Rondreizen > Maleisië > Selfdrive West-Maleisië
Rondreizen op maat naar Maleisië

Rondreizen op maat naar Maleisië - Selfdrive West-Maleisië

15-daagse rondreis · vanaf € 2.120,00 p.p.

Kuala Lumpur – Kuala Tahan – Taman Negara N.P. – Cameron Highlands – Penang – Langkawi

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met één van de meest ontwikkelde gebieden van Zuidoost-Azië. Mede doordat het land een Britse kolonie is geweest, beschikt het naast de Oosterse sferen ook over de Westerse gemakken. Kuala Lumpur is dan ook een uitstekende plaats om uw reis te beginnen. Naast de fraaie Britse koloniale woningen pronken de wolkenkrabbers van deze tijd. Accommodatie: Swiss Garden (Deluxe Room).

Indien u vroeg in de ochtend aankomt kan het zijn dat u nog niet kunt inchecken, wij kunnen voor u tegen een toeslag een extra nacht boeken.

Vervoer per huurauto
U reist het grootste deel van de reis per huurauto. Dit is een Inokom Matrix 1.6 of vergelijkbaar. Overige transfers vinden plaats per auto met Engelssprekende privé-chauffeur.

Dag 3 & 4

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Bezoek op eigen gelegenheid hoogtepunten van de stad. Breng in ieder geval een bezoek aan de imposante Petronas Twin Towers. Dit gigantische bouwwerk is met haar 452 meter jarenlang het hoogste gebouw ter wereld geweest. Of bezoek het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari’s, sjalen en CD’s in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachtingen in Swiss Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Om 09.30 staat uw huurauto klaar. U rijdt vandaag naar het Taman Negara N.P. Onderweg kunt u de Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken (niet inbegrepen). Dit park is een opvangcentrum voor olifanten die ergens in Maleisië schade toebrachten aan dorpen of gewassen. Het centrum vangt ze op om ze later te herplaatsen in een natuurpark. U heeft hier de mogelijkheid de olifanten van dichtbij te bewonderen. Aan het eind van de middag arriveert u in Kuala Tahan, vanwaar u een kleine bootrit (niet inbegrepen, kosten ca. RM 1 per persoon) bent verwijderd van uw hotel in de Taman Negara. Het Taman Negara National Park is het oudste en grootste nationale park in Maleisië en bedekt 4343 km2. Het park behoort tot de oudste regenwouden ter wereld en bestaat ongeveer 130 miljoen jaar.  Accommodatie: Mutiara Taman Negara Resort (Chalet).
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Deze dag is ter vrije besteding in het Taman Negara N.P. U kunt bij het resort diverse activiteiten boeken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Bukit Teresek, een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Een absolute aanrader is de Canopy Walk, een tocht over touwbruggen door de toppen van het regenwoud. De canopy is met 510 meter de langste ter wereld en brengt u soms wel op 40 meter boven de grond. Overnachting in Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U verruilt de vochtige en warme omgeving van het regenwoud voor de koele berglandschappen van de Cameron Highlands. U reist per boot terug naar Kuala Tahan, vanwaar u per auto door rijdt naar de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De Cameron Highlands staan bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! Accommodatie: Strawberry Park Resort (Studio Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands(Let op: op maandag zijn alle theefabrieken gesloten!). In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Overnachting in Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u richting het bruisende Penang, een tropisch eiland in de Straat van Melaka. In 1786 richtten de Britten hier reeds hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. De pogingen van de Britten om op Penang diverse gewassen te verbouwen, mislukte. Maar al gauw werd het eiland een belangrijke handelspost voor het verruilen van thee, specerijen en kleding. Georgetown, de hoofdstad van het eiland, is tegenwoordig een gemoedelijke mix van Oosterse en Westerse culturen die tezamen een unieke cultuur vormen. Accommodatie: Flamingo by the Beach (Deluxe Hillview).
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Deze dag is ter vrije besteding in Penang. U levert uiterlijk 17:00 de huurauto in bij het hotel.Op dit eiland hoeft u zich geen moment te vervelen. Breng in de ochtend een bezoek aan Penang Hill, het hoogste punt (830m) van het eiland voor een mooi panoramazicht over Penang. Een kleine tandradtrein bespaart u de lange klim. In het plaatsje waar het treintje vertrekt, staat ook de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië, de Kek Lok Si. Deze imposante tempel bestaat uit verschillende gebedshallen, pagodes, en klokkentorens met allemaal een eigen bouwstijl. Tevens is in een andere boeddhistische tempel, de Chayamangkalaram, een 32 meter lange Boeddha te bewonderen. De bruisende hoofdstad Georgetown biedt ook voldoende historie en cultuur met diverse tempels, moskeeën en uiteraard de drukke markten in het centrum van de stad. Voor een mooie strandwandeling biedt Battu Ferringhi uitkomst. Batu Ferringhi is de populairste badplaats van Penang en biedt naast witte zandstranden ook diverse activiteiten op zee. Overnachting in Flamingo by the Beach.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Transfer naar de jetty voor de boot naar de tropische Langkawi Archipel. De archipel bestaat uit 99 eilanden, waarvan er slechts enkele zijn bewoond, en behoort tot de mooiste stukjes van tropisch Maleisië. Naast de prachtige en verlaten stranden op het hoofdeiland, kunt u een bezoek brengen aan het eiland Pulau Dayang Bunting, waar het grootste zoetwatermeer van het archipel te vinden is. Een bezoek aan de baden van Telagah Tujuh is ook een absolute aanrader. De baden zijn natuurlijk gevormd door de waterval en bieden tezamen met de prachtige tropische omgeving een ware oase. Accommodatie: Berjaya Langkawi Island Resort & Spa (Rainforest Chalet).
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding op Langkawi. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Berjaya Langkawi Island Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

