Maak een avontuurlijke en gebalanceerde reis, waarbij u mooie trekkingen naar het beroemde Tiger's Nest en de 5-daagse Druk Path Trek afwisselt met de hoogtepunten van het fascinerende Bhutan.

Hoogtepunten

Hoogtepunten tijdens deze reis

 • Maak een trekking naar het beroemde Tiger's Nest
 • Maak de 5-daagse Druk Path Trekking
 • Bezoek de Punakha Dzong
 • Verken Punahka, de oude winterhoofdstad van Bhutan
 • Leer meer over de bijzondere Bhutaanse manier van leven in Thimpu

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Hierna wordt u naar het hotel gebracht. Check-in is mogelijk vanaf 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. U overnacht in Exotic House.

Dag 2

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Paro. Welkom in Bhutan! Welkom in Bhutan! U wordt verwelkomd door uw Bhutanese gids en maakt kennis met uw chauffeur, die u tijdens de gehele reis zullen begeleiden. Maak kennis met dit bijzondere land en leer meer over de cultuur en de religie en ervaar het dagelijkse leven waarin geluk belangrijker is dan materiële rijkdom. Na check-in in uw hotel, brengt u alvast een bezoek aan de hoogtepunten van Paro. Paro is een kleine en rustige stad, gelegen in een vallei en aan de Paro Chhu rivier. De stad heeft een belangrijke functie in het land met de enige internationale luchthaven. De stad kenmerkt zich door de elegante en traditionele gebouwde huizen. U bezoekt onder andere de Paro Dzong (Rinpung Dzong), Drukgyal Dzong en het National Museum, gevestigd in een oude wachttoren, ook wel Ta Dzong genoemd. U overnacht in Tashi Namgay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 3

Vroeg in de ochtend een trekking naar het Taktshang klooster, ook wel het Nest van de Tijger genoemd. Een flinke klim, maar uiteindelijk heeft u een prachtig uitzicht vanaf het klooster. In de middag brengt u een bezoek aan de Kichu Lhakhang, een tempel uit de 7e eeuw. Vraag uw gids om een bezoek te brengen aan een plek waar de lokale bevolking bezig is met hun favoriete sport boogschieten. Of probeer het zelf eens. Overnachting in Tashi Namgay of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4 t/m 7

Deze dagen maakt u een 5-daagse trekking over het Druk Path (donderpad), een eeuwenoude wandelroute tussen Paro en Thimphu. Het is de populairste trektocht in Bhutan. Onderweg kunt u genieten van prachtig uitzicht over de valleien van Paro en Thimphu, verschillende bergmeren en het Himalaya gebergte. Tijdens het wandelen komt u verschillende kloosters, meditatiegrotten en nederzettingen van yakherders tegen. U wordt begeleid door een ervaren team en uw bagage wordt vervoerd door paarden (zelf draagt u alleen een dagrugzak). U overnacht in tenten.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Let op: Deze trekking is alleen mogelijk van februari - juni & van september - december.
Wilt u een kortere trekking maken in hetzelfde gebied? Dan is de 2-daagse Tsaluna trek een aanrader.

Dag 8

Vandaag eindigt de Druk Path Trek en reist u door naar Thimphu, de charmante hoofdstad met bouwwerken in traditionele stijl. Wellicht is deze hoofdstad de kleinste van de hele wereld. Ga 's avonds nog even de stad in. Hier heerst een gezellige drukte en veel winkels zijn nog open. U overnacht in Tashi Yoedling of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

Vandaag maakt u een stadstour door Thimphu en leert de bijzondere manier van leven van Bhutan beter kennen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onder andere Changangkha Lhakhang, het imposante Trashichho Dzong en het Memorial Chorten. Buddha Dordenma, een van de grootste Boeddhabeelden van Azië is ook erg indrukwekkend om te zien. Wilt u graag het nationale dier van Bhutan zien? Bezoek dan het Takin Preserve, waar u het Nationale dier de Takin kunt zien. Rijdt ook naar het Thimphu view point waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. U kunt een grote diversiteit aan textiel terugvinden in het National Textile museum of breng een bezoek aan het Folk Heritage Museum. Overnachting in Tashi Yoedling of vergelijkbaar. Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

U reist vandaag naar Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan, mede door de lage ligging kan men hier makkelijk rijst, sinaasappelen en bananen oogsten. In de middag brengt u een bezoek aan het Punakha Dzong, waar de Mo Chu- en Po Chu rivier samensmelt. De tempel is gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal, de stichter van Bhutan en tot op heden wordt hier zijn lichaam bewaard. Het is altijd het koninklijke winterpaleis geweest, totdat Koning Jigme Dorje Wangchuk 3 in 1955 besloot zich in Thimphu te vestigen. Nu wonen er monniken. U overnacht in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Bhutan

Wilt u meer informatie over rondreizen door Bhutan? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 11

In de ochtend maakt u een mooie wandeling maken door het platteland van Punakha. U loopt bergopwaarts naar de Khamsum Yueley Namgyal Chorten. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. De middag kunt u naar eigen wens invullen. Bezoek bijvoorbeeld de Pho Chhu hangbrug en het nonnenklooster Wolakha. Overnachting in Hotel Lobesa of vergelijkbaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

U reist terug naar Paro. Onder andere via de Dochu-la Pass. Bij heldere dagen heeft u een 360-graden uitzicht over de Himalaya en ook deels de besneeuwde toppen. Hier bezoekt u onder andere de Druk Wangchal klooster, met de bijbehorende 108 stupa's. Tevens is het mogelijk om de meditatie grotten te bezoeken. U overnacht in Tashi Namgay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Paro voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Overnachting in Exotic House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Kathmandu – Paro met Drukair
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per privé-auto met chauffeur (AC car)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Engelssprekende begeleidende gids in Bhutan
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Verblijf in Bhutan op basis van volpension (lunch & diner in lokale restaurants)
 • Entreegelden in Bhutan voor de bezienswaardigheden die u volgens het programma bezoekt
 • Druk Path Trek
 • Visum & permits voor Bhutan
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden Nepal
 • Visum Nepal (multiple entry)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard, fooien e.d.
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. verzekeringen en/of inentingen

Altijd al op reis gewild naar het land van de Donderdraak?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.