Een avontuurlijke reis met bezoek aan nog 'onontdekte' gebieden. Inclusief leuke activiteiten als mountainbiken, raften en en trekking! Tot slot bijkomen in een cottage aan de mooie stranden van Pulau Pehentian

Hoogtepunten van deze reis

 • White-water raften net buiten Kuala Lumpur
 • Off-road mountainbiketour in de omgeving van Melaka
 • Ontdek onbekend Endau Rompin National Park tijdens een trekking
 • Ontspannen bij de watervallen van Tasik Kenyir
 • Snorkelen bij de tropische Perhentians

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Uw reis door Maleisië is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met één van de meest ontwikkelde gebieden van Zuidoost-Azië. Mede doordat het land een Britse kolonie is geweest, beschikt het naast de Oosterse sferen ook over de Westerse gemakken. Kuala Lumpur is dan ook een uitstekende plaats om uw reis te beginnen. Naast de fraaie Britse koloniale woningen pronken de wolkenkrabbers van deze tijd. U logeert in Hotel Swiss Inn, een kleinschalig hotel midden in het gezellige Chinatown!

Dag 3

Vandaag staat er een avontuurlijke raftingtocht op het programma! In de ochtend vertrekt u naar Gopeng, op twee uur rijden van Kuala Lumpur. Hier begint de white water raftingtocht van 7 kilometer. Een avontuurlijke tocht van ongeveer 1,5 uur met 9 versnellingen. Om ongeveer 13.00 bent u bij het eindpunt en geniet u van een lunch. Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan de indrukwekkende Tempurong grotten waarvan de historie teruggaat tot 400 miljoen jaar geleden. U maakt een wandeling door de grot met zijn prachtige stalagmieten, stalactieten, calciet kristallen en majestueuze zuilen van marmer. Hierna wordt u terug gebracht naar Kuala Lumpur en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Swiss Inn.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt reist u verder richting het zuiden en komt u aan in Melaka, een echte historische stad waar ook de Nederlandse historie te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. U logeert in Hotel Puri, een kleinschalig boutique hotel met veel karakter. Het is gelegen in één van de oudste straten van het centrum van Melaka; door de Nederlanders Heeren Street genoemd. De Chinezen noemen deze straat tot op de dag van vandaag Holland Street. Let op de vele details in het hotel!
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag staat een avontuurlijke off-road mountainbike tour op het programma! Na het ontbijt wordt u per auto naar het startpunt gebracht. Ervaren mountainbikers begeleiden u door het schilderachtige platteland van Melaka. U fietst langs weelderige rijstvelden, bent getuige van het tappen van rubber van bomen en u neemt een kijkje in een van de lokale kampongs (dorp). De tocht neemt ongeveer drie uur in beslag en is zorgvuldig uitgestippeld! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Puri.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U vertrekt vanochtend vroeg richting het Endau-Rompin National Park, via Kahang. Vanaf Kahang rijdt u verder naar het nationale park. Onderweg bent u getuige van de uitgestrekte palmolieplantages. Na aankomst bezoekt u enkele natuurlijke tuinen waaronder een prachtige orchideeën tuin, maar ook de interessante ethnobotanische tuin en het aboretum. Tevens neemt u een kijkje bij de zogeheten animal traps in Kampong Peta en bent u getuige van een blaaspijpdemonstratie. U overnacht in het park in een zeer eenvoudig chalet. In de omgeving kunt u heerlijk ontspannen en er is gelegenheid om te zwemmen of te vissen.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Na het ontbijt start u met een trekking door een van de oudste jungles ter wereld. U begint met een boottocht naar Kuala Jasin, waar de Endau en Marong Rivier samenkomen. Hierna loopt u in de richting van Kuala Marong. Onderweg passeert u meerdere rivieren en watervallen, waaronder de Upeh Guling en Pulau Jasin waterval. Na een picknicklunch loopt u naar de Blue Lagoon, een bijzonder blauwgekleurd meer. Hier is alle tijd om een frisse duik te nemen! Vervolgens gaat u weer terug naar Kuala Jasin en stapt u op de boot terug naar uw hotel. Voor het diner bent u weer terug bij uw chalet waar u overnacht.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

U verlaat de jungle van het Endau-Rompin National Park en reist verder naar Kuantan, gelegen aan de oostkust. U vindt hier mooie ongerepte stranden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U logeert in het Swiss Garden Resort, een prima middenklasse hotel met een mooi zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag reist u noordwaarts verder richting Tasik Kenyir. Tasik Kenyir is het grootste meer van geheel Zuid-Oost Azië en is een plaatje om te zien of doorheen te 'cruisen'. In het gigantische meer liggen 340 eilanden, die de thuis zijn voor vele plant- en diersoorten. Na aankomst bij het meer wordt u direct beloond met een prachtig uitzicht vanaf de 155m hoge dam. U logeert in het Lake Kenyir Resort & Spa. Dit leuke resort bevindt zich aan de voet van het Kenyir meer. U kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht en een fijne spa! Het resort is een uitstekende plaats om de Hornbill te spotten!
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag bezoekt u per boot één van de watervallen van het meer, de Lasir Waterval. De lunch wordt geserveerd op een idyllische plek naast de waterval. Na de lunch is hier nog wat tijd om te ontspannen. Trek ook even de omgeving in, op zoek naar bijzondere flora & vogels! Overnachting in Lake Kenyir Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Transfer naar de Kuala Besut jetty. U gaat vandaag aan boord van de jetty richting de (bijna magische) Perhentian Islands. U moet bij de Kuala Besut Jetty een kleine conservation fee van ongeveer RM 5 per persoon betalen (niet inbegrepen). De Perhentian Islands zijn een waar paradijs op aarde! Er zijn twee eilanden, Perhentian Kecil (klein) en Perhentian Besar (groot). Als twee parels in de turkoois-blauwe zee bieden deze eilanden waar elke reiziger van droomt: perfecte witte zandstranden begroeid met kokospalmen en een prachtige zee met een puur, kleurrijk en divers onderwaterleven. Het verblijf op dit eiland is zonder meer een hoogtepunt van uw reis. U logeert in het Coral View Island Resort, eenvoudige maar sfeervolle huisjes aan de mooie witte stranden van Perhentian.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 t/m 14

Drie dagen ter vrije besteding op de Perhentian Islands. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Coral View Island Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Alweer de laatste dag van de reis. Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven van Kota Bharu gebracht voor uw terugvlucht naar Kuala Lumpur. U komt aan in KLIA 2 waar u uw bagage op kunt halen. Vanaf KLIA 2 reist u in 3 minuten met de KLIA Expres Train (RM 2 per enkele reis) naar KLIA 1 waar u kunt inchecken voor de vlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 3.075,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur met Emirates Airlines
 • Vlucht Kota Bharu – Kuala Lumpur met AirAsia
 • Luchthavenbelastingen
 • Alle transfers per auto met afwisselende privé-chauffeur/gids
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Raftingtocht en bezoek aan Tempurong Caves in Kuala Lumpur (in groepsverband)
 • Mountainbike tour in Melaka (in groepsverband)
 • Excursies in Endau Rompin N.P.
 • Boottocht in Tasik Kenyir (in groepsverband)
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting Melaka (2RM per kamer per nacht)
 • Deposit in Endau Rompin (RM 220, restitueerbaar)
 • Perhentian Island Marine Conservation Fee (RM 5 p.p.)
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Altijd al eens naar Maleisië gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka en de Malediven, India, Vietnam & Maleisië

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.