Uitgebreide en bijzondere rondreis door het diverse China; een complete kennismaking.

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de Chinese Muur; een architectonisch meesterwerk
 • Aanschouw het wereldberoemde Terracotta Leger
 • Mooie boottocht over de Li River
 • Leuke fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte bij Yangshuo
 • Trekking door de Dragon's Backbone rijstterrassen van Dazhai naar Ping'an
 • Fietstocht rondom het beroemde West Lake van Hangzhou

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! U wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Bezoek bijvoorbeeld het Beihai Park, een keizerlijk tuin uit de 10e eeuw en een van de mooiste en bekendste stadsparken van China. Hier kunt u even ontsnappen aan de drukte van Beijing. Huur een roeibootje en peddel rond op het meer in het park. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen Overnachting in Chang Yuan Courtyard Hotel.

NB: Als u in de ochtend aankomt, kunnen wij niet garanderen dat u direct gebruik kunt maken van uw hotelkamer. Wij kunnen tegen een toeslag een gegarandeerde vroege check in voor u regelen. Deze toeslag is op aanvraag.

Dag 2

Samen met een Engelstalige gids gaat u een aantal hoogtepunten van Beijing bezoeken. U begint bij de Temple of Heaven, door velen gezien als de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel ziet u de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu beoefenen, bord- en kaartspellen spelen en traditionele dansen opvoeren. Daarna bezoekt u de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, de bekendste bezienswaardigheden van Bejing. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de vijftiende en twintigste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken. U heeft voldoende tijd om alles te bezichtigen. In de middag keert u terug naar uw hotel. Vermoeide voeten? Geniet van een heerlijke voetmassage op kruidenbasis bij een van de lokale apotheken. Overnachting in Chang Yuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag gaat u op verdere ontdekkingtocht door Beijing. U start vanochtend met een wandeling door de traditionele kleine steegjes van Beijing, ofwel de hutongs. U bezoekt een lokale familie die u meeneemt naar de lokale markt. Vervolgens gaat u samen de lunch voorbereiden, dumplings. Ervaar het leven van de echte Beijinger! Na de lunch bezoekt u vanmiddag de Lama Tempel, een Tibetaans-Boeddhistische tempel. Een heerlijk rustige plek met mooie boeddhabeelden en prachtige fresco's. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Changyuan Courtyard Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt start u vandaag met een bezoek aan de Chinese Muur, een architectonisch meesterwerk! U wordt naar Mutianyu, één van de best bewaarde stukken van de muur, gebracht. Maak een mooie wandeling over de Chinese Muur en zie dit enorme bouwwerk door het Chinese landschap kronkelen. Wanneer de klim te stijl is, kunt u ook gebruik maken van de kleine kabelbaan. In de middag rijdt u terug naar Beijing en bezoekt u het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein gelegen aan de rand van de stad dat is uitgegroeid tot een waar district voor de moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galeries met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriele karakter van het complex wordt tevens behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galeries en zijn her en der nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen. Aan het einde van de middag bent u na een indrukwekkende dag weer in uw hotel. Overnachting in Changyuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 5

Na een vroeg ontbijt wordt u naar het treinstation gebracht voor de trein naar Pingyao (08:505 – 11:59). Na aankomst maakt u eerst een stop bij de Shuanglin Si tempel, waar mooie boeddhabeelden te zien zijn. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht en kunt u de rest van de dag zelf indelen. Pingyao is een klein stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege de vele historische gebouwen uit de Ming- en Qing-dynastie. De zes kilometer lange stadsmuur is hier een goed voorbeeld van. Entreegelden voor het oude stadscentrum zijn inbegrepen. U overnacht in Yide Pingyao Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag kunt u zelf bepalen wat u in Pingyao gaat doen. U kunt dit voor Chinese begrippen kleine stadje het beste te voet verkennen. Maak een mooie stadswandeling door alle kleine steegjes en bekijk de traditionele courtyards. Een wandeling over de oude stadsmuur, die nog volledig intact is, is ook zeker de moeite waard. Als 's avonds overal de rode lampionnen worden aangestoken, dan lijkt het wel of u in een Chinees sprookje bent beland. Overnachting in Yide Pingyao Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

