Maak kennis met het land van de rijzende zon in deze afwisselende reis door Japan met een combinatie van steden, cultuur, natuur en platteland.

Hoogtepunten van Japan

Hoogtepunten van deze reis

 • Reizen per shinkansen, boemeltrein, cable car, bus en ferry
 • Maak een leuke stadstour door Tokyo, een bijzondere fietstocht door Kyoto en bekijk het mooiste kasteel van Japan
 • Traditioneel slapen & dineren in een ryokan, overnacht bij een tempel en wees getuige van het ochtendgebe
 • Ontdek de badderende apen, loop door de snow corridor, verken het mooie eilandje Miyajima en ontdek de boeiende geschiedenis van Nagasaki

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, konnichiwa Japan! Per shuttle bus reist u naar Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U logeert in het Hotel Monterey Ginza (twin room)(vlakbij Yurakucho station).

Dag 2

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U begint met een bezoek aan de bekende Tsukiji Fish market, de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. Neem de tijd om hier rond te dwalen langs de vele kramen met de indrukwekkende vissoorten, en neem een kijkje bij de afdeling met groente en fruit. Daarna wandelt u door het winkelgebied Ginza en neemt een kijkje bij de prachtige tuin van het Imperial Palace. Vervolgens is Asakusa aan de beurt, een onderdeel van de oude stad. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? De middag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350 m en 450 m vindt u een observatieplatform. Helaas is het hier vaak zeer druk en is de wachtrij erg lang. Verken de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachting in het Hotel Monterey Ginza.
Onbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag is ter vrije besteding in Tokyo. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. Er is een enorm kruispunt waar de grote stroom met reizigers vanaf alle kanten tegelijk mag oversteken, een wonderlijk gezicht. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants, kantoren en het red-light district. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Bezoek bijvoorbeeld een museum zoals het Edo-Tokyo museum over geschiedenis of het Ueno Park met diverse tentoonstellingen en een kleine zoo. Ook kunt u een uitstap maken buiten de stad, richting Mount Fuji, naar Kamakura of Nikko. Overnachting in het Hotel Monterey Ginza.
Onbijt inbegrepen

Dag 4

Per trein reist u vandaag naar het berggebied Nagano. De stad vestigde zich rond de tempel Zenkoji, een van de populairste van Japan. Bij ons is de stad bekend van de Olympische Winterspelen van 1998. Niet alleen de omgeving is prachtig, maar er zijn ook interessante sites. U overnacht in Hotel JAL City Nagano (twin room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een dag ter vrije besteding in Nagano. Geniet van de stad en omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het het Jigokudani Monkey Park, waar de bekende makaken leven, die (met koud weer) ook graag in de warme onsen baden, erg leuk om van dichtbij te zien! U kunt hiervoor de bus nemen naar Kanbayashi (1 uur) en vervolgens een hike maken van 30-40 minuten naar het park. Of neem de bus naar Togakushi, met drie prachtige shrines gelegen op de berghelling. Breng dan ook een bezoek aan de voormalige ninja school Ninpo Museum. Overnachting in Hotel JAL City Nagano.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag staat er een lange reisdag maar mooie reisdag op het programma. Eerst reist u per express bus naar Ogizawa. Vanaf hier begint de bijzondere Tateyama Kurobe Alpine Route. Vandaag legt u het eerste deel af. U reist met verschillende bussen, een cable car en ropeway naar Murodo, hoog in het berggebied. Onderweg kunt u de tijd nemen om verschillende plekken te bezoeken zoals de Kurobe Dam en het prachtige uitzicht bij Kurobedaira. U logeert in Hotel Tateyama.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag staat deel twee van de Tateyama Kurobe Alpine Route op het programma. U reist met de bus naar Bijodaira, door de spectaculaire Tateyama Snow Corridor. Een deel van de corridor is te voet begaanbaar. Vervolgens reist u per cable car naar Tateyama waar u op de trein stapt naar Toyama, het einde van de Alpen Route. Na de overstap brengt de shinkansen u naar Kanazawa, gelegen aan de Japanse Zee. Tijdens het Edo tijdperk huisde hier de Maeda Clan, een machtige familie. Door deze macht, de enorme rijstproductie en historische sites groeide de stad. Doordat de stad niet is gebombardeerd zijn er veel oude gebouwen te bewonderen. U logeert in Hotel Mystays Premier Kanazawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Dag ter vrije besteding in Kanazawa. Bezoek een van de mooiste tuinen van Japan, Kenrokuen, met bonsai, vijvers, beelden en theehuizen. Verken de tempel Ninjadera met geheime deuren en vallen, Oyama Shrine en Kanazawa Castle. En dwaal door de wijk Nagamachi waar de samoerai leefden en de wijken Chaya, Higashi of Nishi, waar de geisha's de theeceremonies begeleiden, dansten en zongen. Bezoek in de ochtend of tegen lunchtijd Omicho Market. Hier vindt u 200 shops en kraampjes met voornamelijk verse groente, vis en zeevruchten, maar ook bloemen, kleding en keukengerei. Overnachting in Hotel Mystays Premier Kanazawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Per trein reist u naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 tempels en andere heiligdommen te vinden waarvan er 17 op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U logeert in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de wijk Miyagawacho en Gion, de wijk van de theaters, theehuizen en geisha's. U heeft de kans om de geisha's te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U fietst langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park, waar u de tuinen en gebouwen kunt bekijken. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Tegen een vergoeding kunt u eventueel de fietsen nog behouden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een sake brouwerij en bezoek nog andere mooie plekken zoals Tofukuji tempel en Toji tempel. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag staat er een traditionele theeceremonie op het programma. Voorafgaand aan de ceremonie krijgt u een prachtige kimono aangemeten. U krijgt een korte uitleg over de stof, de kleurstelling en patronen. Geheel in stijl is het daarna tijd voor de ceremonie. Hierbij komt u alles te weten over de gebruiken, het verschillende servies en aardewerk en het bereiden van de groene matcha thee. De volgorde en iedere beweging tijdens de ceremonie is essentieel. De rest van de dag heeft u vrij ter besteding. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte Nishiki markt, met stalletjes en winkeltjes met groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag nog een dag om Kyoto en omgeving te verkennen. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudera in de oude wijk Higashiyama. De tempel staat tegen een heuvel van waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Wandel langs het Philosophers Path, een oud pad langs een smal kanaal met kleine huizen en honderden kersenbomen. Hier zijn een aantal gezellige koffietentjes te vinden. Breng een bezoek aan Ginkakuji, bekend als het Zilveren Paviljoen. Het paviljoen werd oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is het een Zen tempel geworden. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Of ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Per trein reist u vandaag naar Miyajimaguchi, waar u op de ferry stapt naar Miyajima Island. Als tussenstop kunt u eventueel een bezoek brengen aan Hiroshima. De stad was in 1945 het doelwit van de allereerste atoombom. Een verwoeste stad bleef achter, met ontelbaar veel doden en gewonden. Het bleek gelukkig niet onmogelijk de stad weer op te bouwen. In het centrum vindt u het Peace Memorial Park, met gedenkstenen, kunst, fonteinen en een museum. Aankomst op Miyajima, een klein eiland met een berg, bos, hertjes en mooie sites, gelegen in de Japanse Binnenzee. Verken vandaag bijvoorbeeld het Itsukushima Shrine, prachtig gebouwd boven het water en waar de grote rode torii vlak voor het eilandje een onderdeel van is. U overnacht in ryokan Iwaso (Japanese room).
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 14

Een dag ter vrije besteding op Miyajima. Maak een mooie wandeling rond de top van Mount Misen. U kunt per kabelbaan naar boven gaan, maar er zijn ook drie prachtige wandelingen die naar de top lopen. Aan de voet van de berg ligt de mooie Daisho-in Temple, bekijk de gebouwen, kamers en ornamenten. Op het eiland vindt u ook een museum en leuk aquarium. Overnachting in Iwaso.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 15

Op naar de volgende mooie plek; Himeji, dat bekend staat om het mooiste kasteel van Japan. Vanmiddag heeft u de tijd om Himeji Castle te bezoeken. Het bijzondere is dat het nog steeds origineel is, omdat het nooit werd geraakt bij bombardementen of werd getroffen door brand of een aardbeving. Het houten interieur is nog in zeer mooie staat. En dwaal door de prachtige tuin Kokoen Garden rondom het kasteel. Maak eventueel een uitstapje naar de oude tempel Engyoji op Mount Shosha. De gebouwen staan verspreid in bosachtig gebied op de top van de berg. De mooie houten heiligdommen hebben een geschiedenis van langer dan 1000 jaar. Vanaf Himeji kunt u de bus nemen naar Mount Shosha Ropeway, en vervolgens met de kabelbaan. U overnacht in Hotel Monterey Himeji (twin room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

