Rondreizen > Maleisië > Ontdek West-Maleisië
Rondreizen op maat naar Maleisië

Rondreizen op maat naar Maleisië - Ontdek West-Maleisië

15-daagse rondreis · vanaf € 2.710,00 p.p.

Melaka – Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Belum N.P. – Penang – Langkawi

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Hierna volgt de transfer naar Melaka, een echte historische stad waar ook de Nederlandse historie te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. Bezoek na aankomst de historische hoogtepunten van de stad, waarbij de Nederlandse historie uiteraard niet mag worden overgeslagen. Bezoek bijvoorbeeld het Stadthuys en Christ Church. Accommodatie: Courtyard @ Heeren.

Indien u vroeg in de ochtend aankomt kan het zijn dat u nog niet kunt inchecken, wij kunnen voor u tegen een toeslag een extra nacht boeken.

Let op: op dinsdag zijn veel restaurants, winkels en musea gesloten in Melaka en is er minder te beleven. Wij raden aan om Melaka niet op een dinsdag te bezoeken.

Vervoer per auto met privéchauffeur
U reist per auto met Engelssprekende privéchauffeur, deze chauffeur is tevens gids.

Dag 3

U reist vandaag richting het noorden terug naar Kuala Lumpur. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met één van de meest ontwikkelde gebieden van Zuidoost-Azië. Mede doordat het land een Britse kolonie is geweest, beschikt het naast de Oosterse sferen ook over de Westerse gemakken. Naast de fraaie Britse koloniale woningen pronken de wolkenkrabbers van deze tijd. Tip: ga vanavond eten in Chinatown, hier kunt u genieten van heerlijke rijstgerechten! Accommodatie: Hotel Anggun.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze dag is ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Bezoek op eigen gelegenheid hoogtepunten van de stad. Breng in ieder geval een bezoek aan de imposante Petronas Twin Towers. Dit gigantische bouwwerk is met haar 452 meter jarenlang het hoogste gebouw ter wereld geweest. Of bezoek het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari’s, sjalen en CD’s in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachting in Hotel Anggun.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U verruilt de drukke steden voor de koele berglandschappen van de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De Cameron Highlands staan bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! Accommodatie: Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt trekt u de omgeving in van de Cameron Highlands. U brengt een bezoek aan een theefabriek waar u het hele proces van theeblaadje tot kant en klare pakjes thee in gang kunt zien. Erg interessant! (Let op: de theefabrieken zijn op maandag gesloten.) In de Cactus Valley kunt u prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. De tour wordt afgesloten met thee & scones in het sfeervole The Smoke House. Overnachting in Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen inbegrepen

