Beleef het kleurrijke Holi festival, een zeer bijzondere ervaring! Het wereldberoemde festival van vreugde met muziek en dans en natuurlijk vele felle kleuren.

Hoogtepunten Beleef Holi

Hoogtepunten van deze reis

 • Beleef het beroemde en kleurrijke Holi festival
 • Maak een stadstour langs de hoogtepunten van Old & New Delhi
 • Een bijzondere boottocht in de vroege morgen over de Ganges
 • Verken Jaipur, ook wel 'Pink City' genoemd
 • Bezoek aan forten en tradtionele markten
 • Ontdek spiritueel India tijdens een Aarti ceremonie

Let op: Het Holi Festival vindt jaarlijks plaats op een wisselende datum tussen eind februari en half maart. In 2020 valt het Holi festival op 10 maart (onder voorbehoud).

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Hotel The Park.

Dag 2

Vandaag maakt u per auto met chauffeur een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Bezoek bijvoorbeeld ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Hotel The Park.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

TNa het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Varanasi is al sinds eeuwen één van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische maar indrukwekkende stad. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de smalle straatjes. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever van de Ganges. Hier worden overledenen in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. In de avond is het een bijzondere ervaring om een Aarti ceremonie te bekijken. U overnacht in Clarks Varanasi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vroeg op voor een boottocht over de Ganges. Zie de stad wakker worden en zie de ochtendrituelen van de lokale bevolking. Breng hierna een bezoek aan de Tulsi Manas tempel en de Bharat Mata tempel. 's Middags brengt u een bezoek aan Sarnath, een boeddhistisch heiligdom op ongeveer dertien kilometer buiten Varanasi. U vindt er enkele bijzondere monumenten en bouwwerken. Hoogtepunt is de Dhamek Stupa, de plek waar boedhha voor het eerst preekte. Ook de tempel met muurschilderingen die het leven van boedhha uitbeelden is de moeite waard. Daarna wordt u weer naar Varanasi gebracht. Overnachting in Clarks Varanasi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Varanasi voor de vlucht naar Jaipur. Na aankomst is de middag ter vrije besteding. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir bioscoop. Een leuke belevenis! U overnacht in Mandawa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), en het City Palace. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis in lopen. Eenmaal boven maakt u de mooiste foto's! Ook een bezoek aan een traditionele bazar is de moeite waard. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar, voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. Jaipur staat bekend om zijn blauwe keramiek. Het Blue Pottery Art Centre heeft een aantal bijzondere exemplaren. Overnachting in Mandawa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag rijdt u verder naar Vrindavan, een bedevaartsoord voor Krishna aanhangers waar u vele prachtige tempels vindt. 's Avonds bezoekt u de wereldberoemde Iskon tempel van de Hare Krishna beweging, waar u een Aarti ceremonie kunt bijwonen. U overnacht in Hotel Nidhivan Sarovar Portico.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Happy Holi! Deze dag wordt u ondergedompeld in de kleurrijke wereld van het Holi festival. Het wereldberoemde festival van vreugde met muziek en dans en natuurlijk vele felle kleuren. U waant zich door de smalle straten van Vrindavan en bezoekt de Holi viering bij de tempel van Banke Bihari. Overnachting in Hotel Nidhivan Sarovar Portico.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

's Ochtend heeft u tijd om bij te komen van de festiviteiten. In de middag vervolgt u de reis naar Agra voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Ook kunt u een bezoek brengen aan Fort Agra. Behalve de Taj Mahal en het Red Fort is er meer te zien in Agra, zoals de Chini-Ka-Rauza Tomb; een tombe in Perzische stijl aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier woonde poëet Afzal Khan. U overnacht in Mansingh Palace.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Delhi voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.125,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Let op: Het Holi festival vindt jaarlijks plaats op een wisselende datum tussen eind februari en eind maart. In 2020 is valt het Holi festival op 10 maart (onder voorbehoud).

Toeslag comfortabelere auto (Toyota Innova): € 55,00 per persoon

Inbegrepen:

 • Vlucht Delhi – Varanasi met Air India
 • Vlucht Varanasi – Jaipur met Spice Jet
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag beschikbaar (m.u.v. Delhi & Varanasi)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtigen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Boottocht in Varanasi
 • Holi pakket met daarin traditionele kleding, kleurpoeders en benodigdheden
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 90,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.