Bijzondere rondreis met bezoek aan de bergvolken en rijstterassen van Banaue, Op ontdekking in het historische plaatsje Vigan & tocht naar Mt. Pinatubo

Hoogtepunten van de Filipijnen

Hoogtepunten van deze reis

 • Uitgebreid bezoek aan Noord-Luzon
 • Ontdek de 2000-jaar oude rijstterrassen van Banaue
 • Hangende doodskisten en grottenstelsels van Sagada
 • Mooie tocht door bergachtig landschap
 • Spaans koloniaal Vigan
 • Heerlijk ontspannen op het eiland Bohol

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Manila.

Uw reis door de Filipijnen is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Na aankomst in Manila. U wordt opgehaald vanaf de luchthaven en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze gigantische metropool. Breng een bezoek aan de lokale marktjes van Chinatown of ga op onderzoek naar het verleden in Intramuros. U verblijft in Oasis Paco Park hotel. Centraal gelegen tegenover het Paco park en op loopafstand van restaurant en Robinsons mall. Het hotel beschikt onder andere over een zeer goed restaurant en een gezellige binnenplaats met zwembad.

Dag 3

In de ochtend stapt u op de ferry voor een bezoek aan Corregidor Island. Het kleine vestingseiland Corregidor ligt in de ingang van de Baai van Manila en werd door de Spanjaarden gebruikt als militair steunpunt. Het eiland is beroemd vanwege de belangrijke rol die het speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl andere delen van de archipel rond 1942 al in handen waren van de Japanners bleef Corregidor in handen van de Amerikaanse en Filipijnse strijders. Echter volgde in mei 1942 de overgave van Corregidor. In februari 1945 vielen tijdens een twee weken durende herovering vele Amerikaanse en Japanse slachtoffers. Na het bezoek is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Oasis Paco Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vroeg in de ochtend verlaat u Manila en rijdt u richting Banaue. De reis is lang, maar erg mooi! U passeert rijstvelden, suikerrietplantages en rijd over bochtige bergwegen met schitterende uitzichten. Uiteraard is het mogelijk om te stoppen bij dorpjes of een van de vele uitzichtpunten. U komt aan het eind van de middag aan in Banaue, wat gelegen is op 1300 meter boven zeeniveau. U overnacht in Banaue Hotel. Een eenvoudig hotel, echter de beste in de stad. De kamers hebben ieder een balkon met mooi uitzicht op de bergen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt bezoekt u het dorpje Tama-An. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms zijn ze (tegen een geringe vergoeding) bereid dit te laten zien. Hierna begint een korte trekking bergafwaarts. U wandelt samen met een lokale gids over een van de vele paden die de dorpen in dit gebied verbinden en waar de lokale Ifuago bevolking al zo lang gebruik van maakt. De tocht voert u naar de 2000-jaar oude rijstterrassen waar Banaue zo bekend om staat. Het is inmiddels een UNESCO beschermd gebied, maar het wordt hedendaags nog steeds gebruikt door de lokale bevolking. U overnacht in het plaatsje Batad, wat temidden van de rijtterrassen ligt en met een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. De middag kunt u rondwandelen in het dorpje om kennis te maken met het dagelijkse leven in de bergen, of het is mogelijk om een extra trekking te maken naar de Tappia waterval. Overnachting in een typisch Ifuago huisje op palen in het vriendelijke Ramons Homestay. Het is erg eenvoudig, maar een zeer bijzondere ervaring. In de avond wordt er regelmatig een kampvuur gemaakt door de eigenaar.
Ontbijt & diner inbegrepen

"Een fantastische reis door een prachtig land. Namasté heeft gezorgd voor een zeer afwisselende en avontuurlijke reis door de Filipijnen die tot in de puntjes goed was geregeld! JC Hoef"

Dag 6

Na het ontbijt volgt de wandeling terug naar het startpunt. Een pittige wandeling heuvelopwaarts. U wordt opgewacht door de chauffeur die u rijdt naar een mooi uitkijkpunt over de rijstterrassen, ook wel de "Trappen naar de hemel" genoemd. Aansluitend een rit van ongeveer twee a drie uur naar de plaats Bontoc. Onderweg passeert u onder andere het hoogste punt van de regio op de Mount Polis (2010 meter), waar een enorm Maria beeld is geplaatst. Tevens ziet u vele groente tuinen die tegen de heuvels zijn opgebouwd, een schitterend gezicht. Rond de lunch arriveert u in Bontoc, waar er een bezoek wordt gebracht aan een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuur-voorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië (Borneo en Celebes), waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Vervolgens rijdt u verder naar Sagada. Wederom een zeer mooie tocht door de bergen, langs groene en gouden rijstterrassen, kleine watervallen en volgend de Chico rivier. Sagada is een kleine plaats gelegen op 1500 meter hoogte met een koel klimaat en daarmee populair bij de toeristen uit eigen land. De plaats wordt omringd door pijnboombossen en kalkstenen rotsformaties, maar is met name bekend om de vele grotten en de hangende doodskisten. U overnacht in St. Joseph Inn. Een eenvoudig maar gezellig verblijf in Sagada met mooi uitzicht.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

