Met onze online reisgids over de Filipijnen willen wij u informeren en inspireren. Behalve praktische informatie over vaccinaties, het klimaat en reisdocumenten delen we op deze pagina tips van onze reisspecialisten, leuke adresjes, filmpjes en foto's.

Meer dan 7000 eilanden, proeven van streetfood in Manila, ritten per jeep door de bergen van Noord Luzon, snorkelen en duiken, verse vis eten met je voeten in het zand en een altijd vrolijke bevolking. De Filipijnen is in alle opzichten een zonnige bestemming!

Zon, zee en strand spelen een grote rol in de Filipijnen, en dat is logisch wanneer je kunt kiezen uit meer dan 7000 eilanden. Maar als u bereidt bent verder te kijken ontdekt u een zeldzame flora en fauna en een aantal fantastische natuurgebieden. Ook de hoofdstad Manila is interessant, waar u kennis kunt maken met het koloniale verleden van het land, uren over de avondmarkt kunt slenteren waar u ook grote keuze hebt aan streetfood.

Qua natuur zijn de Banaue rijstterrassen een hoogtepunt. Deze zijn meer dan 2.000 jaar oud en zijn een UNESCO World Heritage site, door de lokale bevolking worden ze liefkozend 'achtste wereldwonder' genoemd. En mis ook het opvallende landschap van Bohol niet met haar Chocolate Hills centraal op het eiland. Andere onvergetelijke ervaringen zijn de charmante bergdorpjes op het eiland Luzon, een kajak 'safari' tussen tropische eilanden, walvissen spotten in de Visayas of de jungle van Palawan met haar verborgen watervallen. Natuurlijk zou deze introductie niet compleet zijn zonder de geweldige duik- en snorkelmogelijkheden te noemen. Deze zijn wereldwijd bekend.

Een aantal hoogtepunten van de Filipijnen

 1. De grotten van Sagada
 2. De rijstterrassen bij Banaue; beschermd door Unesco
 3. De hoofdstad Manila
 4. Het dichte oerwoud en witte stranden van Palawan
 5. Snorkelen en duiken op Cebu
 6. Snorkelen en duiken met walvishaaien bij Oslob
 7. De Chocolate Hills op Bohol
 • hoofdstad Manilla
 • taal Filipijns
 • valuta Peso
 • inwoners 103 miljoen

Beste reistijd voor de Filipijnen

De beste tijd om te reizen op de Filipijnen is van december tot april. Er zijn dan geen tyfoons, het is droog en niet te heet. Het is er over het algemeen vochtig en warm. Rond Kerst en Pasen viert het toerisme hoogtij op de Filipijnen en oud & nieuw wordt uitbundig gevierd met prachtig vuurwerk. Houdt u niet van drukte, dan raden wij aan deze weken te vermijden. Als u van festivals houdt is het aan te raden de Filipijnen half januari te bezoeken. Dan wordt op Cebu het Sinulog festival gevierd. Dit feest duurt 9 dagen en is een kleurrijke gebeurtenis.


Tijdsverschil met de Filipijnen

Tijdens onze zomertijd is het op de Filipijnen 6 uur later, en tijdens onze wintertijd is het 7 uur later op de Filipijnen.

Religie in de Filipijnen

Van de ruim 90 miljoen inwoners die de Filipijnen telt is zo'n 83% rooms-katholiek. Daarnaast is 9% van de bevolking protestants en 5% moslim. Het katholieke geloof is terug te vinden in de diverse kerken in Manila, maar ook op het eiland Luzon. De Filippijnen kennen het hele jaar door veel feestdagen, zoals Goede Vrijdag in april of mei en onafhankelijkheidsdag op 12 juni. Maar het belangrijkste en populairste feest blijft Kerstmis.

Een belangrijk festival is de Black Nazare Procession op 9 januari. Tijdens deze processie wordt een levensgroot, zwart houten beeld van Jezus door de straten van Quiapo in Manila gedragen. Volgens de rooms-katholieken is het beeld zwart omdat het ooit in brand vloog toen het van een boot afkwam. Voor de Filipino's is dit beeld heilig omdat het oorlogen en aardbevingen heeft overleefd. Op 12 juni wordt de onafhankelijkheid van Spanje gevierd. Tijdens dit festival kunt u genieten van diverse optredens.

Inheemse stammen

Inheemse stammen

De eilanden van de Filipijnen worden bewoond door een aantal verschillende etnische groepen. Ongeveer 15% van de bevolking bestaat uit wat algemeen gedefinieerd is als inheemse bevolking. Namasté Reizen organiseert tours die zich specifiek richten op de inheemse cultuur en de mensen van de Filipijnen. Deze tours bevatten onder andere bezoeken aan de minderheden in het noorden van Luzon: de Bontoc en de Kalinga, en de Ati (Negrito) gemeenschappen op Negros. Lees verder op ons weblog.

Documenten voor de Filipijnen

Voor uw reis naar de Filipijnen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die op de dag van vertrek uit de Filipijnen nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Tevens dient u te beschikken over een vliegticket voor een door- of terugreis.

Wanneer u niet langer dan 30 dagen in de Filipijnen wilt verblijven heeft u geen visum nodig. Bent u van plan langer dan 30 dagen te blijven, dan kunt u het visum uiterlijk twee weken van tevoren aan te vragen bij de Ambassade van de Filipijnen in Den Haag. Bent u woonachtig in Belgie, dan kunt u terecht bij de Ambassade van de Filipijnen in Brussel.

Wij adviseren u uiteraard graag over het aanvragen van het visum, maar willen u erop wijzen dat u altijd zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten.


Vaccinaties voor de Filipijnen

Voor een reis door de Filipijnen worden diverse vaccinaties aanbevolen. Neem voor advies op maat contact op met uw huisarts of de GGD Reisvaccinaties. U vindt meer informatie op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering of op de website van Thuisvaccinatie. Bent u woonachtig in België dan kunt u terecht bij uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Manilla
Streetfood in Manila
In het noorden van Luzon
Blue Lagoon Kayangan Lake
Groene schildpad
Batad
Bananen
El Nido
Moalboal
Hangmat aan zee
Camiguin Island
Mooi doorkijkje
Kinderen in lokale klederdracht

"Iets meer dan 24 uur zijn we terug op Belgische bodem na een boeiende belevenis in de Filipijnen. We kunnen nu al vertellen dat het een zeer geslaagde rondrit was en alle deelnemers tevreden waren over jullie service en de stiptheid en betrouwbaarheid van jullie lokale medewerkers. Proficiat!" Tandarts De Grijse

Voorpret voor uw reis naar de Filipijnen

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de voorpret. Lezen over de bestemming of een alvast voorproeven in een restaurant horen daarbij. Een aantal tips:

 1. Reisgids Lonely Planet Philippines - ISBN 9781741796940
 2. Website Explore The Philippines van The Rough Guide
 3. Website van het Tourism Board It's more fun in The Philippines!
 4. Restaurant Baryo Pilipinas in Den Haag
 5. Zelf koken? De website Manila Spoon bevat een heleboel lekkere recepten
 6. Lees hier reiservaringen en tips van andere reizigers

Van ons ontvangt u een uitgebreid informatiepakket incl. leuke adressen van lokale winkels en restaurants.

Restauranttips

Restauranttips Manila

 • 71 Gramercy; hier eten de sterren! Exclusief dus. 71st Floor, Century City, Kalayaan Avenue, Makati, 1210 Metro Manila
 • Spices is het restaurant van het Peninsula Hotel. Corner of Ayala and Makati Avenues, 1226 Makati City, Metro Manila
 • Lucy in the Sky Café serveert vegetarische gerechten. 222 Wilson st., Greenhills, San Juan city
 • Mensakaba Geishu serveert Ramen, een betaalbare Japanse maaltijd. Aguirre Ave., BF Homes, Parañaque, Metro Manila

Wilt u ook een 'ticket to the tropics'?

Een duikvakantie, van eiland naar eiland 'hoppen' of cultuur, natuur en strand combineren? Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.