Een avontuurlijke rondreis waarbij u kennis maakt met het bijzondere Sikkim & het prachtige Darjeeling.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunten van deze reis

 • Maak kennis met het bijzondere Sikkim
 • Bezoek Tiger Hill in Darjeeling voor een mooi uitzicht
 • Een avontuurlijke trekking vanaf Darjeeling
 • Bezoek de mooiste kloosters van Sikkim

Dag 1

Na aankomst in Delhi wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Namasté India! Vervolgens transfer naar uw hotel. U verblijft in Colonel's Retreat.

Dag 2

Vandaag maakt u met een lokale gids een stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi is rommelig met nauwe winkelstraatjes, markten (bijv. Dilli Haat voor betaalbare souvenirs) en vele moskeeën. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (Lal Qil`a). De muren van rood zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Bezoek bijvoorbeeld ook de Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Delhi gebracht voor de vlucht naar Bagdogra. Na aankomst wordt u naar Darjeeling gebracht. In Darjeeling bezoekt u het Tibetan Refugee Centre (gesloten op zondag). Opgericht in 1959, biedt dit centrum een weeshuis, school, ziekenhuis en diverse ambachtswinkels waar vooral kleden worden aangeboden van typisch wol uit Ladakh. U verblijft in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

In de ochtend bezoekt u het hoogste punt van de regio: Tiger Hill, op 2590 meter. De uitkijkpost op de heuvel is beroemd vanwege de prachtige uitzichten tijdens zonsopgang over de Kangchenjunga (8585 meter) en andere pieken van het Himalayagebergte. De Kangchenjunga is de derde hoogste berg ter wereld en ligt gedeeltelijk in Nepal en in Sikkim. Als u geluk heeft is het helder weer, dan kunt u hier ook de top van de Mount Everest zien. Hierna bezoekt u het klooster van Ghoom. In dit mysterieuze klooster staat de Maitreya Buddha. Bezoekers kunnen het heiligdom betreden. Daarna maakt u nog een tochtje met de toytrain van Darjeeling naar Ghoom. Het railway museum in Ghoom is wel een bezoekje waard. Darjeeling staat bekend om de thee die hier wordt geproduceerd. In de omgeving vindt u vele theeplantages. In de middag bezoekt u de Happy Valley tea plantation, waar u uitleg krijgt hoe thee wordt gemaakt. Ook leert u hier wat het verschil is tussen zwarte, groene en witte thee. Vandaag brengt u ook een bezoek aan de dierentuin en het Mountaineering Institute (gesloten op donderdag) van Darjeeling. Dit is zeker een bezoek waard. U vindt hier alleen diersoorten die in deze omgeving leven, zoals de snow leopard en de rode panda. Breng ook een bezoek aan Glenary's Bakery & Cafe, waar u een kopje Darjeeling thee kunt drinken met een gebakje. Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u naar Pelling. Onderweg bezoekt u de ruïnes van Rabdantse. Dit was de tweede stad in het voormalige koninkrijk van Sikkim tussen 1670 en 1814. De stad werd verwoest door het Gurkha leger en nu zijn alleen de ruïnes nog zichtbaar. Het blijft nog wel een mooie en sereene plek, waar u bij helder weer uitzicht heeft op de Himalaya. Ook vindt u hier een klein vogelpark, wat u kunt bezoeken. U rijdt daarna verder naar Pelling. Deze kleine stad is gelegen midden in het oude koninkrijk Sikkim in het Himalaya gebergte. Het stadje is gelegen op een hoogte van 2150 meter en ligt aan de voet van de Kangchenjunga berg. Deze plaats staat vooral bekend om de mooie uitzichten op het Himalaya gebergte. U verblijft in Norbu Ghang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

