Reizen per bus en trein, fietsen door Kyoto, wandelen en log raften in de Japanse Alpen, kajakken langs prachtige de kust, badderen in onsen en buitensporten in de bergen van Tanigawa.

Hoogtepunten van Japan

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek het bruisende Tokyo en de culturele hoofdstad Kyoto
 • Ontspannen in een van de onsen
 • Traditioneel slapen & dineren in een minshuku
 • Bezoek de traditionele en bijzondere plek Takayama
 • Veel avontuurlijke activiteiten waaronder log raften in de bergen van Kumano-shi

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Osaka en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, youkoso in Japan! Dan reist u per shuttle bus richting de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. En bekijk de overdekte Nishiki markt, met kraampjes en winkeltjes met onder andere groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. U overnacht in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 2

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de wijk Miyagawacho en de wijk van de geisha's, Gion. U heeft de kans om de geisha's (of geiko zoals ze hier worden genoemd) te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U rijdt langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld het mooie Nijo Castle met mooie poorten, huizen met de nachtegaal vloeren traditionele tuinen. Of verken het grote Imperial Palace. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto - Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag nog een dag om Kyoto en omgeving te verkennen. U kunt nog meer culturele sites bezoeken. Prachtige plekken genoeg! Zoals Kinkakuji (Gouden Paviljoen) en de torii bij het Fushimi Inari Shrine. En breng bijvoorbeeld een bezoek aan Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze is oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is dit een Zen tempel geworden. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele macha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto - Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U stapt aan het einde van de ochtend op de trein en reist naar Kumano. Het stadje ligt langs de voormalige Iseji pilgrimsroute, die de heiligdommen van de Kumano regio verbond met Ise. Nog een paar kleine delen zijn in tact. Vlakbij het stadje vindt u een onderdeel van de route: de Matsumoto Pass, van ca. 1 km, door een dicht woud. Bij Kumano kunt u mooie rotsformaties zien langs de kust, zoals de Onigajo Rocks en de Shishi Rock. U overnacht in Business Hotel Kawakami.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een actieve dag op de planning! U gaat vandaag namelijk log raften over de Kitayama Rivier. Per gratis shuttle bus reist u vanuit Kumano de bergen in. Voordat wegen gebouwd waren gebruikte men in deze streek houten vlotten als vervoersmiddel. Nu worden deze vlotten enkel nog gebruikt voor spannende tochten door het prachtige landschap van het Yoshino-Kumano National Park. Aan het eind van de middag bent u weer terug in Kumano. Overnachting in Business Hotel Kawakami.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Per trein reist u naar Takayama. Het laatste deel van de rit is prachtig, door de heuvels en langs rivieren. In dit stadje vindt u nog veel terug van de traditionele woningen. Vroeger kwam uit deze streek het beste kwaliteit hout en vakmensen. Ondanks dat het stadje erg afgelegen lag en lastig bereikbaar, was het hierdoor wel belangrijk en werd er door shoguns in geïnvesteerd. Breng een bezoek aan het Hida No Sato Folk Village, een openlucht museum waar ruim 30 traditionele boerderijen en gebouwen uit de Hida regio worden gepresenteerd. Bij het museum kunt u deelnemen aan verschillende workshops zoals houtsnijden en weven. In de middag kunt u het Takayama Festival Floats Museum te bezoeken. Hier worden de floats tentoongesteld die tijdens het festival gebruikt worden. U overnacht in het Best Western Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Breng eventueel een bezoek aan Miyagawa, de ochtendmarkt waar allemaal lokale lekkernijen te verkrijgen zijn. Dit is gelijk een mooie kans om verschillende delicatessen te proeven. U reist vandaag per bus naar Hirayu Onsen, in het hart van de Japanse Alpen. Deze bergketen bestaat uit drie gebergtes: Hida, Kise en Akiashi en telt een aantal bergen boven de 3000 meter. Wandelen in de Japanse Alpen is één van de grootste hobby's van de Japanners zelf! U overnacht in Hotakaso Sanganoyu.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Hirayu Onsen. Vanaf hier zijn er vele dag excursies te maken naar onder andere Shirahone en Fukuji Onsen waar zich tevens warmte bronnen bevinden. Ook kunt u naar Shin-Hotoka Ropeway, hier gaat u met een gondel de bergen in en kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de Japanse Alpen. En verken het gebied rondom Kamikochi, met het Taisho Meer, gevormd door de vulkanische activiteiten van Mt. Yakedake. In de Kamikochi Vallei vindt u de Kappa Brug. Bij goed weer heeft u vanaf de brug schitterend uitzicht op de bergketen. Een mooi wandelgebied is ook het bosachtige Tokusawa. Overnachting in Hotakaso Sanganoyu.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9

