Bali, het eiland van de Goden. Het meest bezochte eiland van Indonesië, dat vooral bekend staat om zon, zee en strand. Maar dit eiland heeft zoveel meer te bieden! Als wij aan Bali denken, denken we aan een rijke cultuur, prachtige tempels, bijzondere tradities, eindeloze rijstvelden, watervallen, palmbomen en plantages. Van koffie tot kruidnagel. En niet te vergeten; vriendelijke mensen, heerlijk eten en een ruime keuze aan fijne accommodaties. En dat alles op kleine schaal, want de afstanden zijn niet groot. Wij zijn op zoek gegaan naar pareltjes, ver weg van de gebaande paden. Tijdens deze 'low touch' reis verblijft u in vier unieke accommodaties met veel rust, groen en ruimte, om van daaruit mooie uitstapjes te maken en dit kleurrijke eiland goed te leren kennen!

Hoogtepunten

Hoogtepunten:

  • Picknicklunch bij een waterval
  • Slapen in een authentieke rijstschuur tussen de rijstvelden
  • Kookworkshop bij een Balinese familie
  • Snorkeltocht met een privéboot naar Menjangan Island
  • Wandelen en fietsen door regenwoud, koffieplantages en kleine dorpjes
  • Ontspannen aan de witte stranden van Balangan

De prachtige regio Tabanan

De eerste dagen van uw reis verblijft u in Tabanan, een prachtige plek in het hart van Bali. Gelegen tussen de glooiende heuvels, omgeven door regenwoud en rijstvelden, met op de achtergrond de Batukaru Mountain. U overnacht in de unieke Bali Eco Stay. De vrijstaande bungalows liggen verscholen in de natuur en bieden voldoende privacy. In het restaurant kunt u genieten van verse traditionele gerechten, bereid met pure ingrediënten, grotendeels biologisch geteeld in eigen tuin! U verkent de omgeving tijdens een mooie wandeling door het regenwoud en u kunt genieten van een traditionele picknicklunch bij een waterval.

Wijngaarden en koraaltuinen van het Bali Barat National Park

Vandaag verruilt u de natuur voor de kust, in het ongerepte noordwesten van Bali, bij Pemuteran. In het achterland bevinden zich de wijngaarden van Hatten, de grootste wijnproducent op Bali. Voor de kust ligt het eiland Menjangan. Het eiland en de omringende koraaltuinen maken deel uit van het enige nationale park op Bali: Bali Barat. Ga aan boord van uw privéboot voor een boottocht naar dit eilandje. De snorkels liggen klaar, om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken!

Overnachten in een authentieke rijstschuur

In het traditionele Undisan Village nabij Bangli in Oost Bali, op ruim 1,5 hectare land, ligt de bijzondere eco stay De Klumpu Bali. U overnacht in een vrijstaande authentieke Klumpu, oftewel rijstschuur, uiteraard met alle gemakken die u mag verwachten van een comfortabel verblijf. Op één van de dagen staat u vroeg op voor een bezoek aan de lokale markt. Hier koopt u samen met uw gids verse ingrediënten, om vervolgens bij een Balinese familie thuis aan de slag te gaan tijdens een kookworkshop. De vrouw des huizes leert u de fijne kneepjes van de Indonesische keuken. Selamat Makan, oftewel eet smakelijk! Ook stapt u op de fiets voor een mooie rit langs traditionele dorpjes, kleurrijke tempels en de Agro Luwak koffie plantage. Maak kennis met het bijzondere productieproces en proef een kopje verse Luwak koffie!

Kliffen en witte stranden van Balangan

Tijd om te relaxen aan zee! Tijdens de laatste dagen verblijft u in Balangan, op het vrij rustige schiereiland Bukit in het zuiden van Bali. Steile kliffen worden afgewisseld met mooie baaien en een prachtig groen achterland. In La Cabane verblijft u in een mooie en lichte vrijstaande bungalow. Geniet met een fruitcocktail in uw hand aan de rand van de infinity pool van een prachtige zonsondergang!

Reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 1.590,00 p.p. Dit is inclusief vervoer per auto met privéchauffeur, diverse stadstours en excursies, overnachtingen in unieke middenklasse en luxe accommodaties met ontbijt en een uitgebreid informatiepakket. De reissom is afhankelijk van de periode waarin u reist en is gebaseerd op twee personen.

Ook altijd al naar Bali gewild?

U kunt iedere dag vertrekken en de reis helemaal aan uw tempo en reiswensen aanpassen.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.