U vertrekt in de ochtend naar Nara. Nara was vanaf het jaar 710 voor 74 jaar de hoofdstad van Japan. Er werden veel tempels en heiligdommen gebouwd waar er nog veel van in tact zijn, en die veel bezoekers trekken. Nara is echter ook een moderne stad met hoogbouw en shoppingmalls. Er is wel nog een aantrekkelijke oude wijk Naramachi. Nara staat daarnaast ook bekend om de vele 'wilde' hertjes die er leven. U overnacht in Hotel Fujita Nara.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag reist u per trein naar Gokurakubashi. Vanaf hier gaat u per kabeltrein naar Koyasan en verder per bus (¥ 290 pp, halte Kongobuji-Mae) naar het tempelstadje. Koyasan is het spirituele hart van het Shingon Boeddhisme, dat in 805 door Kobo Daishi werd gesticht op Mount Koya. Het wordt gezien als het begin en eindpunt van de Shikoku 88 Temple pelgrimstocht, dus u zult veel pelgrims in het wit gekleed door het dorp zien wandelen. In 826 werd de Garan Temple gebouwd en er volgden er nog veel meer. Bezoek de verschillende tempels, zoals Kongobuji, en het mausoleum Okunoin, absoluut de moeite waard! Ook kunt u een deel van een pelgrimsroute wandelen. U overnacht in één van de tempels, een bijzondere ervaring om even samen met de monniken te leven! U overnacht in Joki In.
Ontbijt & vegetarisch diner inbegrepen

Dag 18

Vroeg op voor het ochtendgebed. Na het gebed kunt u kennismaken met een van de monniken, hij zal u ook enige uitleg geven. Daarna vertrekt u naar de laatste plek van de rondreis. Per trein reist u naar Osaka, Japans 3e grote stad. Het is een grote moderne stad met hoogbouw maar er zijn ook nog tal van interessante culturele sites, musea en architectuur te zien. Bezoek bijvoorbeeld Osaka Castle, dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1583. Daarna is het een aantal keer verwoest. De constructie van het kasteel stamt uit 1931. De kasteeltoren is een prachtig gebouw met mooie sprekende kleuren. Er is een groot park met kersenbomen en grasvelden. Accommodatie: Hotel Il Cuore Namba.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Vandaag is het tijd om uw kookkunsten te laten zien! U gaat leren hoe u een heerlijk Japans menu kunt klaarmaken. De kookles wordt gegeven door mevrouw Sawako en haar dochter Yurika. U kunt kiezen uit 4 menu's met verschillende gerechtjes, zoals miso soep, tempura en tofu. De rest van de dag is ter vrije besteding in Osaka. Bezoek bijvoorbeeld de Shitennoji Temple, een van Japans oudste tempels. Bekijk de gedecoreerde gebouwen, zoals de pagoda en de schatkamer, en wandel door de tuin. Verken Dotonburi, een straat parallel aan het gelijknamige kanaal. Het is een populaire plek met uiteenlopende winkels en entertainment. U logeert in Hotel Il Cuore Namba
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

U reist per Airport Bus naar de luchthaven van Osaka, Kansai Airport. Tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land.

Reissom: Vanaf € 3.985,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Murodo, Miyajima en Koyasan
 • Verblijf o.b.v. logies in Osaka op dag 19 (i.v.m. vroeg vertrek)
 • Airport meet & greet
 • Airport bus Narita Airport - Tokyo Station
 • 14-daagse Japan Rail Pass – 2e klas (te gebruiken van dag 4 t/m 17)
 • 2-daagse Tateyama Kurobe Alpen Route Tickets (te gebruiken voor dag 6 en 7)
 • Airport bus Namba Station - Kansai Airport
 • Stadstour door Tokyo met Engelssprekende gids (privé) (halve dag)
 • Fietstour door Kyoto met Engelssprekende gids (join in) (halve dag)
 • Theeceremonie in kimono met Engelssprekende gids in Kyoto (privé) (1½ uur)
 • Kookworkshop in Osaka (join-in)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Japan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."