Ontmoet de Palaung in de Shan State tijdens een trekking, op de fiets over de tempelvlakte, struin over een markt en vaar langs drijvende tuinen.

Hoogtepunten van Myanmar

Hoogtepunten van deze reis

 • Struinen langs de Shwedagon pagode
 • Op ontdekking in de Noordelijke Shan staat
 • Stapvoets per trein over de Gokteik viaduct
 • Per fiets naar de U Bein brug
 • Heerlijk eten op het Inle meer of wijn proeven op de nabij gelegen wijngaard

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. Overnachting in Clover City Center Plus.


Dag 3

In de ochtend wordt u door de gids meegenomen voor een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. De gids vertelt u uitgebreid over de pagode en de invloed die de pagode heeft op de lokale bevolking. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Tevens bezoekt u de workshops, een waarzegger en bloemenstalletjes. Na dit bezoek neemt de gids u mee voor de lunch. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Ontdek bijvoorbeeld het oude deel van de stad. Met de Sule Pagoda, koloniale gebouwen en de haven. Overnachting in Clover City Centre Plus.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

IIn de ochtend transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Lashio. Hier wordt u opgewacht door de lokale gids. Vervolgens rijdt u naar Hsipaw, een leuk en levendig plattelandsdorp met winkeltjes en restaurants. Overnachting Mr. Charles River View Lodge, mooie bungalows op een rustige locatie aan de rivier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

In de ochtend haalt de lokale gids u op voor een mooie wandeling door de omgeving van Hsipaw. Onderweg passeert u rijstterrassen, kleine rivieren, schooltjes en Shan dorpjes. Bekijk wat er op de plantages verbouwd wordt, zoals groenten en tabak. Ook kunt u een kijkje nemen bij werkplaatsen waar manden en sigaren worden gemaakt. De gids vertelt u over het lokale leven van de Shan en laat u zien hoe zij hun handwerken maken. Ook bezoekt u het graf van de eerste prins van Hsipaw en een houten klooster. Overnachting in Mr. Charles River View Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag staat er een leuke boottocht over de Dokthawaddy River op het programma. U vaart ongeveer een uur stroomopwaarts, door een bebost gebied met fruitplantages. Dan maakt u een wandeling de heuvel op naar een 150 jaar oud Shan klooster. Onderweg kunt u zien hoe ananas, papaja en sinaasappels geteeld worden. Dan vaart u terug naar Hsipaw en is het mogelijk om te stoppen om te zwemmen en dorpjes te bezoeken. Overnachting in Mr. Charles River View Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt wandelt u naar het treinstation van Hsipaw. Hier stapt u op de trein naar Pyin Oo Lwin. De trein vertrekt volgens het schema om 09.40 uur, maar dit kan ook later zijn in verband met vertraging. Tijdens deze prachtige treinreis door de Shan bergen rijdt u over het Gokteik Viaduct, ooit de op een na hoogste spoorbrug ter wereld en gebouwd in 1901. Wanneer de trein stopt bij dorpjes zullen er koopmannen instappen die u wat te drinken, vers fruit en snacks proberen te verkopen. Rond 16.00 uur komt u aan in Pyin Oo Lwin. Dan volgt de transfer naar uw accommodatie. Onderweg naar het hotel ziet u al tal van koloniale huizen uit de Engels tijd. Overnachting in Royal Parkview Hotel, een mooi gelegen hotel tussen de koloniale villa's en dichtbij de botanische tuinen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid de botanische tuin van Pyin Oo Lwin ontdekken. Aan het begin van de middag transfer naar Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Taste local life Myanmar

Taste local life

Het zijn toch vaak de ontmoetingen met de lokale bevolking die ons het meeste bijblijven van een reis. Tijdens onze reizen wordt u grotendeels begeleidt door lokale gidsen, maar sommige activiteiten door en met locals voegen net dat beetje extra toe aan uw reis. Daarnaast steunt u hiermee de lokale gemeenschap. Zoals de tour waarmee u een kijkje neemt in het echte leven op het platteland rondom Bagan of de kookworkshop van Tin Tin.

