Rondreizen > Maleisië > Hoogtepunten van Maleisië
Rondreizen op maat naar Maleisië

Rondreizen op maat naar Maleisië - Hoogtepunten van Maleisië

18-daagse rondreis · vanaf € 2.845,00 p.p.

Kuala Lumpur – Melaka – Taman Negara N.P. – Cameron Highlands – Kuala Lumpur – Sepilok – Selingan – Kinabatangan Rivier – Kota Kinabalu

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met één van de meest ontwikkelde gebieden van Zuidoost-Azië. Mede doordat het land een Britse kolonie is geweest, beschikt het naast de Oosterse sferen ook over de Westerse gemakken. Kuala Lumpur is dan ook een uitstekende plaats om uw reis te beginnen. Naast de fraaie Britse koloniale woningen pronken de wolkenkrabbers van deze tijd. Accommodatie: Hotel Swiss Garden (Deluxe Room).

Indien u vroeg in de ochtend aankomt kan het zijn dat u nog niet kunt inchecken, wij kunnen voor u tegen een toeslag een extra nacht boeken.

Vervoer
U reist in West-Maleisië een deel van de reis per huurauto. Dit is een Inokom Matrix 1.6 of vergelijkbaar. Overige transfers op West-Maleisië vinden plaats per auto met Engelssprekende privé-chauffeur. Op Borneo worden de transfers en excursies uitgevoerd per (mini)bus met chauffeur in gezelschap van een wisselende internationale groep. De excursies worden begeleid door een Engelssprekende gids. De transfers en excursies kunnen ook privé worden uitgevoerd, hier geldt een toeslag voor.

Dag 3

Een dag ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Deze gigantische metropool heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vanaf de de 42ste verdieping van de imposante Petronas Twin Towers heeft u een verbluffend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari’s, sjalen en CD’s in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Tip: Kuala Lumpur leent zich uitstekend voor een middagje shoppen! De moderne winkelcentra Lot 10 en de Sungai Wang Plaza zijn groot genoeg om uren rond te dwalen. De Starhill Gallery en Suria KLCC (in de Petronas Twin Towers) zijn ideaal voor de liefhebbers van bekende modeontwerpers, maar dan met Aziatische prijzen! Overnachting in Hotel Swiss Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

In de ochtend staat om 09.00 uw huurauto bij het hotel klaar. U rijdt naar het zuiden en komt aan in Melaka, een echte historische stad waar ook de Nederlandse historie te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. Bezoek na aankomst de historische hoogtepunten van de stad, waarbij de Nederlandse historie uiteraard niet mag worden overgeslagen. Bezoek bijvoorbeeld het Stadthuys en Christ Church. Accommodatie: Courtyard @ Heeren (Superior Room).
Ontbijt inbegrepen

Let op: op dinsdag zijn veel restaurants, winkels en musea gesloten in Melaka en is er minder te beleven. Wij raden aan om Melaka niet op een dinsdag te bezoeken.

Dag 5

Een lange rit brengt u richting het oosten van het schiereiland. Onderweg kunt u de Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken (niet inbegrepen). Dit park is een opvangcentrum voor olifanten die ergens in Maleisië schade toebrachten aan dorpen of gewassen. Het centrum vangt ze op om ze later te herplaatsen in een natuurpark. U heeft hier de mogelijkheid de olifanten van dichtbij te bewonderen. Aan het eind van de middag arriveert u in Kuala Tahan, vanwaar u een kleine bootrit (niet inbegrepen, kosten ca. € 1,00 per persoon) bent verwijderd van uw hotel in de Taman Negara. Accommodatie: Mutiara Taman Negara Resort (Chalet).
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een wandeling naar Bukit Teresek brengt u vandaag naar een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Op de terugweg doet u de Canopy Walk, een tocht over touwbruggen door de toppen van het regenwoud. De canopy is met 510 meter de langste ter wereld en brengt u soms wel op 40 meter boven de grond. De middag is ter vrije besteding. Tip: Een night jungle walk door het regenwoud laat zien hoeveel er werkelijk leeft in de nacht. De tocht is vrijwel net zo spannend als bijzonder! Ga ’s avonds wel altijd onder begeleiding de jungle in. Overnachting in Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U verruilt de vochtige en warme omgeving van het regenwoud voor de koele berglandschappen van de Cameron HighlandsLet op: de theefabrieken zijn op maandag gesloten. U reist per boot terug naar Kuala Tahan, vanwaar u met uw auto door rijdt naar de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De Cameron Highlands staan bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! Accommodatie: Strawberry Park Resort (Studio Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands. In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Overnachting in Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag rijdt u weer terug naar Kuala Lumpur. Hier levert u de huurauto voor 15.00 bij het hotel in. De rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: Hotel Renaissance (Superior Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Sandakan. Na aankomst transfer naar Sepilok. De rest van de dag is ter vrije besteding. Accommodatie: Sepilok Nature Resort (Chalet).
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

In de ochtend brengt u een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Twee keer per dag (om 10.00 en om 15.00) worden op twee platformen melk en bananen gebracht om de orang-oetans te voorzien van het nodige voedsel. U heeft de mogelijkheid om de mensapen, soms met kleintjes om de nek, van dichtbij te bewonderen en fotograferen, wat ze trouwens graag laten doen! Tip: Het is mogelijk om in het centrum een klein orang-oetan weesje te adopteren. Twee keer per jaar ontvangt u dan leuke informatie en foto’s van uw kleine aapje! (Zie ook de website www.orangutan-appeal.org.uk). Na het bezoek aan Sepilok transfer naar Sandakan waar u op de boot stapt naar Selingan Turtle Island, de belangrijkste broedplaats voor zeeschildpadden in heel Zuidoost-Azië. Het is een bijzondere ervaring om ’s nachts de grote schildpadden hun eieren te zien leggen op de stranden van het eiland. De schildpadden leggen gemiddeld 100 eieren per keer. De parkwachters zorgen ervoor dat de eieren op een veilige plek gedurende 50-60 dagen kunnen uitbroeden, voordat de schepseltjes hun weg naar de zee zullen vinden. Ongeveer 3% van alle kleine schildpadden weet te overleven, om na 20 jaar terug te keren naar het strand en de cyclus voort te zetten. Accommodatie: Selingan Island Chalet (Chalet).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

