Avontuurlijke rondreis vol cultuur, natuur en spiritualiteit. U bezoekt kloosters, volgt de vroegere karavaanroute en wandelt naar 3750 m. Kortom ontdek het 'dak van de wereld'!

Hoogtepunten van Ladakh

Hoogtepunten van deze reis

 • Met de Shatabdi Express naar Shimla
 • Tempels en kleine dorpjes onderweg naar Sarahan
 • 1000 jaar oude fresco's en beelden in het klooster van Tabo
 • De Taglang La Pass op 5360 meter, het hoogste punt van deze reis
 • Wandeling over de vroegere karavaanroute richting Tibet
 • Driedaagse trekking door het Sham gebied in Ladakh

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Haveli Hauz Khas.

Dag 2

Na het ontbijt begint u de dag met een wandeling door Old Delhi. Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter s wel een winkeltje of 'restaurantje' te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een heel fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. Hier stapt u in de auto naar New Delhi voor een vegetarische currie bij Veda, één van onze favoriete restaurants. Na de lunch is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleefd u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een magische sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Haveli Hauz Khas.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Delhi. Aansluitend volgt de vlucht naar Leh (3505m), de hoofdstad van Ladakh. Leh telt zo'n 27.000 inwoners en is de hoofdstad van Ladakh. Het lag vroeger op het kruispunt van karavanen, van de Zijderoute via Leh naar India en van Kashmir via Leh naar Tibet. Leh wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig winterpaleis van de koningen van Ladakh, dat ook te bezichtigen valt. Hogerop boven het paleis ligt de Tsemo tempel, waarin een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst. Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Samkar klooster (3560m) en de Shanti Stupa (3590m), beide zeker een bezoek waard. U overnacht in Hotel Spic 'n Span Ladakh.

Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag rijdt u naar het 17e eeuwse Hemis klooster (3650m). Dit klooster behoort tot de Dukpa Kargyudpa school en is het grootste en rijkste klooster van Ladakh. Het 14e eeuwse Thikse (3280m) ligt hier niet ver vandaag en behoort tot de Gelukpa school. Het is een bijzonder goed onderhouden fotogeniek gelegen klooster. In dit klooster wordt er tevens voor u een lunch verzorgd. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag volgt een avontuurlijke en mooie dag op de rivier. Na het ontbijt is het ongeveer een uur rijden stroomopwaarts van de Indus rivier. Hier gaat u aan boord van een raft voor een avontuurlijke raftingtocht over de Indus en Zanskar rivier. De tocht gaat over een ruige rivier met stroomversnellingen in de categorie 3 & 4 (afhanekelijk van de periode van het jaar). U vaart onder deskundige begeleiding door de canyons, die zijn voortgekomen uit de rivier. Een indrukwekkende omgeving! Het water is vrij koud, aangezien het nagenoeg enkel smeltwater is van de gletsjers. In de middag bent u terug in het hotel in Leh. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt rijdt u vanaf Leh naar de Nubra Vallei. Deze vallei bestaat uit de Nubra en Shayok valleien en in komt van het Ladakhi woordje ldumra, dat bloementuin betekent. De om en nabij de 3000m laaggelegen valleien staan inderdaad vol met allerlei interessante bloemen, kruiden en planten. Tevens is er een enorme boom- en struikbegroeiing te vinden langs de rivieroevers en langs de vruchtbare zijvalleien, waar zich veelal de dorpjes bevinden. Heerlijke abrikozen, appels en walnoten komen uit de Nubra vallei. Om er te komen reist u over de hoogste per gemotoriseerd verkeer begaanbare pas ter wereld, de Khardong La (5602m) en in de vallei kunt u prachtige kloosters bezoeken, een kamelensafari maken, heerlijk wandelen en baden in de heetwaterbronnen van Panamik. U brengt onder andere een bezoek aan Diskit en Samur. Hier kunt u bezoek brengen aan het 265 jaar oude Samastenling klooster. Een complex wat bestaat uit zeven tempels. Ook bezoekt u de nabijgelegen zandduinen in Hunder. U overnacht in Lharimo North Guesthouse.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag rijdt u naar Likir. De route naar Likir is prachtig. De rit brengt u door woestijnland hoog boven de Indus rivier. In Likir bezoekt u het klooster, gelegen op een heuvel. Bij deze gompa bevindt zich ook een klein informatief museum en er staat een kolossaal Buddha Maitreya standbeeld. In de middag kunt u een wandeling maken door het dorpje, wat landelijk aan doet. Overnachting in Hotel Lukhil.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Ongeveer 4 uur wandelen.
Vandaag begint u aan een 3-daagse trekking zult beginnen. U zult tijdens de trekking in guesthouses en homestays verblijven, hou er rekening mee dat de toiletten over het algemeen in Ladakh stijl zijn; compost toiletten. De badkamers zijn vaak gedeeld en het water is schaars. De trekking die u maakt wordt ook wel de Sham trek genoemd, aangezien de trek in het Sham gebied plaatsvindt. U zult van dorpje naar dorpje wandelen, passeert kleurrijke berghellingen en beklimt kleine passen voor het mooie uitzicht. De maximale hoogte tijdens de trek is 3800 meter. Tijdens deze trek zult u versteld hoe de Ladhaki hier moeten overleven. Ladakh is officieel een woestijn. De regenval is niet meer dan in de Sahara, maar Ladakh heeft wel hele hoge bergen met gletsjers. Door het water te gebruiken dat naar beneden stroomt kan er geteeld worden en kunnen de dieren genoeg eten. Tijdens de trek zal uw bagage door een auto vervoerd worden. Vandaag loopt u in zo'n 4 tot 5 uur van Likir naar Phobe La (3580m), Sumdo, Chagatse La en Yangthang (3630m) uw overnachtingsplek voor vandaag.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Ongeveer 3-4 uur wandelen
Bij de wandeling van vandaag passeert u twee passen, maar met vriendelijke hellingen. De wandeling neemt zo'n 2 tot 3 uur in beslag. U klimt in het westen naar de Sermanchan La (3750m), waar u even de kans krijgt om bij te komen en te genieten van het uitzicht. Daarna gaat de route bergafwaarts en wandelt u naar Hemis Shukpachan. Dit is een van de mooie dorpjes in Ladakh. Als u fit genoeg bent kunt ervoor kiezen om nog een uitstap te maken naar de Rizong Gompa. Dit klooster ligt op ongeveer een uur tot anderhalf uur wandelen door een mooie bergkloof ten zuiden van Yangthang. Het is het thuis van ongeveer 30 monniken die toegetreden zijn tot de strenge groep van de Gelug sekte. Ze hebben maar één passie en dat zijn boeken.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Ongeveer 3-4 uur wandelen.
Vandaag alweer de laatste dag van de trekking. U loopt omhoog naar Meptek La (3750m), te herkennen aan de zogenoemde prayer flags. Na deze passage daalt u via een kloof naar To Ang, een charmant dorpje met abrikozen boomgaarden. Hierna volgt de trekking richting het dorp Timosgang. Het is een totale wandeling van 4 uur.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt het laatste stukje lopen. Hier staat de jeep op u te wachten en rijdt u verder naar naar Lamayuru. Het Lamayuru klooster op 3470 meter is het oudste klooster van Ladakh. Onderweg kunt u af en toe stoppen, om te genieten van het indrukwekkende landschap. In Lamayuru brengt u een bezoek aan het 11e eeuwse Lamayuru klooster en de unieke Sengge Lhakhang, een tempel in het dorp uit de tijd van de beroemde Boeddhistische leermeester Rinchen Zangpo, welk in West Tibet in de 11e eeuw 108 tempels en kloosters liet bouwen. Hierna rijdt u verder naar Alchi. Het 11e eeuwse klooster in Alchi wordt beheerd door monniken van het Likir klooster. Het is gebouwd in opdracht van de leermeester Rinchen Zangpo en bevat de mooiste wandschilderingen en kleien beelden van Boeddha's en Bodhisattvas in heel Ladakh, gemaakt door 35 ambachtslieden uit het toenmalige Boeddhistische Kashmir. Alchi is werkelijk schitterend gelegen aan de Indus rivier. U overnacht in Zimskhang Holiday Home.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt bezoekt u het klooster. Aansluitend rijdt u weer terug naar Leh. U kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Er zijn leuke winkels en goede restaurantjes om de dag door te brengen. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen
Ongeveer vier uur rijden