De ochtend heeft u nog ter vrije besteding in Pingyao. Slenter langs de authentieke binnenplaatsen, drink een kopje thee in een theehuis of koop een souvenir in een van de leuke winkeltjes. 's Middags volgt de transfer naar het treinstation van Taiyuan voor de trein naar Zhengzhou (16:34 - 20:19), de provinciehoofdstad van Henan. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. U overnacht in Holiday Inn Express.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt gaat u op bezoek bij het Henan museum, een prachtig en informatief museum. In het museum staan veel relieken van steen, brons, jade & porselein tentoongesteld in historische volgorde van de verschillende dynastieën, allen gevonden en opgegraven in de provincie Henan. In de middag volgt de transfer naar Dengfeng voor een bezoek aan het Shaolin Klooster, een boeddhistische tempel waarvan ook wel wordt gezegd dat het de oorsprong is van de traditionele Chinese krijgskunst. De Shaolin stijl heeft zich ontwikkeld tot een eigen stroming binnen de krijgskunst. Het is een mooi complex met veel geschiedenis en fungeert nog steeds als het centrum van kungfu. De Tagou school is gelieerd aan de tempel en biedt aan 30.000 studenten intensieve & disciplinaire les en daarbij krijgen de studenten tevens de reguliere lesstof mee. Uw gids leidt u rond. Na dit bezoek volgt de transfer naar Luoyang waar u overnacht. U verblijft in Luoyang Peony Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de indrukwekkende Longmen Caves. Hier zijn meer dan 100.000 Boeddhistische beeldhouwwerken in 2300 grotten te zien. Het grootste beeld is maar liefst 17,4 meter hoog. Deze Boeddhistische schrijnen zijn tussen de 5e en de 7e eeuw in de berghellingen uitgehouwen. Na dit bezoek volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xi'an (16:04 – 17:40). Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Xi'an, gelegen in de vallei van de Wei River, is lange tijd de hoofdstad van China geweest. Het oude stadscentrum uit de 14e eeuwheeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is een toonbeeld van de lange geschiedenis van Xi'an als hoofdstad. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de Dayan Ta aan zijn overleden moeder. U verblijft in Bell Tower Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Terracotta Leger, een van de hoogtepunten van China. Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Vandaag bezoekt u alleen het Terracotta Leger, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar helaas zijn ze door de openstelling aan de open lucht zwart gekleurd. Na dit bezoek rijdt u terug naar Xi'an. Vanmiddag maakt u een leuke fiestocht van 15 kilometer over de stadsmuur van Xi'an uit de 14e eeuw. Deze 12 meter dikke muur is de langste en best onderhouden muur van China. Een geheel ander beeld van Xi'an krijgt hierna tijdens een bezoek aan de Da Qingzhen Si, een moskee in de zeer sfeervolle wijk van de lokale, islamitische Hui gemeenschap. Overnachting in Bell Tower Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven en vliegt u naar de groene omgeving van Guilin. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Guilin staat bekend om de vele karstheuvels en bijbehorende grotten. De bekendste is de Rietfluitgrot, hierin kunt u uw ogen uitkijken over het binnenmeer en de rotsformaties. U overnacht in Aroma Tea House Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U start de dag met een mooie boottocht over de Li River. De karstheuvelformaties trekken langzaam aan u voorbij, onderweg kijkt u uw ogen uit. Halverwege de middag komt u aan in Yangshuo, waar u de komende dagen zult verblijven. Na aankomst in Yangshuo volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Yangshuo is een klein stad gelegen in een prachtige omgeving. Voor een lekker hapje of drankje kunt u terecht in de hoofdstraat 'West Street'. Maak een leuke wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Het paviljoen in het park dient als een goed uitkijkpunt. U overnacht in The Giggling Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag belooft een mooie dag te worden in Yangshuo. U begint de dag met een fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte. Na een stukje fietsen komt u aan bij de Yulong River. Hier gaat u per bamboevlot het riviertje op en vaart u in een rustig tempo door de sprookjesachtige omgeving. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. Daarna vervolgt u de fietstocht naar Yueliang Shan (Moon Hill), een erg bijzondere tocht. Zodra u bent aangekomen bij Moon Hill, kunt u naar de top klimmen voor een adembenemend zicht op de karstheuvels. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Zodra u beneden bent, fietst u met de gids rustig terug naar uw accommodatie, waar de middag ter vrije besteding is. Overnachting in The Giggling Tree.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 14