U reist per boot terug naar Sandakan waar u wederom op de boot stapt naar Sukau. Een prachtige tocht! De boottocht wordt onderbroken voor een lunch in het Abai Jungle Restaurant, gelegen op een mooie locatie. Na de lunch vaart u verder naar Sukau bij de Kinabatangan Rivier, waar de grootste concentratie flora en fauna van heel Maleisië en mogelijk ook heel Borneo leeft! ’s Middags staat er nog een boottocht over de Menanggul Rivier op het programma. Dit is een kleine zijrivier van de Kinabatangan. U heeft een goede kans om wildlife te spotten langs de oevers van deze rivier. Accommodatie: Kinabatangan Riverside Lodge (Standard Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

In de ochtend wordt u gewekt door de zang van tientallen soorten vogels, een nieuwe dag vol verrassingen staat u te wachten! U bezoekt vandaag het befaamde Oxbow Lake en u maakt een boottocht over de Kinabatangan rivier, terwijl vogels in alle kleuren en maten overvliegen. De dieren die u gister heeft moeten missen, zullen zich vandaag misschien wel laten zien! Soms worden bij deze meren zelfs wilde olifanten gespot. Neusapen laten zich niet snel zien, de kans dat u er een groep zal tegenkomen is dan ook klein, maar niet onmogelijk! De Maleisische bevolking noemt dit dier Orang Belanda ofwel de "Mens die lijkt op Nederlanders", waarmee ze de eerste scheepslui bedoelden die op Borneo voet aan wal hadden gezet. Zij hadden net zo'n grote lange neus en een bolle buik als de neusaap. De neusaap komt alleen voor op Borneo en wordt helaas met uitsterven bedreigt. U sluit de middag wederom af met een boottocht op zoek naar wildlife. Overnachting in Kinabatangan Riverside Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

U reist terug per boot naar de haven van Sandakan. Vanaf hier transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kota Kinabalu. De stranden van Kota Kinabalu zijn een perfecte uitvalsbasis om tot rust te komen na de onderdompeling van de Maleisische cultuur en natuur. Accommodatie: Beringgis Beach Resort (Dinawan Wing).
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 & 16

Twee dagen ter vrije besteding in het Beringgis Beach Resort. Geniet van zon, zee en strand! Het resort biedt verschillende excursies naar nabij gelegen eilanden om te kunnen snorkelen of tot rust te komen op de stranden. Ook kunt u met de shuttlebus van het hotel tegen een klein bedrag naar Kota Kinabalu. De stad is een uitstekende plaats om de laatste souvenirs in te kopen, of om één van de vele attracties te bezoeken. Tip: Monsopiad Cultural Village. Dit culturele dorp is aan de rand van Kota Kinabalu gelegen en is een goede attractie voor mensen die geïnteresseerd zijn in de rijke cultuur van Sabah en de geschiedenis van de koppensnellers. Er worden diverse shows, workshops en tours georganiseerd. Overnachtingen in Beringgis Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

In de avond transfer naar het vliegveld van Kota Kinabalu voor de terugvlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

De check-out is om 12.00. Wij kunnen tegen een toeslag een dagkamer boeken.

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

 

Reissom € 2.845,00 per persoon

(Deze reissom is geldig van 1 april t/m 1 december 2015 en is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van beschikbaarheid. Van 1 januari t/m 1 april geldt een korting van € 200,00 per persoon. Hoogseizoentoeslagen vlucht: Van 3 t/m 6 april, van 21 t/m 27 april en van 10 augustus t/m 25 oktober geldt een toeslag van € 30,00 per persoon. Van 26 juni t/m 9 augustus geldt een toeslag van € 90,00 per persoon. Op vrijdag en zaterdag geldt een extra toeslag van € 30,00 per persoon. Hoogseizoentoeslagen landarrangement: Van 1 juli t/m 15 september geldt voor het Mutiara Taman Negara Resort een toeslag van € 25,00 per persoon.)


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur / Kota Kinabalu met Malaysia Airlines
 • Vlucht Kuala Lumpur – Sandakan met Malaysia Airlines
 • Vlucht Sandakan – Kota Kinabalu met Malaysia Airlines
 • Luchthavenbelastingen (€ 412,00 per persoon)
 • Huurauto van dag 4 t/m dag 9 inclusief GPS*
 • Alle overige transfers (op Borneo in groepsverband)
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd, tenzij anders vermeld
 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het programma
 • Canopy Walk en bezoek Bukit Teresek in Taman Negara (in groepsverband)
 • Bezoek aan Sepilok Nature Resort (in groepsverband)
 • Riviersafari’s in Sukau (in groepsverband)
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket inclusief het boekje ‘Te Gast In’

* Bestuurders dienen tussen de 21 en 75 jaar oud te zijn en minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient bij de ANWB een internationaal rijbewijs aangevraagd te worden. Bij pick-up dient een credit card op naam van de bestuurder getoond te worden voor een deposit.

 

Niet inbegrepen:
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

 

Terug naar reizen Maleisië

Reis details