In de ochtend bezoekt u samen met een lokale gids de beroemde Ifuago-begraafplaatsen in de grotten van Sagada en indien het weer het toestaat de hangende kisten in de echo-valley. De rest van de dag is ter vrije besteding in Sagada. Maak een wandeling door het dorp, bezoek een lokaal atelier of geniet van de lokale lekkernijen. Overnachting in het St. Joseph Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt staat een rit van ongeveer 7-8 uur dwars door de bergen op het programma, in de richting van de westkust van Luzon. Laat in de middag komt u aan in Laoag. Vervolgens rijdt u door naar uw hotel. U verblijft in Java Hotel: een mooi hotel met ruime kamers.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag maakt u een dagtour door het Noorden van Ilocos en Pagudpud. Onderweg komt u onder andere langs de kust met de windmolens van Bangui, Cape Bojeador, het Marcos museum en Mausoleum, de prachtige in Barokstijl gebouwde Paoay kerk en de schitterende witte stranden van Pagudpud. In de middag rijdt u naar Vigan. Het historisch centrum van Vigan heeft de best bewaarde gebouwen in de Spaans bouwstijl en unieke architectuur in Azië. Om die reden is het dan ook terecht op de Unesco werelderfgoed lijst geplaatst. Ontsnapt aan een bijna verwoesting tijdens de tweede wereldoorlog, zijn de inwoners nu trots op hun stad en de geschiedenis. De middag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid door het bijzondere stadje te wandelen. Wandel bijvoorbeeld over de met keien geplaveide straat van Mena Crisologo met haar oude koloniale huizen. U zult zo af en toe gepasseerd worden door paarden met wagens, die men hier 'calesas' noemt. U overnacht in Gordion Hotel. Een karakteristiek hotel in het oude centrum van Vigan. De kamers in zijn eenvoud zijn ruim en schoon. Het hotel heeft onder andere een restaurant en een mooie tuin.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend maakt u een tour langs verschillende bezienswaardigheden van Vigan. Bijzonder goed bewaard is de indrukwekkende, uit 1641 daterende kathedraal van St. Paul's. Dit is één van de oudste en grootste kerken in de Filippijnen en meerdere malen verwoest en wederom opgebouwd. Het Syquia Mansion is een groot huis dat werd gebouwd voor een Chinese koopman in 1830. Het was het woonhuis van Elpido Quirino, die later president van de Filippijnen werd. In het huis ziet u antieke meubels en aandenkens aan Quirino. Ook brengt u een bezoek aan St. Augustine Church, een World Heritage Site. De kerk werd in 1704 gemaakt van koraal en steen met een mortel van kalk en het sap van suikerriet in plaats van water. Indien de tijd het toelaat, kunt u nog een bezoek brengen aan Museo Iloko. Dit museum is een voormalige opslagplaats van tabak uit de koloniale tijd. Overnachting in Gordion Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De reis gaat verder naar Tarlac, centraal gelegen op Luzon. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Microtel by Wyndham: een goed hotel met comforabele kamers.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U vertrekt in de ochtend naar het plaatsje Sta. Julia waar u begint met de trekking naar Mt. Pinatubo. De tocht wordt deels per jeep afgelegd en deels te voet. De trektocht naar Mt. Pinatubo is een prachtige ervaring die laat zien hoe de kracht van de natuur van invloed kan zijn op de omgeving. Mt. Pinatubo is voor het laatst in 1991 uitgebarsten. De gassen die destijds vrijkwamen hebben invloed gehad op de weerpatronen in de gehele wereld. Toen het tyfoonseizoen aanbrak, zorgde de regen voor gigantische modderstromen met rampzalige gevolgen. De wandeltocht brengt u langs de resten van wat ooit een dam was en langs dorpjes waar half bedolven huizen naast de nieuwe huizen staan. Het optimisme van de lokale stammen is bewonderingswaardig na alle tegenslagen die ze hebben moeten doorstaan. Vanaf de krater van Mount Pinatubo is er een prachtig uitzicht over het turkooizen kratermeer en het door lava-aangetaste landschap. Na het bezoek rijdt u terug naar Manila. Overnachting in Oasis Paco Park Hotel.
Ontbijt & picknick lunch inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Tagbilaran. Tagbilaran is de hub van het eiland Bohol, waar u de komende dagen verblijft. Dit eiland is de jaren sterk in opkomst als toeristische bestemming. Hier vindt u prachtige witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en een rijk cultureel erfgoed. Ook leeft het interessante spookdiertje (Tarsier) op dit eiland. Na aankomst in Tagbilaran volgt de transfer naar uw hotel. U overnacht in Amarela Beach Resort. Een sfeervol en comfortabel resort, gelegen op het schiereiland Panglao. Het resort is omringd door palmbomen en op loopafstand van het mooie witte zandstrand. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht op de zee en in de vroege ochtend de zonsopkomst!
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee dagen ter vrije besteding op Bohol. Geniet wederom van zon, zee en strand. Optioneel kunt u een proefduik maken om een indruk van het mooie onderwaterleven te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar mooie koraalriffen. Een unieke ervaring. Via de receptie van het hotel kunt u een lokale "banca" boot huren om te gaan snorkelen of vertrek s'ochtends vroeg voor een ontmoeting met dolfijnen. Overnachtingen in Amarela Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt wordt u naar de pier van Tagbilaran gebracht. Hier stapt u op de Supercat naar Cebu. Deze stad wordt ok wel 'de koninging van het Zuiden' genoemd. Wanneer u Cebu verkent, wandelt u door een rijk verleden. Sinds de ontdekkingsreiziger Ferdinant Magellan in de 16e eeuw het eiland ontdekte, is het uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum. U overnacht in Quest hotel. Een goed en comfortabel hotel in de stad. Nabij is er een groot shopping mall gelegen met restaurants.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag is nog een deel van de dag ter vrije besteding. In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Cebu gebracht. Hier vertrekt uw terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

Reissom vanaf € 3.135,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila/Cebu met Cathay Pacific
 • Vlucht Manila – Tagbilaran met Air Asia
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur of per lokale jeepney
 • Alle boottransfers waar genoemd
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd;
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Excursies en stadstours onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Entreegelden voor de opgenomen excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen €3,- en €12,- per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.