Een afwisselende reis vol avontuur en ontspanning in de Filipijnen! Zwem tussen walvishaaien en reuzenmanta's, maak een canyoningtocht en snorkel op de mooiste plekjes.

Hoogtepunten Avontuurlijk Filipijnen

Hoogtepunten van deze reis

 • Avontuurlijke individuele rondreis met een combinatie van avontuur, natuur en strand
 • Zwem tussen walvishaaien en reuzenmanta's
 • Canyoning bij de bekende Kawasan Waterfalls
 • Snorkelen op de prachtigste plekken van Coron Island
 • Bambiketour door Manila

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Manila, welkom in de Filipijnen! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze gigantische metropool. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de lokale marktjes van Chinatown, chaotisch en druk, maar tegelijkertijd een beleving om doorheen te lopen. Overnachting in Amelie Hotel.

Dag 2

In de ochtend volgt de transfer naar het beginpunt van een bijzondere fietstocht door Manila. U ontdekt de stad vandaag op een ecologische manier, de fietsen zijn namelijk gemaakt van bamboe! Per 'bambike' brengt u een bezoek aan Intramuros, de oude ommuurde stad met de hobbelige straten en San Agustin Church, de oudste stenen kerk van het land. Daar tegenover vindt u Casa Manila, een reproductie van een negentiende-eeuws huis. Vervolgens is het tijd voor een bezoek aan Fort Santiago. Dit fort dient ter bescherming van Manila bij aanvallen vanaf zee. Aan het begin van de middag wordt u terug gebracht naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Amelie Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Manila voor de binnenlandse vlucht naar Legazpi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht in de kustplaats Donsol. De rest van de dag is ter vrije besteding. Donsol is een voormalig vissersdorp dat bekend is geworden door de walvishaaien die in deze omgeving te vinden zijn. Het is verboden met ze te duiken, maar het is wel mogelijk om snorkelend tussen de grootste vissen van de wereld te zwemmen.Overnachting in Elysia Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4 & 5

Twee dagen ter vrije besteding in Donsol. Van februari tot en met mei kunt u een tour boeken om een stuk met de walvishaaien, ook wel Gentle Giant genoemd, te snorkelen. Deze vissen hebben de aanzienlijke lengte van 4 tot 12 meter, maar zijn ongevaarlijk voor mensen. Naast walvishaaien is het ook mogelijk de reuzenmantarog hier te spotten. Naast de onderwaterwereld is het ook mogelijk het hogerop te zoeken. Nabij Legazpi ligt één van 's werelds oudste vulkanen, Mount Mayon, met een hoogte van 2460 meter. Mt. Mayon is nog een actieve vulkaan en staat onder toezicht. Het is een pittige klim, maar de uitzichten zijn het dubbel en dwars waard. Overnachtingen in Elysia Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Tijd om afscheid te nemen van de noordelijke provincie Luzon. U wordt naar de luchthaven van Legazpi gebracht voor de vlucht naar Cebu. De provincie Cebu wordt ook wel 'de koningin van het Zuiden' genoemd en bestaat uit meer dan 150 eilanden. Na aankomst wordt u naar uw hotel in de plaats Moalboal gebracht, ca. 2-3 uur rijden vanaf de luchthaven. Deze vissersplaats is gelegen aan de westkant van het eiland en staat met name bekend om de duiklocaties en mooie witte zandstranden. Overnachting in Marcosas Cottages Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een actieve en uitdagende dag, want u gaat vandaag canyoningen! Hierbij gaat u abseilen, springen en klimmen langs waterversnellingen en tussen de rotsen. Kortom, een mooie tour door het ruige binnenland van het eiland Cebu. U eindigt bij de bekende Kawasan Waterfalls. Hier kunt u genieten van een heerlijke picknicklunch. Aan het einde van de middag bent u weer terug bij uw hotel in Moalboal. Overnachting in Marcosas Cottages Resort.
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

