Reizen organiseren die behalve mooi ook verantwoord zijn voor de cultuur, natuur, het milieu en de lokale bevolking. Daar doen we ons best voor!

Dit doen wij al sinds we in 1997 begonnen met het organiseren van reizen naar India. Onder andere door te kiezen voor kleinschalige accommodaties, uitgebreid te informeren over lokale restaurants en winkeltjes en door het financieel steunen van lokale projecten. Maar wij proberen meer te doen, zowel op onze werkplek in Delft als tijdens de rondreizen die wij organiseren door onze Aziatische bestemmingen.

Wij zijn partner van Mikrokrediet Voor Moeders

Microkrediet voor Moeders is een stichting die vrouwen in Azië kleine leningen geeft waarmee ze investeringen kunnen doen die hun inkomen blijvend vergroten. Wij lenen het geld voor de hengel in plaats van dat we de vis weggeven. Op die manier geven we hen de kans om de kwaliteit van hun leven en dat van hun kinderen te verbeteren.

Vanaf 1 juli 2013 doneert Namaste Reizen een deel van haar winst aan Mikrokrediet voor Moeders die op haar beurt van dit geld leningen zal verstrekken aan vrouwen in Azië. Op deze manier hoopt Namasté Reizen jaarlijks ongeveer 50 vrouwen te kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijfje.

In 2012 was Namaste Reizen voor de eerste keer sponsor van de Female Leadership Journey. Zestien Nederlandse vrouwen uit de top van het bedrijfsleven vertrokken naar India voor een wel heel bijzondere reis. In een land vol spiritualiteit en diversiteit kregen zij de kans om hun persoonlijke leiderschapsstijl verder te ontwikkelen. Naar aanleiding van deze reis hebben Namaste Reizen en Mikrokrediet voor Moeders besloten een langdurige samenwerking aan te gaan en meer van deze reizen te organiseren. Reizen naar Nepal, Sri Lanka en Indonesië volgden. www.microkredietvoormoeders.nl

Dit jaar gaat onze gift aan microkrediet voor moeders naar het project in Nepal. De vrouwen die we daar steunen beginnen vaak kleine geiten fokkerijtjes waardoor ze zelfredzaam worden en een beter bestaan hebben. De vrouwen die deelnemen aan het Mikrokrediet project in samenwerking met Dulikhel Hospital krijgen bovendien ook gezondheidslessen en voedingsadviezen van de fieldwerkers ter plaatse. De tieners krijgen les in agricultuur om duurzame landbouw te ontwikkelen. Tijdens het projectbezoek, in begin 2017, was het team van Mikrokrediet voor Moeders enorm onder de indruk van de manier waarop hun partner werkt en de resultaten die we hebben gezien.

Wij werken kleinschalig

 • Wij organsiseren geen groepsreizen en maken gebruik van kleinschalige accommodaties. Hierdoor worden cultuur en natuur zo min mogelijk belast.
 • Wij werken met lokale partners, chauffeurs en gidsen.
 • Wij stimuleren het bezoek aan lokale restaurants en winkels door bij het informatiepakket een uitgebreide lijst adressen mee te geven. Wij bieden geen all-inclusive reizen aan, behalve op de Malediven.
 • Wij bieden steeds meer activiteiten aan met 'locals' voor 'locals', zoals een kookworkshop met een lokale familie, een stadswandeling met een lokale student of diner bij een lokale familie. Op deze manier proberen wij de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren.

En verder:

 • Zijn wij donateur van de Nona Foundation www.nonafoundation.com
 • Wij gebruiken natuurlijk gerecycled papier
 • Wij drinken Fair Trade koffie en thee, en dat zijn heel wat liters per dag :)
 • Wij gebruiken groene stroom
 • Wij reizen zoveel mogelijk met de trein naar ons bezoekadres in Antwerpen
 • Wij laten geen dure brochures drukken, u vindt al onze voorbeeldreizen op internet
 • Wilt u graag een cadeautje meenemen voor de lokale bevolking? Kijk dan eens op www.packforapurpose.org. Deze organisatie ondersteunt wereldwijd diverse lokale projecten als schooltjes, weeshuizen, ziekenhuizen etc.