Afwisselende en actieve rondreis door China's prachtige zuidelijke provincies Guangxi en Guizhou met een combinatie van cultuur & natuur.

Hoogtepunten van Guangxi & Guizhou

Hoogtepunten van deze reis

 • Mooie boottocht over de Li River
 • Leuke fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte bij Yangshuo
 • Trekking door de Dragon's Backbone rijstterrassen van Dazhai naar Ping'an
 • Bezoek aan de Wind- en Regenbrug in Chengyang
 • Ontmoeting met diverse etnische minderheden van Guizhou; de Dong & de Miao

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Guilin, welkom in China! U wordt naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Guilin staat bekend om de vele karstheuvels en bijbehorende grotten. De bekendste is de Rietfluitgrot, waar u uw ogen uitkijkt over het binnenmeer en de rotsformaties. U overnacht in Aroma Tea House Hotel.

Dag 2

U start de dag met een mooie boottocht over de Li River. De karstheuvelformaties trekken langzaam aan u voorbij, onderweg kijkt u uw ogen uit. Halverwege de middag komt u aan in Yangshuo, waar u de komende dagen zult verblijven. Na aankomst in Yangshuo volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Yangshuo is een kleine stad gelegen in een prachtige omgeving. Voor een lekker hapje of drankje kunt u terecht in de hoofdstraat 'West Street'. Maak een leuke wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Het paviljoen in het park dient als een goed uitkijkpunt. U overnacht in The Giggling Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag belooft een mooie dag te worden in Yangshuo. U begint de dag met een fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte. Na een stukje fietsen komt u aan bij de Yulong River. Hier gaat u per bamboevlot het riviertje op en vaart u in een rustig tempo door de sprookjesachtige omgeving. U luncht in een lokaal restaurant. Daarna vervolgt u de fietstocht naar Yueliang Shan (Moon Hill), een erg bijzondere tocht. Zodra u bent aangekomen bij Moon Hill, kunt u naar de top klimmen voor een adembenemend zicht op de karstheuvels. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Zodra u beneden bent, fietst u met de gids rustig terug naar uw accommodatie, waar de middag ter vrije besteding is. Overnachting in The Giggling Tree.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

U rijdt vandaag de bergen in naar Dazhai, gelegen aan de Dragon's Backbone rijstterrassen, een van de mooiste rijstterrassen van China. Geniet van het prachtige uitzicht onderweg! De rest van de dag is ter vrije besteding om de omgeving verder te verkennen. De Yao is een van de minderheden die in deze omgeving wonen. De Yao minderheden staan bekend om hun kleurrijke kledij en de Yao dames om hun lange en prachtige haar. U overnacht in Wisdom Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na een lokaal ontbijt begint u aan een vijf uur durende trekking vanuit Dazhai naar Ping'An. Geniet van de prachtige vergezichten over de rijstterrassen. Onderweg stopt u voor een lekkere picknicklunch. Halverwege de middag bereikt u Ping'An. In het dorpje staan veel oude huizen met mooie, houten gevels. U vindt er ook wat restaurants en souvenirswinkeltjes. In Ping'An en omgeving komt u ongetwijfeld leden van de Zhuang stammen tegen, de grootste minderheidsgroep van China. U overnacht in Liqing Guesthouse.
Ontbijt en picknicklunch inbegrepen

Dag 6

U vervolgt uw reis naar het authentieke Dong dorpje Chengyang. Chengyang staat vooral bekend om haar mooie houten Wind- en Regenbrug die sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bij aankomst zal u hartelijk welkom worden geheten door de lokale bevolking. Loop een van heuvels op voor een mooi uitzicht over de dorpjes in de omgeving. U verblijft in Chengyang Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag vertrekt u weer uit Chengyang en komt u in de middag aan in het authentieke Zhaoxing. Dit is het grootste en oudste Dong dorp van de provincie Guizhou. Het lijkt wel een openluchtmuseum, met schitterende drumtorens en houten bruggen. U overnacht in Creekside Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Uw chauffeur brengt u vandaag van Zhoaxing naar Rongjiang. Onderweg stopt u bij verschillende dorpjes. Zo gaat u naar het Dong dorpje Zhanli, daterende uit de Qing dynastie. U bezoekt ook het in de bergen gelegen Basha, een authentiek dorp van de etnische minderheid Miao. Vaak is er in een van de dorpjes wel een lokale markt van de Miao, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven in deze streek. U overnacht in Shangpin International Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U rijdt verder naar Kaili, een oorspronkelijk dorp van de Miao. Het is tegenwoordig uitgegroeid tot een stadje, maar bestaat nog steeds grotendeels uit etnische minderheden. Kaili is een goede uitvalsbasis om de dorpen in de moeilijk toegankelijke omgeving te bezoeken. Onderweg naar Kaili bezoek u nog enkele andere Miao dorpjes. Zo gaat u naar Nanhua, een plek die al meer wordt bezocht door toeristen. Een deel van dit dorp is Christelijk en in het centrum staat een kerk. U stopt ook in Langde, dat is gesticht in de 14de eeuw en bestaat uit houten huizen en een prachtig centraal plein met een bronzen drum. Paike & het prachtige Shuidian behoren ook tot de stops vandaag. U overnacht in Crown Plaza Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag maakt u een dagtocht door de omgeving van Kaili. U bezoekt verschillende dorpjes in de omgeving, zoals het Miao dorpje Shiqiao. Hier wordt nog op een traditionele manier papier gemaakt van de schors van de moerbeiboom. Het dorpje bestaat uit oude en nieuwe houten huizen. Vanaf hier kunt u een wandeling maken naar het Miao dorpje Boji. Op de terugweg stopt u in het Miao dorpje Qingman, waar u enkele lokale huizen bezoekt en de lokale bewoners ontmoet. Als laatste bezoekt u vandaag het Geijia dorpje Matang, waar Batik kleding wordt gemaakt. Overnachting in Crown Plaza Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt volgt de transfer naar Guiyang, de hoofdstad van de provincie Guizhou. Vanmiddag maakt u een stadstour door Guiyang. Tegenwoordig is het een moderne stad, maar er zijn nog enkele oude gebouwen te zien, die u vanmiddag bezoekt. U bezoekt in ieder geval Jiaxiulou en het historische plaatsje Qingyan, dat buiten de stad ligt. Het dateert uit de Ming tijd. U overnacht in James Joyce Coffee Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag heeft u een hele dag ter vrije besteding in Guiyang. U kunt uw tijd naar eigen inzicht indelen. Bezoek bijvoorbeeld het mooie en grote Qianling Park, het Volksplein, de Qianming en Yangming tempels en de bloemenmarkt en vogelmarkt. Overnachting in James Joyce Coffee Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

U kunt uw tijd naar eigen inzicht indelen totdat de transfer volgt naar de luchthaven. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de leukste souvenirs in een van de vele winkelstraten.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.895,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Transfers op dag 1, 2 & 13 per auto met privéchauffeur
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden volgens programma
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Guilin / Guiyang
 • Gegarandeerde vroege check ins en gegarandeerde late check outs
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Altijd al eens naar China gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!