Lees verder op ons weblog

Dag 9

Na het ontbijt maakt u kennis met de lokale gids. Hij heeft fietsen meegenomen voor een leuke tocht vanuit Mandalay. U fietst naar het stadje Amarapura. Onderweg kunt u diverse stops maken zoals bij de Mahamuni Pagoda, een kleine markt en een theeshop. In het stadje parkeert u de fietsen en wandelt naar de U Bein Brug. Het is een bijzondere teakhouten brug, 200 jaar geleden gebouwd van de resten van het Ava paleis, van 1200 meter lengte. Vlakbij bezoekt u een kleine tempel. Op de terugweg naar Mandalay bezoekt u een katoen- en zijdeweverij en een workshop waar het bladgoud geslagen wordt. De middag en avond zijn ter vrije besteding. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay. Bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Hier varen boten naartoe, tevens een leuke tocht over de Ayeyarwaddy River. Ook kunt u de Yadanon Market bezoeken en 's avonds een show bijwonen in het poppentheater. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de bus (08.30-14.00) naar Bagan, met onderweg een korte stop voor toiletbezoek en lunch. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u door de gids wordt opgewacht. Transfer naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! Overnachting in Arthawka Hotel Bagan, gelegen in New Bagan, met zwembad, fietsverhuur en restaurant.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

De gids komt vroeg naar het hotel met goede fietsen, voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U fietst via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Vervolgens bezoekt u ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Arthawka Hotel Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Arthawka Hotel Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 14

Transfer naar het busstation van Nyaung U. U rijdt met de bus (08.00-14.00) naar Kalaw. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Na aankomst bij het busstation transfer naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Kalaw Overnachting in Kalaw Heritage Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt volgt de start van een bijzondere 2-daagse trekking. U wordt opgehaald door de gidsen die u de komende dagen begeleiden in de richting van het Inle Lake. Onderweg komt u in verschillende dorpen van de Palaung, Danu, Pa-O en Taung Yoe volkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Onderweg luncht u in een van de dorpen bij iemand thuis. Het pad slingert door het landschap en heeft lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoen groenten zich af. De totale wandeltijd inclusief stops bedraagt vandaag ca. 7-8 uur. Overnachting in een homestay in het dorp Htee Thein. De gids kan voor u tolken in de gesprekken met de mensen die u onderweg ontmoet en die uw gastheren zijn.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

Vandaag staat er een trekking van ca. 5 uur op de planning. Maar eerst kunt u genieten van het ontbijt en de ochtendactiviteiten in het klooster. In deze omgeving telen de inwoners steeds meer fruit zoals bananen, sinaasappels, jack fruit, papaja en avocado. Ook vandaag passeert u dorpjes, nu voornamelijk van de Pa-O stam. Zij dragen mooie donkere kleding met om hun hoofd gekleurde doeken. Zij werken veel op het land en verkopen hun waar later op de markten. U komt aan bij het Inle Lake. De Intha stam bevolkt grotendeels de oevers van het meer en de drijvende dorpen. Het meer is een van Myanmar bekendste plekken. Vervolgens stapt u in de boot en vaart u naar het hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. Geniet van de rust bij uw bungalow. Overnachting in Paramount Inle Resort. Alles is gebouwd op palen; de receptie, het restaurant en de huisjes. De accommodatie ligt in het midden van het meer.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. Het meer ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Overnachting in La Maison Birmane, leuke bungalows met een terrasje. Het ligt een paar straten van de hoofdweg af.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 18

In de ochtend wordt u verwacht in de buurt van de centrale Mingalar Market van Nyaung Shwe. Samen met de gids bezoekt u de markt en leert u alles over de ingrediënten die u vandaag gaat gebruiken tijdens de workshop. Vervolgens gaat u naar de kookschool van Bamboo Delight. Hier mag u de handen uit de mouwen steken om heerlijke gerechtjes te bereiden. Samen met de andere deelnemers kunt u vervolgens proeven of het gelukt is, tijdens het feestmaal! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in La Maison Birmane.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Later vandaag volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 2.615,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Lashio en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Treintickets Hsipaw – Pyin Oo Lwin, upper class
 • Bustickets Mandalay – Bagan en Bagan – Kalaw
 • Vervoer op Inle Lake per boot
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Bezoek Shwedagon met lunch
 • Wandeling en boottocht in Hsipaw
 • Fietstocht naar Amarapura en U-Bein
 • Fietstocht tempelvlakte van Bagan
 • Twee daagse trekking in Kalaw met maaltijden
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Kookles in Nyaung Shwe
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."