Bewonder Myanmar op een avontuurlijke manier! Per fiets, kayak, tuk tuk en een meerdaagse trekking in de Shan staat.

Hoogtepunten van Myanmar

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek koloniaal Mawlamyine
 • Boottocht over de Thanlwin rivier met utizicht over rijstvelden en karstgebergte
 • Kayak tocht en grotten bij Hpa An
 • Bewonder de gouden rots, een waar bedevaartsoord
 • Eeuwenoude tempels in Bagan
 • Authentieke meerdaagse trekking van Kalaw naar het Inle Lake

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Clover Hotel, een fijn en fris ingericht middenklasse stadshotel. De kamers zijn ruim. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht op de Shwedagon pagode.

Dag 3

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Clover Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U wordt vroeg in de ochtend opgehaald en naar het treinstation gebracht. Hier stapt u op de trein (07.00-17.30) naar Mawlamyine, de hoofdstad van de Mon State. Deze regio biedt een prachtige natuur en eeuwenoude intrigerende cultuur. De Mon zijn afstammelingen van één van de oudste beschavingen van Zuidoost Azië. Hoewel zij hun koninkrijk verloren aan de koning van Bagan in de 11e eeuw is hun cultuur nog steeds terug te zien in het dagelijks leven, bijvoorbeeld aan hun specifieke sarongs, traditionele gerechten, taal en muziek instrumenten. Langzaam zult u de omgeving zien veranderen naar een prachtig landschap met rijstvelden. Tijdens de treinreis passeert u het gebied waar de laatste hoofdstad van het Mon koninkrijk zou hebben gelegen, genaamd Suvarnnabhumi. Archeologen zijn onlangs weer begonnen met de zoektocht naar de exacte locatie van deze oude stad. Ook passeert u de oude stad Thaton die bekend staat om haar doerian en betelnoot. Net voor het bereiken van Mawlamyine zal de trein via de langste burg van Myanmar de Thanlwin River oversteken. Na aankomst in Malamyine wordt u met een tuk tuk naar uw hotel gebracht. U overnacht in Cinderella Hotel, een gastvrij hotel gelegen in het centrum. Het hotel is ingericht in traditionele stijl en heeft ruime kamers.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een dag ter vrije besteding in Mawlamyine. Breng onder andere aan bezoek aan het Seindon Mibaya klooster, dat in de 19e eeuw gebouwd werd door voormalige koningin Seindon. Na een roerige tijd in Mandalay ontsnapte ze en verhuisde ze naar Mawlamyine, waar ze een Boeddhistische non werd. Het klooster heeft prachtig houtsnijwerk en andere decoraties. Ook de moeite waard is een bezoek aan Ni Paya voor een mooi uitzicht over de stad en een wandeling tussen de indrukwekkende koloniale gebouwen, de eerste Baptistenkerk en het Mon museum. Overnachting in Cinderella Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Transfer per tuk tuk naar de Thanlwin River voor een mooie boottocht. Na ongeveer een uur varen arriveert u bij een kleine steiger in U Na Auk. Hier stapt u in een tuk tuk en bezoekt u het tempelcomplex. De tempels zijn gebouwd in verschillende stijlen en de pilaren zijn versierd met gekleurde mozaïektegels, schilderingen, houtsnijwerk en andere decoraties. Dan gaat de tocht verder met onderweg prachtige uitzichten op rijstvelden, de berg Zwekabin en andere kalkstenen rotsformaties. Aan boord wordt een eenvoudige lunch geserveerd. In de middag komt u aan in Hpa An, de hoofdstad van Kayin State. Hier kunt u zelf een taxi of tuk tuk nemen naar het hotel. U overnacht in Hotel Gabana.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Wij willen jullie bedanken voor een fantastische reis door Myanmar! Alles was heel goed geregeld, de accommodaties waren uitstekend, de gidsen waren allen vriendelijk en zeer behulpzaam. Wij zijn vertrokken met een hele goede indruk van Myanmar. Bedankt hiervoor. Ella en Ad Wagemakers.

Dag 7

Na het ontbijt wordt u door een taxi of tuk tuk naar de pier gereden voor een kayaktocht! Kledingadvies: het zijn smalle en lage kayaks, dus u kunt gemakkelijk nat worden, draag daarom bijvoorbeeld slippers, een korte broek en t-shirt. In totaal is het ongeveer 3-4 uur peddelen door kreken en rivieren waarbij u begeleid wordt door een man van de Kayin stam. Hij zal waarschijnlijk niet of nauwelijks Engels spreken, maar alles gebeurt wel met een grote glimlach en zorgzaamheid. Onderweg wordt er een eenvoudige lokale lunch geserveerd en stopt u nog een keer om vers fruit te proeven. U vaart langs rijstvelden en Kayin dorpjes naar de Saddar Cave. Dit is de grootste grot rond Hpa An en staat vol met Boeddhabeelden. Nadat uit bent uitgekeken wordt u per motorbike taxi of tuk tuk teruggereden naar het hotel. Overnachting in Gabbana Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