In de ochtend bezoekt u het Pemayangste klooster, het beroemdste klooster van Sikkim. Enkel volbloed Tibetanen kunnen toetreden en de monniken hebben veel aanzien. Op de muren en plafonds binnen het klooster staan prachtige beschilderingen. Ook herbergt het klooster zeldzame relikwieën. Probeer het bezoek vroeg te plannen, zodat u het ochtendgebed mee kunt maken. Het is bijzonder om getuige te zijn van zo'n gebed en de jonge monniken in actie te zien. Daarna rijdt u verder naar Gangtok. Onderweg bezoekt u het Buddha Park in Ravangla. Hier staat een groot boeddha beeld wat uitkijkt over de prachtige omgeving. In het gebouw onder het beeld kunt u het verhaal van boeddha bezichtigen, het wordt uitgebeeld in mooie schilderingen. Na aankomst in Gangtok heeft u de tijd ter vrije besteding. U verblifjt in Summit Golden Cresent Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Gangtok. Op 24 kilometer van de stad ligt het grootste klooster van de deelstaat, Rumtek. Het Rumtek klooster is een exacte kopie van het Tsruphu klooster in Tibet. Het is het hoofdkwartier van de Kargyapa orde, een van de hoofdstromingen binnen het lamaïsme. Binnen het klooster vindt u mooie muurschilderingen. U bezichtigt ook de Stupa Du Drul Chorten en u brengt een bezoek aan het Namgyel Instituut voor Tibetologie (gesloten op zondag). U kunt hier ook een bezoek brengen aan de dierentuin (gesloten op donderdag). Overnachting in Summit Golden Cresent Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend bezoekt u het klooster van Enchey (gesloten op zondag). Bezoek ook het handicraft centre in Gangtok, waar studenten tapijten maken en hout bewerken. Daarna reist u verder naar Kalimpong. Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Hotel Sinclears Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt leert u de kleine stad Kalimpong beter kennen. Ooit behoorde deze stad tot de rajas van Sikkim, maar begin 18e eeuw werd de stad overgenomen door Bhutanezen en later, in de 19e eeuw, door de Britten. Van iedere periode van overheersing zijn dan ook duidelijke restanten terug te zien in de stad. De stad biedt onder andere drie kloosters, een aantal kerken, een orchideeëntuin en uitstekende mogelijkheden voor wandeltochten. Bezoek hier het klooster in Durpin Hills en de lokale markt. Hierna wordt u weer naar Darjeeling gebracht. Overnachting in Cedar Inn.

Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u verder naar Maneybhangjang (2134m). Dit is het beginpunt van de trekking. In Maneybhanjang is een lokale markt te vinden, dus als u iets vergeten bent is dit de laatste kans om het te kopen. U wandelt vandaag ongeveer 11 kilometer steil omhoog naar Tumling (3000m). Overnachting in een eenvoudige lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

De trekking gaat verder naar Kalphokhri (3108m). Het eerste stuk daalt u af naar Giribas. Hierna volgt een steile klim van 6 kilometer naar Kalphokhri. U wandelt langs bamboebossen en rododendrons. Hier komen de rode panda (ook wel kleine panda genoemd) en de tragopan (soort fazant) voor. Overnachting in een eenvoudige lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt wandelt u verder naar Sandakphu(3636m). Sandakphu is het hoogste punt van uw trekking. Het pad loopt langs magnoliabomen en rododendrons. Eenmaal boven geniet u van mooi uitzicht over de prachtige Himalaya. De naam Sandakphu betekent "de berg van de giftige plant", omdat de giftige monnikskap hier veel groeit. Overnachting in een eenvoudige lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Geniet van een mooie zonsopgang! Vandaag staat er een wandeling van 21 kilometer op het programma. Het pad loopt geleidelijk omhoog en omlaag. Onderweg heeft u mooi zicht op Everest en Kanchanjunga. U eindigt vandaag in Phalut (3600m), het knooppunt Sikkim, Nepal en West-Bengalen. Overnachting in een trekkershut.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

Vandaag daalt u af naar Gorkhey, een klein dorpje aan een rivier. Het dorp ligt in een vallei en het is er een stuk warmer vergeleken met de andere plaatsen uit de trekking. De inwoners zijn erg vriendelijk en heten u van harte welkom in het dorp. Overnachting in een eenvoudige lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

De laatste dag van de trekking. U wandelt rustig naar Rimbick (2331m). U komt onderweg langs kleine dorpjes op het platteland. Overnachting in een eenvoudige lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

Vandaag is de laatste dag van de trekking. U wordt terug gebracht naar Darjeeling. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 17

Een gehele dag om naar eigen wens in te vullen in Darjeeling. Maak een wandeling door het kleine centrum van Darjeeling, u vindt hier een interessante boekenwinkel waar u Engelstalige boeken kunt vinden over bijvoorbeeld de omgeving en het boeddhisme. Bezoek ook de New Mahakal market. Overnachting in Cedar Inn.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 18

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Bagdogra voor de terugvlucht naar Delhi. Na aankomst kunt u uw reis vervolgen.

Reissom: vanaf € 2.495,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Deze reis kan alleen gemaakt worden van half maart t/m half juni en van half september t/m eind december.

Inbegrepen

 • Retourvlucht Delhi – Bagdogra met Air India (15 kilo bagage)
 • Treinticket toytrain in Darjeeling
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Entreegelden voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Permits Sikkim
 • Singalila trekking in Darjeeling (inclusief overnachtingen, maaltijden, porter en gids)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visum India
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)


Ook altijd al naar India gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.