In de avond wordt u naar de luchthaven van Langkawi gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

De check-out is om 12.00. Wij kunnen tegen een toeslag een dagkamer boeken.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

 

Reissom € 2.120,00 per persoon

(Deze reissom is geldig van 1 april t/m 1 december 2015 en is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van beschikbaarheid. Van 1 januari t/m 31 maart geldt een korting van € 80,00 per persoon. Hoogseizoentoeslagen vlucht: Van 3 t/m 6 april, van 21 t/m 27 april en van 10 augustus t/m 25 oktober geldt een toeslag van € 30,00 per persoon. Van 26 juni t/m 9 augustus geldt een toeslag van € 90,00 per persoon. Op vrijdag en zaterdag geldt een extra toeslag van € 30,00 per persoon. Hoogseizoentoeslagen landarrangement: Van 1 t/m 19 januari geldt voor het Berjaya Beach Resort een toeslag van € 100,00 per persoon. Van 18 t/m 25 februari en van 1 juli t/m 31 augustus geldt voor het Berjaya Beach Resort een toeslag van € 55,00 per persoon. Van 18 t/m 24 februari, van 1 t/m 17 juni en van 17 t/m 25 juli geldt voor het verblijf in Flamingo by the Beach een toeslag van € 20,00 per persoon. Van 1 juli t/m 15 september geldt voor het verblijf in het Mutiara Taman Negara Resort een toeslag van € 25,00 per persoon.)
 

Inbegrepen:

• Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur / Langkawi met Malaysia Airlines
• Luchthavenbelastingen (€ 387,00 per persoon)
• Huurauto van dag 5 t/m dag 10 inclusief GPS*
• Op overige dagen transfers per auto met afwisselende privé-chauffeur/gids
• Boottransfer Penang – Langkawi 
• Alle overnachtingen in middenklasse hotels
• Maaltijden volgens programma
• Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
• Uitgebreid informatiepakket inclusief het boekje ‘Te Gast In’

* Bestuurders dienen tussen de 21 en 75 jaar oud te zijn en minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient bij de ANWB een internationaal rijbewijs aangevraagd te worden. Bij pick-up dient een credit card op naam van de bestuurder getoond te worden voor een deposit.

Niet inbegrepen:
• Vroege check-ins & late check-outs
• Benzinekosten, parkeer- en eventuele tolgelden
• Overige maaltijden
• Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
• Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
• Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
• Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
• Evt. inentingen

 

Terug naar reizen Maleisië

Reis details