Een dag ter vrije besteding in Yangshuo. Maak een wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Bij de Black Buddha en Black Dragon Grotten, ondergrondse grotten met grote poelen en rivieren, kunt u een modderbad nemen en zwemmen in de warmwaterbronnen. Ga 's avonds ook zeker naar de Impression Liu Sanjie Light Show, een groot spektakel langs de Li en Yulong rivieren bij Yangshuo. Deze show is geregisseerd door Zhang Yimou, bekend van de openingsceremonie op de Olympische Spelen van 2008. Er spelen zo'n 500 acteurs dagelijks in een toneelstuk rond en op het water van de Li rivier. De omliggende bergen zijn spectaculair verlicht en de prachtige muziek, kleding en lichteffecten geven u het gevoel dat u in een sprookje beland bent. Overnachting in The Giggling Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Uw chauffeur rijdt u vandaag de bergen in naar Dazhai, gelegen aan de Dragon's Backbone rijstterrassen, een van de mooiste rijstterrassen van China. Geniet van het prachtige uitzicht onderweg! Na aankomst leidt uw gids u rond door het dorpje, waarna de rest van de tijd ter vrije besteding is om de omgeving verder te verkennen. De Yao is een van de minderheden die in deze omgeving wonen, zij staan bekend om hun kleurrijke kleding. U overnacht in Wisdom Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na een lokaal ontbijt begint u aan een ruim vijf uur durende trekking (exclusief lunchtijd) vanuit Dazhai naar Ping'an. Geniet van de prachtige vergezichten over de rijstterrassen. Onderweg krijgt u een picknicklunch. Halverwege de middag bereikt u Ping'An. In Ping'An en omgeving komt u ongetwijfeld leden van de Zhuang stammen tegen, de grootste minderheidsgroep van China. De afkomst van de Zhuang is gerelateerd aan de Han-Chinezen en de stammen uit Noord-Thailand. U overnacht in Liqing Guesthouse.
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

N.B. Wij raden aan om voor het verblijf in Dazhai en Ping'an een rugzak in te pakken. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een kwartier lopen naar uw accommodatie in Dazhai. Vanaf Ping'an is het ongeveer een half uur lopen dalend naar de parkeerplaats. De grote baggage kunt u onderweg opslaan tegen een vergoeding van ongeveer 50 yuan per koffer.

Dag 17

Eind van de ochtend wordt u naar Guilin gebracht, waar u de trein neemt naar Guangzhou (14:09 – 16:47). Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel. De moderne stad Guangzhou, ook wel bekend als Kanton, heeft een lange handelsgeschiedenis, waarin de opiumhandel de hoofdrol speelde. In de eerste helft van de 19e eeuw leidde deze handel tot de Eerste Opiumoorlog tussen de Britten en het Chinese keizerrijk. Uiteindelijk wonnen de Britten en dit zorgde voor een toename van de handel tussen Groot-Brittannië en China. Deze lange koloniale geschiedenis is terug te vinden op het eiland Shamian, waar u veel Katholieke kerken en handelsgebouwen ziet. U overnacht in Guangdong Victory Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Uw laatste dag in China is aangebroken. Tot aan de transfer naar de luchthaven heeft u de tijd ter vrije besteding in Guangzhou. Bezoek bijvoorbeeld Canton Tower; deze TV-toren is met een hoogte van 600 meter één van de hoogste bouwwerken ter wereld en de hoogste toren in China. Vanaf de toren heeft u een geweldig uitzicht over stad. Of ga naar Qingping Market, een grote markt aan de overkant van het eiland Shamian waar u leuke souvenirs kunt vinden.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.920,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Xi'an – Guilin
 • Treinticket Beijing – Pingyao (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Taiyuan – Zhengzhou (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Luoyang – Xi'an (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Guilin - Guangzhou (2de klas zitplaats)
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Transfers in Pingyao, Xi'an, Guilin, Yangshuo & Guangzhou per auto met privéchauffeur
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Beijing / Guangzhou
 • Gegarandeerde vroege check ins en late check outs
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering en inentingen

Ook naar China?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.