U reist per bus naar Matsumoto, en verder per trein naar Minakami, gelegen in de bergen van de regio Gunma. Minakami is een rustig stadje aan de Tone River en heeft veel warmwaterbronnen. De mooie natuur en de bergen van Tanigawa maken de omgeving zeer geschikt voor buitensporten; in de winter skiën en snowboarden en in de zomer raften en canyoning. Maak een mooie hike in de omgeving of stap op de Tanigawa Ropeway voor een prachtig uitzicht. U overnacht in Matsunoi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

U kunt vandaag avontuurlijk besteden in Minakami! Vanaf de canyon kunt u een spannende afdaling maken van de kloof via rotsen. Ook zijn er natuurlijke glijbanen en touwbanen. Het is veel klimmen, springen en zwemmen. U kunt ook een raftingtocht maken over de Tone River. Van april-juni is de tocht vrij intensief vanwege het vele smeltwater. Van juli-oktober is de tocht wat makkelijker en is er wat meer tijd om te zwemmen en duiken in de rivier en van de natuur te genieten. Of huur een mountainbike of trek de wandelschoenen aan om de omgeving te verkennen. Overnachting in Matsunoi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De reis zet zich voort per trein richting Hakone, gelegen in het Fuji-Hakone-Izu National Park. Deze omgeving staat tevens bekend om de vele onsen, natuurlijke warmwater bronnen, prachtige natuur en uitzichten. Vanuit het stadje gaan verschillende bussen en kabelbanen de bergen in. U overnacht in Hakone Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Dag ter vrije besteding in Hakone en om het nationale park te verkennen. Met uw Hakone Free Pass heeft u de mogelijkheid om te profiteren van de vele vormen van vervoer die het park te bieden heeft. Neem de kabelbaan of een bus hoger de bergen in. Maak bijvoorbeeld een boottocht over Lake Ashi of een leuke wandeling. Gedurende de dag heeft u wellicht de mogelijkheid om een glimp op te vangen van Mt Fuji, maar vergeet niet dat het een heldere dag moet zijn, wil zij zich laten zien. Ook zijn er diverse musea en tempels te bezoeken. Overnachting in Hakone Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

U stapt op de trein naar Shimoda, in het zuiden van Izu, een stadje veel onsen en met mooie stranden in de buurt. In de middag kunt u Shimoda ontdekken. Verken bijvoorbeeld Shimoda Park, een bebost gebied op een heuvel met verschillende wandelpaden. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de kustlijn. Of bezoek een van de fijne stranden zoals Shirahama, Sotoura, Kujuppama, Toki en Iritahama. Sommige zijn breed en andere liggen in smalle baaien. In de zomermaanden kunt u er heerlijk zwemmen. Ook is het mogelijk om de snorkelen en surfen. U overnacht in Shimoda Tokyu Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Er staat een avontuurlijke tour op het programma. Op eigen gelegenheid gaat u naar Sotoura Beach, waar u wordt opgewacht bij de kajakschool. Na de instructies van de begeleider gaat u de zee op! Een prachtige tocht langs de mooie baaien en grillige kust met rotsen. Aan het eind van de middag stapt u op de trein naar Tokyo. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza (vlakbij Yurakucho station).
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 15 & 16

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Tokyo. Bezoek bijvoorbeeld de bekende Tsukiji Fish market, de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. Neem de tijd om hier rond te dwalen langs de vele kramen met de indrukwekkende vissoorten, en neem een kijkje bij de afdeling met groente en fruit. In de wijk Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? Eventueel kunt u een bezoek brengen aan de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350 m en 450 m vindt u een observatieplatform. Helaas is het hier vaak zeer druk en is de wachtrij erg lang. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. Er is een enorm kruispunt waar de grote stroom met reizigers vanaf alle kanten tegelijk mag oversteken, een wonderlijk gezicht. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants, kantoren en het red-light district. Bezoek bijvoorbeeld een museum zoals het Edo-Tokyo museum over geschiedenis of het Ueno Park met diverse tentoonstellingen en een kleine zoo. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachtingen in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Dan is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U stapt op de trein naar de luchthaven van Tokyo voor de terugvlucht.

Reissom: vanaf € 3.295,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Hirayu Onsen
 • Verblijf o.b.v. logies in Tokyo op dag 16 (i.v.m. vroeg vertrek)
 • Airport meet & greet
 • Shuttle bus transfer Kansai Airport – Kyoto
 • 14-daagse Japanse Rail Pass, 2e klas (te gebruiken voor dag 4 t/m 17)
 • Bustickets Takayama – Hirayu Onsen
 • Bustickets Hirayu Onsen – Matsumoto
 • 3-daagse Hakone Free Pass (te gebruiken voor dag 11 t/m 13)
 • Log rafting tocht met gids, incl. transfers (join in, 13.00-15.00)
 • Fietstour door Kyoto met gids (join in, halve dag)
 • Kayak tocht met gids, incl. lunch (privé, hele dag)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per peroon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd al naar Japan gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."