Bijzondere rondreis met bezoek aan de bergvolken en rijstterassen van Banaue, Op ontdekking in het historische plaatsje Vigan & tocht naar Mt. Pinatubo

Hoogtepunten van de Filipijnen

Hoogtepunten van deze reis

 • Uitgebreid bezoek aan Noord-Luzon
 • Ontdek de 2000-jaar oude rijstterrassen van Banaue
 • Hangende doodskisten en grottenstelsels van Sagada
 • Mooie tocht door bergachtig landschap
 • Spaans koloniaal Vigan
 • Heerlijk ontspannen op het eiland Bohol

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Manila, Maligayang Pagdating, oftewel welkom in de Filipijnen! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze gigantische metropool. Bezoek bijvoorbeeld de Quiapo kerk, nabij de gelijknamige markt. Op de markt zijn vele stalletjes te vinden, van eten en kleding tot aan kaarsen en bloemen. U overnacht in Amelie Hotel.

Dag 2

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het meeting point gebracht. U brengt vandaag onder begeleiding van een lokale Engelsprekende gids een bezoek aan het oude gedeelte van Manila. U wandelt samen met de gids door het gebied heen om een goede indruk te krijgen van de Filipijnse cultuur. U bezoekt Fort Santiago. Dit fort diende ter bescherming van Manila bij aanvallen vanaf zee. Tevens brengt u een bezoek aan het interessante Rizal Museum, waar u leert over Jose Rizal, de nationale held van de Filipijnen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Casa Manila, een reproductie van een negentiende eeuws Spaans koloniaal huis (op maandagen gesloten). Hierna bezoekt u de San Agustin Church, de oudste stenen kerk van het land. De kerk staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na een wandeling over de stadsmuren van Intramuros komt u uit bij het Rizal Park. Vanuit hier rijdt u naar Binondo, de oudste China Town ter wereld, waar u een mooie wandeling maakt en een heerlijke lunch nuttigt. Dit is het uitgelezen moment om de Filipijnse keuken te ontdekken die ruim is beïnvloed door de Chinezen. U sluit uw bezoek af met een bezoek aan de Chinese begraafplaats, bijna een stad op zichzelf, met enkele bijzondere Mausolea. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Amelie hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Vroeg in de ochtend verlaat u Manila en rijdt u richting Banaue. De reis is lang, maar erg mooi! U passeert rijstvelden, suikerrietplantages en rijdt over bochtige bergwegen met schitterende uitzichten. Uiteraard is het mogelijk om te stoppen bij dorpjes of één van de vele uitzichtpunten. U komt aan het eind van de middag aan in Banaue, gelegen op 1300 meter boven zeeniveau.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt bezoekt u het dorpje Banga-An. Vanaf hier begint de trekking naar het plaatsje Batad. Een mooie wandeling met smalle paden en door rijstvelden. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen in de omgeving. U wandelt samen met een lokale gids over één van de vele paden die de dorpen in dit gebied verbinden en waar de lokale Ifuago bevolking al zo lang gebruik van maakt. De tocht voert u naar de 2000-jaar oude rijstterrassen waar het gebied Banaue zo bekend om staat. Het is inmiddels een UNESCO beschermd gebied, maar het wordt hedendaags nog steeds gebruikt door de lokale bevolking. Na aankomst in Batad kunt u heerlijk uitrusten of het dorpje verkennen. Mocht u nog energie hebben, is het ook mogelijk om een extra trekking te maken naar de Tappiya waterval. U slaapt vanavond in een typisch Ifuago huisje (4 huisjes) op palen in het Ramons Homestay. Het is erg eenvoudig, maar een zeer bijzondere ervaring. In de avond wordt er regelmatig een kampvuur gemaakt door de eigenaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

"Een fantastische reis door een prachtig land. Namasté heeft gezorgd voor een zeer afwisselende en avontuurlijke reis door de Filipijnen die tot in de puntjes goed was geregeld!" - JC Hoef

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer van ongeveer 2 à 3 uur naar de plaats Bontoc. Onderweg passeert u onder andere het hoogste punt van de regio op de Mount Polis (2010m), waar een enorm Maria beeld is geplaatst. Tevens ziet u vele groente tuinen die tegen de heuvels zijn opgebouwd, een schitterend gezicht. Rond de lunch arriveert u in Bontoc, waar er een bezoek wordt gebracht aan een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuurvoorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië, waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Vervolgens rijdt u verder naar Sagada. Wederom een zeer mooie tocht, langs de Chico rivier, kleine watervallen en door de bergen. Sagada is een kleine plaats gelegen op 1500 meter hoogte met een koel klimaat en daarmee populair bij de toeristen uit eigen land. De plaats wordt omringd door pijnboombossen en kalkstenen rotsformaties, maar is met name bekend om de vele grotten en de hangende doodskisten. U overnacht in Masferre Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

