokale markt. In Pakkoku stapt u de boot naar Bagan, voor een mooie tocht over de Ayeyarwaddy River. Aan het eind van de middag aankomst in Bagan en transfer naar het hotel. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De gids komt vroeg naar het hotel met e-bikes (elektrische scooters), voor een bijzondere tocht over de tempelvlakte van Bagan. U rijdt via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, om alles van dichtbij te bewonderen. Ook bezoekt u de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 13

Transfer naar het busstation van Nyaung U. U rijdt met de bus (08.00-14.00) naar Kalaw. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Na aankomst bij het busstation transfer naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. U overnacht in Dream Mountain Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na het ontbijt volgt de start van een bijzondere 2-daagse trekking. U wordt opgehaald door de gidsen die u de komende dagen begeleiden in de richting van het Inle Lake. Onderweg komt u in verschillende dorpen van de Palaung, Danu, Pa-O en Taung Yoe volkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Onderweg luncht u in een van de dorpen bij iemand thuis. Het pad slingert door het landschap en heeft lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoen groenten zich af. De totale wandeltijd inclusief stops bedraagt vandaag ca. 7-8 uur. U verblijft in een homestay in het dorp Htee Thein. De gids kan voor u tolken in de gesprekken met de mensen die u onderweg ontmoet en uw gastgezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

Vandaag staat er een trekking van ca. 5 uur op de planning. Maar eerst kunt u genieten van het ontbijt en de ochtendactiviteiten in het dorp. In deze omgeving telen de inwoners steeds meer fruit zoals bananen, sinaasappels, jack fruit, papaja en avocado. Ook vandaag passeert u dorpjes, nu voornamelijk van de Pa-O stam. Zij dragen mooie donkere kleding met om hun hoofd gekleurde doeken. Zij werken veel op het land en verkopen hun waar later op de markten. U komt aan bij het Inle Lake. De Intha stam bevolkt grotendeels de oevers van het meer en de drijvende dorpen. Het meer is een van Myanmar bekendste plekken. Vervolgens stapt u in de boot en vaart u naar het hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. Geniet van de rust bij uw bungalow. U overnacht in Paramount Inle Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. U overnacht in Blue Vanda.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 17

In de ochtend wordt u verwacht in de buurt van de centrale Mingalar Market van Nyaung Shwe. Samen met de gids bezoekt u de markt en leert u alles over de ingrediënten die u vandaag gaat gebruiken tijdens de workshop. Vervolgens gaat u naar de kookschool van Bamboo Delight. Hier mag u de handen uit de mouwen steken om heerlijke gerechtjes te bereiden. Samen met de andere deelnemers kunt u vervolgens proeven of het gelukt is, tijdens het feestmaal! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Dan is helaas uw laatste dag in Myanmar aangebroken. Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Vanaf hier vertrekken de internationale en –continentale vluchten. Wij wensen u een goede terugvlucht of mooie reis verder door Azië!
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.930,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Lashio en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur, privé
 • Service van Engelssprekende gids tijdens transfers op dag 1
 • Vervoer per bus en boot zoals vermeld
 • Treintickets Hsipaw – Pyin Oo Lwin, upper class
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden
 • Bezoek Shwedagon Pagoda met lunch
 • Wandeling en boottocht in Hsipaw
 • Fietstocht nabij Mandalay (join in)
 • Bezoek tempelvlakte van Bagan per e-scooter
 • Twee daagse trekking in Kalaw met maaltijden
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Kookles in Nyaung Shwe (join in)
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vliegtickets
 • Vroege check in en late check out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."