Dag 13

Vanuit Leh reist u verder naar Tso Moriri. Het op 4530m hoog gelegen turkooisblauwe Tso Moriri meer is bijzonder vogelrijk en ligt in het hart van het nomadengebied Korzok, welke haar hoofdkwartier in het dorpje Korzok heeft. U kunt hier dan ook nomaden en hun grotte kudden yaks, schapen en geiten zien. De reis naar het meer voert u door de Indus vallei en prachtige kloven, over hoge passen en uitgestrekte vlakten. U overnacht in Tso Moriri Resort & Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen
Ongeveer vijf uur rijden

Dag 14

Een mooie rit op de planning naar Tsokar Lake, White Lake. Deze bijnaam dankt het zoutmeer aan de dikke witte en gele zoutkorsten die zich op de drassige oevers van het meer bevinden. Zout uit het meer wordt in heel Ladakh en Kashmir verkocht. Tevens kunt u een bezoek brengen aan Thukje en het klooster hier. Hierna wordt u weer terug naar Leh gebracht. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen
Ongeveer zeven uur rijden

Dag 15

Deze dag is ter vrije besteding in Leh. U kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken. U kunt ook een dagexcursie maken naar bijvoorbeeld Shey. In Shey (3240m) staat het vroegere zomerpaleis van de koningen van Ladakh en in de tempel van het paleis is een schitterend koperen beeld van Boeddha Shakyamuni, gemaakt in 1633. Shey komt van het Ladakhi woord "shel", dat glas of kristal betekent. Vlak voor het paleis ligt een meer en van een afstand kunt u het paleis in het zien liggen. In de schittering van het water lijkt het zo net op een kristallen paleis. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Het is tijd om afscheid te nemen van Ladakh. U wordt naar het vliegveld van Leh gebracht voor de vlucht naar Delhi.
Ontbijt inbegrepen

Reissom € 2.085,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Leh – Delhi
 • Alle transfers per auto met privé-chauffeur (Toyota Innova)
 • Benodigde permits in Ladakh per programma
 • Trekking privé inclusief maaltijden en gids en overnachtingen in guesthouses
 • Alle overnachtingen in eenvoudige/middenklasse guesthouses of hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadswandeling in Delhi met Engelssprekende gids
 • Engelssprekende gids van dag 4 t/m 14
 • Benodigde permits per programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering, evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.