Dag 7

U reist verder naar Pulau Banding waar u het Belum Rainforest vindt. Een tropisch regenwoud van meer dan 130 miljoen jaar oud! U vindt er een grote diversiteit aan bijzondere flora en fauna. Zelfs de Maleisische tijger en olifant komen hier voor! De kans dat u deze dieren ziet is echter erg klein, ze komen er maar in een klein aantal voor en het gebied is maar liefst 300.000 hectare in beslag. Accommodatie: Belum Rainforest Resort (Deluxe Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag maakt u in een internationaal groepje een jungletocht door de jungle van het Belum Rainforest. Uiteraard onder begeleiding van een gids. Vraag de gids naar de Rafflesia. De rafflesia is de grootste bloem ter wereld die wel tot een meter in diameter kan worden! Het is erg bijzonder om er één tegen te komen, de bloem groeit in 6-9 maanden tot die grootte om vervolgens 4-7 dagen vol in bloei te zijn. U brengt ook een bezoek aan de Che Wong Orang Asli Village, een dorp waar een traditionele stam van de Orang Asli woont, de oorspronkelijke bewoners van het land. De Che Wong-stam is één van de kleinste inheemse stammen in heel Maleisië. Het dorp bestaat uit ongeveer 25 huizen, die zijn gebouwd op palen en onderdak biedt aan gezinnen en hele families. De stam maakt fascinerende houtwerken voor versiering, maar ook voor gebruik in het dagelijkse leven. Lunchen doet u tijdens een picknick bij Sungai Enam Base Camp Waterfalls. Tot slot brengt u een bezoek aan het zoutwatermeer Siri Gajah. Accommodatie: Belum Rainforest Resort (Standard Room).
Ontbijt & picknicklunch inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u richting het bruisende Penang, een tropisch eiland in de Straat van Melaka. In 1786 richtten de Britten hier reeds hun eerste handelspost in het Verre Oosten op. De pogingen van de Britten om op Penang diverse gewassen te verbouwen, mislukte. Maar al gauw werd het eiland een belangrijke handelspost voor het verruilen van thee, specerijen en kleding. Georgetown, de hoofdstad van het eiland, is tegenwoordig een gemoedelijke mix van Oosterse en Westerse culturen die tezamen een unieke cultuur vormen. Accommodatie: Hotel Yeng Keng (Courtyard Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een dag ter vrije besteding in Penang. Op dit eiland hoeft u zich geen moment te vervelen. Breng in de ochtend een bezoek aan Penang Hill, het hoogste punt (830m) van het eiland voor een mooi panoramazicht over Penang. Een kleine tandradtrein bespaart u de lange klim. In het plaatsje waar het treintje vertrekt, staat ook de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië, de Kek Lok Si. Deze imposante tempel bestaat uit verschillende gebedshallen, pagodes, en klokkentorens met allemaal een eigen bouwstijl. Tevens is in een andere boeddhistische tempel, de Chayamangkalaram, een 32 meter lange Boeddha te bewonderen. De bruisende hoofdstad Georgetown biedt ook voldoende historie en cultuur met diverse tempels, moskeeën en uiteraard de drukke markten in het centrum van de stad. Voor een mooie strandwandeling biedt Battu Ferringhi uitkomst. Batu Ferringhi is de populairste badplaats van Penang en biedt naast witte zandstranden ook diverse activiteiten op zee. Overnachting in Yeng Keng Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na een vroeg ontbijt transfer naar de jetty voor de boot naar het tropische Langkawi Archipel. Het archipel bestaat uit 99 eilanden, waarvan er slechts enkele zijn bewoond, en behoort tot de mooiste stukjes van tropisch Maleisië. Naast de prachtige en verlaten stranden op het hoofdeiland, kunt u een bezoek brengen aan het eiland Pulau Dayang Bunting, waar het grootste zoetwatermeer van het archipel te vinden is. Een bezoek aan de baden van Telagah Tujuh is ook een absolute aanrader. De baden zijn natuurlijk gevormd door de waterval en bieden tezamen met de prachtige tropische omgeving een ware oase. Accommodatie: Berjaya Langkawi Island Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding op Langkawi. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Berjaya Langkawi Island Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

In de avond wordt u naar de luchthaven van Langkawi gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

De check-out is om 12.00. Wij kunnen tegen een toeslag een dagkamer boeken.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

 

Reissom € 2.710,00 per persoon

(Deze reissom is geldig van 1 april t/m 1 december 2015 en is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van beschikbaarheid. Van 1 januari t/m 31 maart geldt een korting van € 100,00 p.p. Hoogseizoentoeslagen vlucht: Van 3 t/m 6 april, van 21 t/m 27 april en van 10 augustus t/m 25 oktober geldt een toeslag van € 30,00 p.p. Van 26 juni t/m 9 augustus geldt een toeslag van € 90,00 p.p. Op vrijdag en zaterdag geldt een extra toeslag van € 30,00 p.p. Hoogseizoentoeslagen landarrangement: Van 18 t/m 25 februari en van 1 juli t/m 31 augustus geldt voor het Berjaya Langkawi Resort een toeslag van € 20,00 p.p.p.n. Van 18 t/m 25 februari geldt voor het verblijf in Penang een toeslag van € 20,00 p.p.p.n.Van 15 juli t/m 15 augustus geldt voor het verblijf in Belum Rainforest Resort een toeslag van € 15,00 p.p.pn.n.)

* U kunt deze reis ook per huurauto maken. De korting hiervoor is op aanvraag.

* Bestuurders dienen tussen de 21 en 75 jaar oud te zijn en minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient bij de ANWB een internationaal rijbewijs aangevraagd te worden. Bij pick-up dient een credit card op naam van de bestuurder getoond te worden voor een deposit.

 

Inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur / Langkawi met Malaysia Airlines
 • Luchthavenbelastingen (€ 387,00 per persoon)
 • Alle transfers per auto met afwisselend privé-chauffeur/gids
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Excursie in de Cameron Highlands
 • Excursie in Belum Rainforest
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket inclusief het boekje ‘Te Gast In’
 
Niet inbegrepen:
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Eventuele toeslagen voor een verplicht Kerst- en/of Oudjaarsavonddiner
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

 

Terug naar reizen Maleisië

Reis details