Rondreizen > Maleisië > Avontuurlijk West-Maleisië
Rondreizen op maat naar Maleisië

Rondreizen op maat naar Maleisië - Avontuurlijk West-Maleisië

16-daagse rondreis · vanaf € 3.480,00 p.p.

Kuala Lumpur – Melaka – Endau Rompin N.P. – Kuantan – Tasik Kenyir – Perhentian Island

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met één van de meest ontwikkelde gebieden van Zuidoost-Azië. Mede doordat het land een Britse kolonie is geweest, beschikt het naast de Oosterse sferen ook over de Westerse gemakken. Kuala Lumpur is dan ook een uitstekende plaats om uw reis te beginnen. Naast de fraaie Britse koloniale woningen pronken de wolkenkrabbers van deze tijd. Accommodatie: Hotel Swiss Inn (Deluxe Room).

Indien u vroeg in de ochtend aankomt kan het zijn dat u nog niet kunt inchecken, wij kunnen voor u tegen een toeslag een extra nacht boeken.

Vervoer per auto met privéchauffeur
U reist u per auto met Engelssprekende privéchauffeur, deze chauffeur is tevens gids. Tijdens de excursie in het Endau Rompin N.P. zal een gids van het park aanwezig zijn. Enkele excursies worden uitgevoerd in groepsverband.

Dag 3

Vandaag staat er een avontuurlijke raftingtocht op het programma! In de ochtend vertrekt u naar Gopeng, op twee uur rijden van Kuala Lumpur. Hier begint de white water raftingtocht van 7 kilometer. Een avontuurlijke tocht van ongeveer 1,5 uur met 9 versnellingen. Om ongeveer 13.00 bent u bij het eindpunt en geniet u van een lunch. Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan de indrukwekkende Tempurong grotten waarvan de historie teruggaat tot 400 miljoen jaar geleden. U maakt een wandeling door de grot met zijn prachtige stalagmieten, stalactieten, calciet kristallen en majestueuze zuilen van marmer. Hierna wordt u terug gebracht naar Kuala Lumpur en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Swiss Inn (Deluxe Room).
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt reist u verder richting het zuiden en komt u aan in Melaka, een echte historische stad waar ook de Nederlandse historie te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. Accommodatie: Hotel Puri.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag staat een avontuurlijke off-road mountainbike tour op het programma! Na het ontbijt wordt u per auto naar het startpunt gebracht. Ervaren mountainbikers begeleiden u door het schilderachtige platteland van Melaka. U fietst langs weelderige rijstvelden, bent getuige van het tappen van rubber van bomen en u neemt een kijkje in een van de lokale kampongs (dorp). De tocht neemt ongeveer drie uur in beslag en is zorgvuldig uitgestippeld! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Puri.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U vertrekt vanochtend vroeg richting het Endau-Rompin National Park, via Kahang. Vanaf Kahang rijdt u verder naar het nationale park. Onderweg bent u getuige van de uitgestrekte palmolieplantages. Na aankomst bezoekt u enkele natuurlijke tuinen waaronder een prachtige orchideeën tuin, maar ook de interessante ethnobotanische tuin en het aboretum. Tevens neemt u een kijkje bij de zogeheten animal traps in Kampong Peta en bent u getuige van een blaaspijpdemonstratie. U overnacht in het park in een zeer eenvoudig chalet. In de omgeving kunt u heerlijk ontspannen en er is gelegenheid om te zwemmen of te vissen.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt start u met een trekking door een van de oudste jungles ter wereld. U begint met een boottocht naar Kuala Jasin, waar de Endau en Marong Rivier samenkomen. Hierna loopt u in de richting van Kuala Marong. Onderweg passeert u meerdere rivieren en watervallen, waaronder de Upeh Guling en Pulau Jasin waterval. Na een picknicklunch loopt u naar de Blue Lagoon, een bijzonder blauwgekleurd meer. Hier is alle tijd om een frisse duik te nemen! Vervolgens gaat u weer terug naar Kuala Jasin en stapt u op de boot terug naar uw hotel. Voor het diner bent u weer terug bij uw chalet waar u overnacht.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