Neem zelf lokaal transport naar het busstation van Hpa An. Er zijn stoelen gereserveerd voor de bus naar Kyaiktiyo, een rit van ca. 4 uur. Deze plaats is bekend door de Gouden Rots, een belangrijke tempel rots in de bergen die op wonderbaarlijke wijze op het randje van de afgrond balanceert. In Kyaiktiyo staan altijd genoeg tuk tuk's klaar om u in ongeveer 30 minuten naar uw hotel in Kinpun te brengen, het eerste basiskamp. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Vanaf Kinpun rijden lokale trucks de berg op. Maar u kunt ook de pelgrims achterna; via de korte route van 1½ uur of de traditionele van ca. 7 uur. De hike loopt door bossen van bamboe. U overnacht in een hotel op de berg, en het laatste stuk van de tocht kan best pittig zijn. Hopelijk heeft u de tijd om de sunset bij de Gouden Rots te aanschouwen. Rondom de rots bevinden zich restaurantjes, winkels, souvenirstalletjes en rustplaatsen. U overnacht in Golden Sunrise Hotel; een gemoedelijk hotel met een gunstige ligging. De kamers zijn modern en ruim en u kunt heerlijk eten in het restaurant Bamboo.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

De ochtend is ter vrije besteding, misschien leuk om de Gouden Rots bij zonsopgang te zien? Neem een tuk tuk terug naar het busstation van Kyaiktiyo. Er zijn stoelen voor u gereserveerd in de bus (13.00-18.00) naar Yangon. Per taxi kunt u zich naar het hotel laten rijden. U overnacht in Hotel Clover.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Nyaung U, vlakbij Bagan. Na aankomst kunt u een taxi nemen naar uw hotel. De stad Bagan werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een dag om naar eigen wens in te vullen in Bagan. Huur bijvoorbeeld een fiets of gebruik een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Verken de bijzondere tempels op de vlakte zoals de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Ananda is de meest bekende, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's, maar ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels zijn een bezoekje waard. De tempels liggen tussen de akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. Ontdek eventueel ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation van Nyaung Oo. U rijdt met de express bus (08.00-14.00) naar Kalaw, met onderweg een aantal korte stops. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de ochtend komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Na aankomst bij het busstation waar u een taxi kunt nemen naar het hotel voor check in is de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. U overnacht in Dream Villa, een sfeervol hotel, gelegen op een goede locatie in het centrum. Verderop in de straat hebben de eigenaren ook een leuk restaurant met een goede kaart.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt volgt de start van een bijzondere 3-daagse trekking. U wordt opgehaald door de gids die u de komende dagen begeleidt in de richting van het Inle Lake. Onderweg komt u langs verschillende dorpen waar bergstammen wonen. Vandaag vertrekt u naar Taryaw, een dorp van de Palaung bevolking. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Onderweg komt u langs een uitkijkpunt vanwaar u schitterend uitzicht heeft over de Shan Hills. Na de lunch loopt u via verschillende dorpjes verder naar Pyin Yar, waar u zult overnachten in een homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

De trekking gaat verder naar het dorp Konlon. Hier nuttigt u de lunch bij iemand thuis. Na de lunch loopt u verder naar het dorp Pattu Pauk. Onderweg kunt u verschillende dorpjes van de Pa-O en Taung Yoe bevolking bezoeken. Het pad slingert door het landschap en heeft lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoen groenten zich af. U overnacht in het dorp Htee Thein, in een homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt loopt u verder naar Indein, een gebied met duizenden oude stupa's. Vanaf hier heeft u prachtige uitzicht over het imposante Inle Lake. Het meer is een van Myanmar bekendste plekken. De Intha stam bevolkt grotendeels de oevers van het meer en de drijvende dorpen. U stapt vervolgens over op een bootje en vaart naar de mooie Phaung Daw Oo Pagode, gelegen in het midden van Inle Lake. Daarna vaart u naar het noorden en komt u aan bij de pier in Nyaung Shwe, een klein levendig plaatsje. Vanaf de pier kunt u een zelf een trishaw nemen naar uw hotel. U overnacht in The Manor Inle, een leuk hotelletje, gelegen midden in het stadje. Er zijn onder andere een goed restaurant en een barretje aanwezig bij het hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 16

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. En verken per boot het Inle Lake dat bekend is vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. Overnachting in The Manor Inle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 2.115,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Nyaung U en Heho – Yangon
 • Transfer per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids op dag 2 en 4
 • Transfer per tuk tuk (of ander vervoermiddel) op dag 4, 6, 7
 • Treinkaartjes Yangon – Mawlamyine (upper class)
 • Buskaartjes Hpa An – Kyaiktiyo, Kyaiktiyo – Yangon en Bagan - Kalaw
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Boottocht naar U Na Auk en Hpa An, met lunch
 • Kayak tocht naar Saddar Cave, met lunch
 • 3-Daagse trekking van Kalaw naar Indein (incl. gids, maaltijden, boottocht en bagagevervoer)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Overig vervoer (per taxi / tuk tuk / paardenkar / etc.)
 • Vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."