In de ochtend bezoekt u samen met een lokale gids de beroemde Ifuago-begraafplaatsen van Sagada. Eerst wandelt u naar Echo Valley, waarschijnlijk één van de meeste bekende plaats met hangende kisten aan de krijtsteenrotsen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Lumiang Burial Cave waar wel meer dan 100 kisten bij de ingang opgestapeld liggen. Als laatste brengt u een bezoek aan de Sumaguing Cave waar een spelonkenavontuur mogelijk is (niet inbegrepen). De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling door het dorp, bezoek een lokaal atelier of geniet van de lokale lekkernijen. Overnachting in Masferre Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt staat een rit van ongeveer 7 uur dwars door de bergen en het historische Bessang Pass National Park op het programma, in de richting van de westkust van Luzon. Onderweg is het uiteraard mogelijk om te pauzeren en foto´s te maken. Laat in de middag komt u aan in Vigan. Het historisch centrum van Vigan heeft de best bewaarde gebouwen in Spaanse bouwstijl en unieke architectuur in Azië. Om die reden is het dan ook terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Ontsnapt aan een bijna verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog, zijn de inwoners nu trots op hun stad en de geschiedenis. Wandel na aankomst bijvoorbeeld over de met keien geplaveide straat van Mena Crisologo met haar oude koloniale huizen. U zult zo af en toe gepasseerd worden door paarden met wagens, die men hier 'calesas' noemt. U overnacht in Gordion Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag gaat u samen met lokale Engelssprekende gids een bezoek brengen aan de verschillende bezienswaardigheden van Vigan. Bijzonder goed bewaard is de indrukwekkende, uit 1641 daterende kathedraal van St. Paul's. Dit is één van de oudste en grootste kerken in de Filippijnen en meerdere malen verwoest en wederom opgebouwd. Het Syquia Mansion is een groot huis dat werd gebouwd voor een Chinese koopman in 1830. Het was het woonhuis van Elpido Quirino, die later president van de Filippijnen werd. In het huis ziet u antieke meubels en aandenkens aan Quirino. U brengt tevens een bezoek aan de St. Augustine Church, een World Heritage Site. De kerk werd in 1704 gemaakt van koraal en steen met een mortel van kalk en het sap van suikerriet in plaats van water. Ook maakt u een stop bij het Juan Luna House en de Sinking Bell Tower. Indien de tijd het toelaat, brengt u nog een bezoek aan Museo Iloko. Dit museum is een voormalige opslagplaats van tabak uit de koloniale tijd. Aan hetr einde van de middag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. Overnachting in Gordion Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt volgt de trasfer naar de luchthaven van Laoag. Vanaf Laoag vliegt u terug naar Manila (13:50 – 15:00) en volgt aansluitend de transfer naar uw hotel. De rest van de avond is ter vrije besteding. Overnachting in het Amelie hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Bohol (14:05 – 15:25). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de middag ter vrije besteding. Op dit eiland vindt u prachtige witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en een rijk cultureel erfgoed. Ook leeft het interessante spookdiertje (Tarsier) op dit eiland. U overnacht in Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag is het tijd voor de Fascinating Bohol Tour! Een mooie tocht waarbij u kennis maakt met het hele eiland. U bezoekt prachtige grotten, geniet van een heerlijke lunch tijdens een boottocht over de Loboc river en brengt een bezoek aan het plaatselijke kerkje. Uiteraard mag een bezoek aan Philippine Tarsier Foundation niet ontbreken vandaag. Hier kunt u de met uitsterven bedreigde kleinste primaat (soort aapje) ter wereld zien. Door zijn bolle ogen wordt hij ook wel het 'spookdiertje' genoemd. Men tracht hier met een programma de Tarsiers voor uitsterven te behoeden. U verkent ook het mooie groene binnenland van het eiland met de rijstterassen en de 'Chocolate Hills'. Dit is een merkwaardige heuvelgroep die als een soort grote molshopen in het midden van het eiland ligt. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocolade-bruine kleur. In dit prachtige landschap vindt hier en daar een riviertje, watervallen en druipsteengrotten. Aan het einde van de dag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht. Overnachting in het Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Een gehele dag ter vrije besteding om Bohol op eigen gelegenheid verder te verkennen. Bohol staat naast de 'Chocolate Hills' ook bekend om de prachtige witte stranden. Breng zeker een bezoek aan Alona Beach. Optioneel kunt u een proefduik maken om een indruk van het mooie onderwaterleven te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar mooie koraalriffen. Een unieke ervaring. Of huur een lokale "banca" boot om te gaan snorkelen. Bij een boottochtje vroeg in de ochtend heeft u meeste kans om dolfijnen te spotten. Overnachting in het Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de pier van Bohol voor de ferry naar Cebu. Na aankomst transfer naar uw hotel. De provincie Cebu wordt ook wel 'de koningin van het Zuiden' genoemd en bestaat uit meer dan 150 eilanden. Cebu City is de hoofdstad van het grootste eiland Cebu. Het is een drukke stad, maar beschikt ook over een aantal heerlijke stranden. In de stad zelf kunt u een bezoek brengen aan enkele historische bezienswaardigheden zoals het Fort San Pedro. U overnacht in The Henry Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U kunt de dag naar eigen wens invullen tot aan de transfer naar de luchthaven van Cebu voor uw terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land!
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.350,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Laoag – Manila en Manila – Bohol met Philippine Airlines
 • Alle boottransfers waar genoemd, gedeeld
 • Transfers volgens het programma per auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gids tijdens de opgenomen excursies
 • Stadstour Manila (incl. lunch, privé)
 • Trekking en overnachting homestay in Batad (incl. lunch & diner, privé)
 • Dagexcursie Sagada (privé)
 • Dagexcursie Vigan (privé)
 • Fascinating Bohol Tour op Bohol (incl. lunch, privé)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila / Cebu
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen € 5 en € 15 per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for all (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.