Dag 8

Een dag ter vrije besteding in Moalboal. Deze plaats leent zich ervoor om mooie duik- en snorkeltochten te maken in de omgeving. Er zijn verschillende riffen en interessante duiklocaties. Er zijn overigens ook genoeg andere sportieve mogelijkheden op het land. Maak bijvoorbeeld een avontuurlijke trekking naar het hoogste punt van het eiland; Osmena Peak. Deze wandeling gaat dwars door de jungle en biedt onderweg mooie uitzichten op de valleien. Overnachtingen in Marcosas Cottages Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag reist u af naar het volgende prachtige eiland. U wordt naar de luchthaven van Cebu gebracht voor de vlucht naar Coron. Na aankomst transfer naar uw hotel waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Overnachting in The Funny Lion.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na een vroeg ontbijt gaat u samen met een lokale gids vandaag het eiland Coron ontdekken. U begint met een korte tocht per boot naar Siete Pecados. Dit is één van de bekendste snorkelplekken van het eiland. Uiteraard krijgt u hier de tijd om snorkelend te genieten van de kleurrijke vissen het bijzondere koraal. Vervolgens vaart u verder naar Lake Kayangan. Een korte klim van ongeveer 10 minuten zal u een prachtig uitzicht opleveren. Neem hier zeker een verfrissende duik in het kristalheldere water! Hierna kunt u op Calachuchi Beach genieten van een picknicklunch bestaande uit lokale verse gerechten. Na de lunch brengt u nog een bezoek aan de Twin Lagoons en Coral Gardens waar u tevens de mogelijkheid krijgt om te zwemmen en te snorkelen. Aan het einde van de dag wordt u terug naar uw hotel gebracht. Overnachting in The Funny Lion.
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

Dag 11 & 12

Twee volle dagen om te genieten en te relaxen op het eiland Coron. Het eiland kent veel duiklocaties, maar het is ook mogelijk door middel van een island-hopping tour de verschillende eilandjes in de omgeving te verkennen. Aan de noordkant van het eiland ligt Dimaquiat Island. Hier vindt u een lang wit zandstrand en kristal helder water. Er is een kans dat u hier tijdens het snorkelen zeeschildpadden en zeekoeien tegenkomt! Beklim aan het einde van de dag de 700 traptreden van Mt Tapyas. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Overnachtingen in The Funny Lion.
Ontbijt inbegrepen

Expeditie El Nido

Avontuurlijke verlenging

Het is mogelijk vanuit Coron een avontuurlijke expeditie naar El Nido te maken. Hierbij brengt u per boot een bezoek aan verlaten eilandjes in de omgeving en overnacht u in eenvoudige hutjes op het strand. Als reisorganisatie kunnen wij deze expeditie helaas niet voor u boeken, maar wij kunnen uiteraard wel het programma hierop aanpassen.

Klik hier voor meer informatie

Dag 13

Na het ontbijt volgt de gedeelde transfer naar de luchthaven van Coron voor de vlucht naar Manila. Na aankomst wordt u naar uwhotel gebracht. Geniet van uw laatste avond in de Filipijnen! Overnachting in Amelie Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een groot deel van de dag ter vrije besteding in Manila. Breng bijvoorbeeld nog een bezoek aan de Quiapo kerk, nabij de gelijknamige markt. Op de markt zijn vele stalletjes waar van alles is te vinden, een kleurrijke belevenis! In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Manila voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.070,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten Manila – Legazpi en Coron – Manila met Cebu PacificBinnenlandse vlucht Legazpi – Cebu en Cebu – Coron met Philippine Airlines
 • Alle boottransfers waar genoemd, gedeeld
 • Transfers volgens het programma per auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gids tijdens de opgenomen excursies
 • Bambiketour Manila (join-in)
 • Canyoningen Moalboal (incl. lunch, join-in)
 • Dagexcursie Coron Island (incl. lunch, privé)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen € 5 en € 15 per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for all (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering