In de zomer naar Sri Lanka? Deze reis begint in het zuiden en eindigt in het noordoosten van het land waar de weersomstandigheden voor een strandvakantie goed zijn! In een strandstoel kunt u dan alle belevenissen van de afgelopen weken nog eens de revue laten passeren.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

  • Culinaire tour door Galle
  • Fietstocht langs rijstvelden
  • Hiken door de bergen
  • Beklim de Pidurangala Rock
  • Ontmoet een monnik bij Mihintale

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens transfer in ongeveer drie uur naar Dalawella. De omgeving van Dalawella staat bekend om de prachtige baaien met mooie stranden en azuurblauw water. Het is een geliefde regio onder de watersporters vanwege de mogelijkheden om te duiken, snorkelen en windsurfen. Accommodatie: Wijaya Beach.

Leuk om te weten! Wijaya Beach ligt direct aan zee in een rustige baai waar u het gehele jaar kunt zwemmen. In het restaurant kunt u genieten van zowel de Aziatische als de Westerse keuken. Het levendige Unawatuna ligt op een steenworp afstand.

Dag 2

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag brengt u een bezoek aan Galle. Galle werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. Binnen de stadsmuren vindt u smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's, binnenhofjes, kerken, de vuurtoren, pakhuizen en het gerechtshof. Tijdens een wandeling met gids leert u meer over de geschiedenis van Galle en proeft u van lokale lekkernijen. Vraag de gids ook even binnen te lopen bij het National Maritime Museum. Overnachting in Wijaya Beach.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend maakt u een leuke fietstocht van ongeveer 26 km door het binnenland van Galle. U fietst over wegen en paden en komt langs rijstvelden met waterbuffels, kleine dorpjes en theevelden. Ook passeert u Koggala Lake en plantages met kaneel. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in Wijaya Beach.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 4

Vandaag gaat de reis verder naar Tissamaharama, een plaatsje aan de rand van het Yala National Park. De route loopt het eerste deel parallel aan de kust. Het is hier en daar erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Onderweg zijn er nog een aantal stops te maken. Bijvoorbeeld bij het uitzichtpunt in Unawatuna, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka en de kleurrijke haven van Tangalle. Accommodatie: Big Game Camp.
Ontbijt & diner inbegrepen

Leuk om te weten: U verblijft in comfortabele tenten met bedden, stoeltjes en kleine badkamer met toilet, douche en wastafel. In de avond is het met alle kaarsen heel sfeervol! Deze accommodatie heeft alleen geen zwembad. Het is ook mogelijk om één nacht in Big Game Camp te overnachten en één nacht in Kithala dat wel over een zwembad beschikt.

Dag 5

In de ochtend maakt u een avontuurlijke jeepsafari door het Yala National Park. Dit park is een savanneachtige vlakte, die aan de noordoostkant van het park weer langzaam overgaat in een wat weelderiger jungle. Ook ligt het aan een ruige kust wat verschillende vegetatie met zich meebrengt. Er komt een grote verscheidenheid aan dieren voor. U komt er hopelijk olifanten, wilde zwijnen, buffels en apen tegen. En als u gelukt heeft ook een luipaard of lippenbeer! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Big Game Camp.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag vertrekt u naar Nuwara Eliya, wat gelegen is op 1889 meter. Nuwara Eliya was vroeger het favoriete vakantieoord van de op Sri Lanka woonachtige Engelsen. Zij wilden de hitte en drukte van de laagvlaktes ontlopen. Nuwara Eliya is dan ook een stukje Engeland in de tropen: victoriaanse villa's, een golfbaan, rozentuinen, lage temperaturen en veel mist. Onderweg of na aankomst brengt u een bezoek aan een theeplantage en theefabriek. Natuurlijk kunt u de thee ook proeven! Accommodatie: Mirage Kings Cottage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vroeg op voor de tocht per jeep naar Horton Plains, het hoogste plateau van Sri Lanka met een prachtig stil landschap, wat bestaat uit grasland, bos en hoge bergpieken. U maakt vervolgens een rondwandeling van 10 kilometer. U komt dan onder andere langs de Baker Falls en World's End, waar de vlakte opeens ophoudt en u een 700 meter diepe afgrond inkijkt. Een van de mooiste panorama's van Sri Lanka! Met helder weer heeft u een schitterend uitzicht over de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in Mirage Kings Cottage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U reist (eventueel deels per trein) door naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka, gelegen in het aangename koele bergland. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan de Royal Botanical Gardens, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Iedere avond voert men hier de religieuze puja (ceremonie) uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. Uiteraard kunt u ook bloemetjes of rijst meenemen voor een offer. Accommodatie: Villa 49.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag maakt u een stadstour per tuk tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie batik stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En laat u rondrijden rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Vanaf Arthur's Seat heeft u een mooi uitzicht heeft over de stad. Eventueel kunt u daarna nog een bezoekje brengen aan het Ceylon Tea Museum. Overnachting in Villa 49.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

De rondreis gaat verder naar Digana, ten oosten van Kandy. Een mooie plek voor de natuurliefhebber! Het is een gebied met jungle, watervallen en meren. Voor morgen staat er een avontuurlijke trekking op het programma. Na aankomst is het eerst tijd voor een kennismaking met de lokale keuken. U leert een lekkere Srilankaanse curry te bereiden tijdens een kookworkshop. Accommodatie: Polwaththa Eco Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten! Deze eco lodge is een avontuurlijke accommodatie midden in het groen!

Sri Lanka - studiereis

Studiereisverslag Sri Lanka & de Malediven

Ik merk eigenlijk altijd dat m'n hart een klein sprongetje maakt bij de eerste aanblik van Sri Lanka vanuit het vliegtuig. De stranden, de wuivende palmen... Yes ik mag weer denk ik dan! Mohan, chauffeur en tevens gids, begroet ons vol enthousiasme na aankomst op de luchthaven van Colombo. Heerlijk om opnieuw in dit prachtige land te mogen zijn!

Lees verder op ons weblog.

Dag 11

Vandaag verkent u de mooie omgeving van Digana. Samen met een lokale gids maakt u een trekking door het platteland langs plantages, rijstvelden en kleine dorpjes. U rijdt een stukje met de lokale bus mee en u heeft de mogelijkheid om een duik te nemen in het koele water van een rivier. Onderweg geniet u van een heerlijke picknicklunch. Overnachting in Polwaththa Eco Lodge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 12

De rondreis gaat verder naar Sigiriya. Onderweg kunt u de rotstempels van Dambulla bezoeken. De vijf afzonderlijke grotten van Dambulla herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen en de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. Accommodatie: Kumbukgaha Villa.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten: Kumbukgaha Villa is een zeer sfeervolle ecolodge. De traditionele villa's zijn kleurrijk en met veel oog voor detail ingericht. De accommodatie beschikt over een klein zwembad en een goed restaurant. A private hideaway!

Dag 13

In de ochtend beklimt u de Pidurangala Rock in Sigiriya. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Tevens kunt u vanaf hier het beroemde rotsfort de Lions Rock zien liggen. Pidurangala is veel minder bekend en daardoor ook veel minder toeristisch dan Lions Rock. Maar minstens zo de moeite! In de middag verkent u het Minneriya National Park per jeep. Hier zijn veel meertjes waar olifanten hun dorst komen lessen. Ook zijn er hertjes, zwijnen en bijzondere vogelsoorten te zien. Overnachting in Kumbukgaha Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag vertrekt u richting Trincomalee. De stad ligt aan de oostkust aan een baai. De haven van de stad was vroeger een belangrijk punt voor de Nederlandse koloniale handel vanaf Ceylon, de vroegere benaming van Sri Lanka. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: Anantamaa Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 & 16

Twee dagen ter vrije besteding in Trincomalee. Heerlijk ontspannen aan het mooie uitgerekte strand. Het is ook leuk om een dagje naar het centrum van Trinco te gaan, bezoek bijvoorbeeld de warmwaterbronnen, de markt en de Hindoetempel op de klif. Vanuit het hotel worden ook diverse excursies aangeboden zoals een boottocht met een bezoek en picknick op Pigeon Island, dat vlak voor de kust ligt. En er worden duik en snorkel trips georganiseerd door de gecertificeerde Padi duikschool. Overnachtingen in Anantamaa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u naar Anuradhapura, een spirituele plek waar de oorsprong van het Boeddhisme in Sri Lanka ligt. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. Na aankomst brengt u een bezoek aan de oude stad van Anuradhapura. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen, tempels en stupa's te bewonderen. Temidden van de historische site staat de Sri Maha Bodhi, de Bo Tree die 2000 jaar werd "gestekt" uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is het 2000 jaar oude bronzen paleis met zijn honderden pilaren. Accommodatie: Aryana Boutique.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

In de ochtend wordt een bezoek gebracht aan Mihintale, een bijzonder Boeddhistisch complex. Via een ladder kunt u naar het hoogste punt klimmen en genieten van een schitterend uitzicht. Op blote voeten, want Boeddhistische plaatsen mogen niet door schoenen worden betreden. U heeft hier een bijzondere ontmoeting met een monnik, u heeft gelegenheid om vragen aan hem te stellen en hij zal een korte meditatiesessie met u doen. Een unieke ervaring! Daarma rijdt u naar het kleine vissersdorpje Waikkal. Het is een rit door een mooie omgeving met palmen en plantages. De natuur verandert langzaam en u ziet steeds meer mangrovebossen en rivieren. Accommodatie: Ging Oya Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten: De Ging Oya Lodge ligt prachtig aan de rivier met mangrove. U kunt per kajak de mangrove oversteken naar het strand. Overnachting in Villa Araliya.

Dag 19

Deze dag is ter vrije besteding in Waikkal. Stap op de fiets voor een rit door de koksnootplantages in het binnenland, ontspan aan het zwembad of vaar per kano de mangrove in. Ook leuk is een bezoek aan de stad Negombo, gelegen aan de kust met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw was de stad in Nederlandse handen. Wekelijks voeren schepen volgeladen met kruiden en specerijen de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig is Negombo een bruisende en populaire badplaats, met winkels, restaurants en gezellige bars. Overnachting in de Ging Oya Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor de terugvlucht.

Reissom: vanaf € 2.440,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

  • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privé-chauffeur / gids, incl. 75 km op vrije dagen
  • Overnachtingen in accommodaties zoals genoemd in een standaard kamer
  • Maaltijden volgens programma
  • Wandeling in Galle
  • Fietstocht vanaf Wijaya Beach
  • Jeepsafari in Yala N.P. (incl. entree)
  • Excursie naar Horton Plains
  • Wandeling & picknick in Digana
  • Stadstour per tuk tuk door Kandy
  • Jeepsafari door het Minneriya N.P. (incl. entree)
  • Entreegelden voor: Tempel van de Tand, Pidurangala, Anuradhapura & Mihintale
  • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
  • Uitgebreide reisinformatie
  • SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Eventuele vroege check-ins & late check-outs
  • Overige entreegelden & eventuele treinkaartjes
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
  • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Altijd al eens Sri Lanka willen bezoeken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.