U verlaat de jungle van het Endau-Rompin National Park en reist verder naar Kuantan, gelegen aan de oostkust. U vindt hier mooie ongerepte stranden. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: Swiss Garden Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag reist u noordwaarts verder richting Tasik Kenyir. Tasik Kenyir is het grootste meer van geheel Zuid-Oost Azië en is een plaatje om te zien of doorheen te ‘cruisen’. In het gigantische meer liggen 340 eilanden, die de thuis zijn voor vele plant- en diersoorten. Na aankomst bij het meer wordt u direct beloond met een prachtig uitzicht vanaf de 155m hoge dam. Accommodatie: Lake Kenyir Resort & Spa (Standard Room). Dit leuke resort bevindt zich aan de voet van het Kenyir meer. U kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht en een fijne spa! Het resort is een uitstekende plaats om de Hornbill te spotten! 
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag bezoekt u per boot één van de watervallen van het meer, de Lasir Waterval. De lunch wordt geserveerd op een idyllische plek naast de waterval. Na de lunch is hier nog wat tijd om te ontspannen. Trek ook even de omgeving in, op zoek naar bijzondere flora & vogels! Overnachting in Lake Kenyir Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Transfer naar de Kuala Besut jetty. U gaat vandaag aan boord van de jetty richting de (bijna magische) Perhentian Islands. U moet bij de Kuala Besut Jetty een kleine conservation fee van ongeveer RM 5 per persoon betalen (niet inbegrepen). De Perhentian Islands zijn een waar paradijs op aarde! Er zijn twee eilanden, Perhentian Kecil (klein) en Perhentian Besar (groot). Als twee parels in de turkoois-blauwe zee bieden deze eilanden waar elke reiziger van droomt: perfecte witte zandstranden begroeid met kokospalmen en een prachtige zee met een puur, kleurrijk en divers onderwaterleven. Het verblijf op dit eiland is zonder meer een hoogtepunt van uw reis. Tip: Pak vroeg in de morgen een snorkelset en speur het rif voor uw resort af naar het grotere onderwaterleven dat vooral ’s nachts meer richting de kust komt. Een ontmoeting met een schildpad is hier dan het grootst. Accommodatie: Coral View Island Resort (Deluxe Seaview Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 t/m 14

Drie dagen ter vrije besteding op de Perhentian Islands. Geniet van zon, zee en strand! Tip: In de kleine baai van het Paradise Island Resort kunt u erg goed snorkelen. Boven de koralen heeft u grote kans om een rifhaaien en grote trekkersvissen te spotten, terwijl de schildpadden zich geregeld laten zien bij de zeegrassen in het oostelijk deel van de baai. Overnachting in Coral View Island Resort (Deluxe Seaview Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Alweer de laatste dag van de reis. Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven van Kota Bharu gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Dit is een transfer in een internationale groep!
Ontbijt inbegrepen

Let op: De check-out is om 10.00

Dag 16

Aankomst in Amsterdam.

 

 

Reissom: € 3.480,00 per persoon

(Deze reissom is geldig van 1 april t/m 31 oktober 2015 en is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van beschikbaarheid. Vanwege het klimaat kan deze reis alleen tussen 1 februari en 31 oktober gemaakt worden waarbij wij adviseren pas vanaf maart op Perhentian te verblijven. Tot en met 31 maart geldt een korting van € 240,00 p.p. Hoogseizoentoeslagen vlucht: Van 3 t/m 6 april, van 21 t/m 27 april en van 10 augustus t/m 25 oktober geldt een toeslag van € 30,00 p.p. Van 26 juni t/m 9 augustus geldt een toeslag van € 90,00 p.p. Op vrijdag en zaterdag geldt een extra toeslag van € 30,00 p.p. Hoogseizoentoeslagen landarrangement: Afhankelijk van uw vertrekdatum kunnen toeslagen van toepassing zijn.)

Indien bij boeking een accommodatie niet beschikbaar blijkt te zijn zoeken we, uiteraard in overleg met u, naar een passend alternatief.

 

Inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur met Malaysia Airlines
 • Vlucht Kota Bharu – Kuala Lumpur met Malaysia Airlines
 • Luchthavenbelastingen (€ 387,00 per persoon)
 • Alle transfers per auto met afwisselende privé-chauffeur/gids
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Raftingtocht en bezoek aan Tempurong Caves in Kuala Lumpur (in groepsverband)
 • Mountainbike tour in Melaka (in groepsverband)
 • Excursies in Endau Rompin N.P.
 • Boottocht in Tasik Kenyir (in groepsverband)
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket inclusief het boekje ‘Te Gast In’

 

Niet inbegrepen:
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Deposit in Endau Rompin (RM 220, restitueerbaar)
 • Perhentian Island Marine Conservation Fee (RM 5 p.p.)
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

 

Terug naar reizen Maleisië

Reis details